Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Gizbarus w 27 Paź 2011, 12:42

Realkriss napisał(a):Gizbarus, zdradzę Ci straszliwą tajemnicę. NIGDY się nie wyśpisz!

Kriss, tu nie chodzi o to, że muszę wcześnie wstawać, albo mało spać - mogę sobie tak ułożyć czas pomiędzy jedną pracą a drugą, że mógłbym spać 12 h przez większość tygodnia. Po prostu nawet, jak mogę pospać, to budzę się zmęczony, bo co chwila coś mi się śni (a wtedy mózg nie wypoczywa, jak powinien, tylko 'obrabia' nowy materiał...:/) i nie mogę się tego pozbyć;( No nic, jak ktoś kiedyś powiedział, "wyśpię się po śmierci".

Lucjusz, mówisz o komunikacji miejskiej i bezdomnych - a co ty na to, że śmierdziele do mnie do PRACY przychodzą, bo chcą nocleg, skorzystać z kibla czy coś podobnego...? Mieszkałem 15 lat z podobnymi (różnili się jedynie tym, że tamci mieli dachy nad głowami, ale śmierdzieli i chlali tak samo...) i mam już dość.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez kapucha w 27 Paź 2011, 17:03

Lucjusz napisał(a): gdy wbijam szpadel w ziemię i trafiam na kamień, korzeń czy inne dziadostwo

Ja kiedyś trafiłem na pocisk moździerzowy z II wojny, byłem bliski zesrania się ze strachu, tak groźnie sterczał z zapalnikiem ku górze mającym centralnie przez środek szramę po szpadlu :-/. Saperzy przyjechali :E .

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Greyeeh.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Afrose w 30 Paź 2011, 12:48

kapucha napisał(a):Dzisiaj zdenerwowało, a później rozśmieszyło to:
Idzie babuszka przez miasto i prowadzi psa na smyczy. Pies jest ubrany w "skafander" i jakieś buciki. Ku**a!

No z tym to masakra jest. Idzie taka jędza z jorkiem czy innym gównem i mówi do mnie weś tego potwora bo mi zje pieska. Ku**ica mnie bierze.
Jak by takiemu jorkowi wsadziło się kija w dupe to by robił za szczotke.

Za ten post Afrose otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kapucha.
Awatar użytkownika
Afrose
Tropiciel

Dołączenie: 04 Lis 2010, 16:10
Ostatnio był: 16 Lip 2019, 18:35
Miejscowość: Stacja "PROSPEKT MIRA"
Frakcja: Wolność
Kozaki: 54

Postprzez Tajemniczy w 31 Paź 2011, 08:13

@Afrose
Nom ja lubię psy ale stosunek niektórych właścicieli do swoich piesków zakrawa o chorobę psychiczną :P . Też mnie takie g*** denerwują. Pies to jest pies a nie jakiś szczur w sweterku i na smyczy :E .

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Dżuz w 31 Paź 2011, 17:04

Odchodząc trochę od problemu sympatycznych czworonogów, skupię się na czymś bardziej aktualnym. W piątek zaczęła się akcja "Znicz". I co? Jak dotąd 42 osoby zginęły, a 354 zostały ranne w 295 wypadkach. Dla porównania, w ubiegłym roku po trzech dniach świątecznego weekendu odnotowano 282 wypadki, w których zginęło 28 osób a 379 zostało rannych; w 2009 po dwóch dniach mieliśmy 286 wypadków, 18 zabitych i 216 rannych. Jakiejś poprawy nie widzę - mamy dalej na drogach kierowców, którym zdaje się, że są jak Robert Kubica, dla którego zderzenie z betonową ścianą przy prędkości ponad 200 km/h kończy się drobnym urazem nogi. Głupota w najczystszej postaci i nikogo tu nie usprawiedliwia fatalny stan dróg. Oczywiście taki stan rzeczy panuje nie tylko w okresie świąt, ale przez cały rok. I nie pomagają tłumaczenia, apele policji, akcje w mediach itp. - wszyscy się mamy za nie wiadomo jakich mistrzów kierownicy... Tragiczną sytuację dopełnia jeszcze liczba pijanych kierowców zatrzymanych w ciągu tych trzech dni - 1439 osób. Zawszę jak słyszę, że ktoś po pijaku spowodował wypadek i jeszcze kogoś przy tym zabił, mam ochotę wysłać takiego na dożywotnie roboty o chlebie i wodzie do jakiegoś obozu pracy i co by go jeszcze wielkie czarnuchy chlastały batem na lepszy sen. Dobra, może trochę za ostro, kara niewspółmierna do winy, ale krew mnie zalewa w takich sytuacjach. No bo jak ktoś może wsiadać do samochodu w sztok pijany, a często jeszcze z całą rodziną... :/

A druga sprawa, która mnie irytuje ostatnimi dniami to ta rosnąca moda na obchodzenie Hallowe'en w naszym kraju. Oczywiście jest to kwestia gustu, ale mnie takie importowanie cudzych zwyczajów i tradycji się nie podoba, a nawet budzi politowanie względem tych co się przebierają za wszelkiej maści straszydła :facepalm:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 06:42
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

