Stalker Rambo napisał(a):Ja poczułbym się przeszczęśliwy, gdyby w nowej części były prawdziwe bronie. Chociaż czytając powyższe posty, zrozumiałem, że niezbyt chcą się przyłożyć do giwer.
Myślę, że jest sposób na prawdziwe bronie w Stalkerze. GSC wykupi dziesiątki licencji na wygląd i nazwy broni za śmiesznie zawyżone pieniądze (wszystko dzięki szalonej popularności gier pokroju Call of Duty) a koszta tego procesu przerzuci na nas, graczy, zwiększając odpowiednio cenę gry.
Oczywiście można też zrobić tak, że fani, jak zawsze, zmodują grę dodając oryginalne nazwy i modele. Ale to przecież się nie opłaca żadnej z zainteresowanych stron, prawda?

@Gizbarus
Komercja, komercja, komercja. Wszędzie ta wstrętna komercja! Jak dotąd GSC w żaden sposób nie pokazało nam, że każda kolejna część Stalkera jest inspirowana mrowiem modów i opinii graczy o poprzednich odsłonach serii. Tak, firma zdecydowanie postanowi olać wieloletnich fanów i stworzyć grę na wzór i podobieństwo Deus Exa: Invisible War, bo tylko tak uproszczony FPP jest w stanie być grywalny na konsoli. Oczywiście TES: Skyrim również jest, było nie było, FPP ale to co innego, bo jest nie tylko w klimatach fantasy ale to przecież zwykły RPG!