Postprzez Tajemniczy w 31 Paź 2011, 17:35

:arrowu: Dżuz
Mnie także nie podoba się to święto Halloween. Latasz po mieście i wyglądasz jak pacjent szpitala psychiatrycznego :facepalm: . Po pierwsze tak jak pisałeś to nie nasze święto po drugie "cudze chwalicie swego nie znacie"- już w wielu domach na Wielkanoc szczególnie w dużych miastach urządza się szukanie jajeczek rodem z USA a śniadanie wielkanocne niedługo odejdzie pewnie do lamusa :( . No ale cóż, takie już czasy... Za PRL-u był Dziadek Mróz, teraz jest Easter Bunny i Halloween :E . Hameryka się na cały świat rozprzestrzenia :E .
PS: Aha i nie pisze się "czarnuchy" bo cię tu o nietolerancje i rasizm oskarżą :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Wojas21 w 31 Paź 2011, 18:12

Dokładnie. Halloween jest celtyckim świętem zmarłych, ludzie wierzyli że w tym czasie zacierała się granica między zaświatami a światem ludzi żyjących, zaś duchom, zarówno złym jak i dobrym, łatwiej było się przedostać do świata żywych, noszenie masek i kostiumów miało je odstraszyć. (wiki). ,,Anton La Vey, autor książki Pt. „The Satanic Bible” powiada, że: „Halloween jest najważniejszym dniem w roku Kościoła szatana.”- Cytat z internetu.
Wszystko mówi samo za siebie, a przebieranie się dzieci za diabły i duchy? Moim zdaniem jest to poprostu nie świadomość tego co się robi, ugrzecznienie. Po za tym utożsamianie się z demonem, upiorem nie jest czymś normalnym, a media promują takie rzeczy, nie widzą w tym nic złego, popatrzmy na takie kraje zachodnie. Takie jest moje zdanie.

Za ten post Wojas21 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol, Tajemniczy, Gizbarus.
Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Kozaki: 64

Postprzez Pijawol w 31 Paź 2011, 19:11

Ostatnio wpienia mnie mój młodszy brat ( ma 3 lata ) Gdy robię coś na komputerze to podbiega do biurka i w błyskawicznym tempie chwyta klawiaturę i... zrzuca. :-/ Niedługo trzeba będzie nową kupić, bo obecna jest kompletnie zdezelowana. :P
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 31 Mar 2026, 08:49
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Tajemniczy w 31 Paź 2011, 19:52

@Pijawol
Sorry za offtop ale...
Może twój brat wziął przykład z tego pana :E ?
http://www.youtube.com/watch?v=CyhF-LaIkXs
:arrowu: Wojas21
A poza tym za czasów Słowian na naszych ziemiach istniało coś podobne do Halloween. Były to tak zwane "dziady". Kto czytał (nie pamiętam którą dokładnie część) "Dziady" A.Mickiewicza ten zapewne wie o co mi chodzi... Dzisiaj mówili o tym w "Pytanie na śniadanie" i jakaś pi@#$ psycholog mówiła że "trzeba dzieci uświadamiać z czymś co nieuchronne i Halloween to pokazuje blablabla...". Z "tym co nieuchronne" można uświadomić dzieciom prowadzając je na cmentarz w takie święta jak 1 listopada. I żadne przebieranie się za duszki czy diabełki nam nie pomoże. Jedynie pełna świadomość tego że się kiedyś odejdzie może nam w pełni ukazać nieuchronność tego etapu życia, jak i jego normalność.

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol, Lucjusz.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Method w 01 Lis 2011, 22:31

Ogólnie z tego co widzę to dzieci traktują Hallowen jako okazję do zdobycia darmowych słodyczy niż jako czczenie „najważniejszego dnia w roku Kościoła szatana.”, więc spokojnie, niech sobie wycinają dynie i biegają po sąsiadach, lepsze to niż jakby miały siedzieć przed PC cały wieczór ;) .
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 174

Postprzez dorian w 01 Lis 2011, 23:33

Wpienia mnie Halloween. Bo to nie jest nasze święto:
Ludzie odwiedzają cmentarze, aby ozdobić groby kwiatami, zapalić znicze i pomodlić się w intencji swoich zmarłych. To święto ma charakter religijny, głównie katolicki, ale dobrym zwyczajem obchodzi je także wiele osób innych wyznań, albo nie wyznających żadnej religii. Jest to wyrazem pamięci oraz oddania czci i szacunku zmarłym.

A Halloween:
Duchy przodków czczono i zapraszano do domów, złe duchy zaś odstraszano. Ważnym elementem obchodów Samhain było również palenie ognisk. Na ołtarzach poświęcano bogowi resztki plonów, zwierzęta i ludzi. Paląc chciano dodawać słońcu sił do walki z ciemnością i chłodem. Wokół ognisk odbywały się tańce śmierci[3]. Symbolem święta Halloween były noszone przez druidów czarne stroje oraz duże rzepy, ponacinane na podobieństwo demonów. Sądzi się, iż właśnie z potrzeby odstraszania złych duchów wywodzi się zwyczaj przebierania się w ów dzień w dziwaczne stroje i zakładania masek. Czarownice w towarzystwie czarnych kotów przepowiadały przyszłość.

( Za wiki.)
I nie chcę zachodnich przebierańców w naszym kraju i w domu, tylko od zawsze pójść na cmentarz i oddać pokłon zmarłym.

Za ten post dorian otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy, Wojas21.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez jos w 01 Lis 2011, 23:50

A mnie nie wkurza halloween samo w sobie tylko ludzie, którzy bawią się w to „święto” bo widzieli je w amerykańskich filmach. Zastanawiam się kiedy zaczną kupować indyki na święto dziękczynienia w Polsce.
Image
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości