[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez jalkavaki w 04 Lis 2011, 19:36

Czy radio i telewizor to to samo?
Jedną Gwiazdę zawsze miałem gdzieś w Prypeci (przeważnie na stadionie, ale nie tylko). Drugi artefakt jest w piwnicach elektrowni. Czasem też pojawia się na zewnątrz elektrowni w tych jakby basenach.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 17:30
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Rumcajs93 w 04 Lis 2011, 21:25

no i jeszcze jedna gwiazdka spoczywa niedaleko miejsca w którym zaczynamy grę. Troche na południowy-zachód.

No a jeżeli chodzi o elektrownie to gwiazde znajdziemy rozbijając skrzynkę, na "piętrzę" gdzie sprzątamy Burery. Po przejściu przez dziurę w ścianie skręcamy w lewo korytarz prowadzi nas do sporego pomieszczenia, tam szukamy drabiny po której możemy zejść troche niżej i tam radze poszperać
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez patryk38832 w 10 Lis 2011, 18:28

Witam. Potrzebuje pomocy i mam kilka pytań.
1) Kiedy będzie można wrócic do Prypeci, czyli na jakim etapie rozgrywki?
2) Niemoge znaleść Stalkera "Makaron" którego mam sprzątnąc. Byłem kilka razy na Wysypisku, ale niestety zapad się pod zieme.
3)Serce Kontrolera-Problem chyba znany, czyli mam na PDA informacje o znaleźeniu artefaktu, a go niema.Czytałem we wcześniejszych postach, by wyjśc z mapy i wrócic z powrotem, ale nadal go niema.
4)Druga części dokumentów dla Hrabiego- przeszukałem całe magazyny wojskowe i wszystkie górki. Żadnych skrzyń i dokumentów nie moge znaleśc.
5) Czy mogę wybic wsystkich bandytów w Barze na początkowym etapie gry, bo z characzem troche przesadzają?
6) A tak wogóle to zaczne jeszcze raz, bo większośc moich "Skarbów" w schowku u Sidorowicza została delikatnie mówiąc przywłaszczona, przez Stalkerów z Wioski.

Uwagi moderatora:

Niemoge?

Za ten post patryk38832 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative vandr.
patryk38832
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2011, 15:29
Ostatnio był: 01 Paź 2015, 14:38
Kozaki: -1

Postprzez Rumcajs93 w 10 Lis 2011, 19:34

1. Przejście do Prypeci możemy otworzyć wykonując bardzo złożony quest barmana który pojawi się pod koniec gry (Przejście Radar-Prypeć). No i jeszcze przejdziemy przez Prypeć gdy będziesz szturmował CEJ ;)
2. Marakona powinieneś mieć zaznaczonego na Mapie PDA, Powinien krążyć po łąkach wysypiska pomiedzy przejściami do Doliny Mroku i Rostoku
3. Radziłbym przeszukać Ci inne punkty Psi-Emisji. Wejście do fabryki na Jantarze, Północno-zachodnia część Dziczy - może tam coś znajdziesz
4. Druga cześć dokumentów tak samo jak pierwsza znajduje się poza mapą oryginalnej lokacji. Pójdź na pólnoc-północny_zachód. Tam jest posterunek, (Hrabia mówi na to opuszczona baza wojskowych) I tam pójdź jeszcze wyżej pomiędzy głazy. Musisz wyskoczyć poza mapę. Obejść posterunek od tyłu i isc w strone przejścia do Baru oczywiście poza oryginalną mapą. Zauważysz ciemne pasy na ziemi o których mówił Hrabia, idź wzdłuż nich a znajdziesz skrzynki.
5. Nie próbowałem tego ale zamiast zabijania możesz wykonać questy Kniazia (Odzyskanie broni, egzekucja długu, ochrona Krzyża) wtedy wstęp będziesz miały bezpłatny chyba.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Za ten post Rumcajs93 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive patryk38832.
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez patryk38832 w 10 Lis 2011, 20:32

Wielkie dzięki za szybką pomoc. Grałem już w różne mody i nieprzywykłem wypełniać zadań poza mapą.

P.S. - NIerozumie opini moderatora!!!

Uwagi moderatora:

Nieprzywykłem? Nierozumie? Opini? Było nie wagarować.
patryk38832
Kot

Postprzez Rumcajs93 w 11 Lis 2011, 00:46

A jeżeli kolega zamierza zacząć grę od nowa to moja rada jest taka:
Zdobyć jak najszybciej jakąś GROZĘ i ją naprawić. W Prypeci znajdujemy kilka paczek amunicji do niej - obok Dworca PKS w obrębie rozbitego helikoptera. Salomon w zamian za zdobycie skrzynki konserw oferuje nam optykę do ruskiej broni. Dodając Anomalnego Winchestera mamy już świetne uzbrojenie na początku gry. Po uwolnieniu z pod władania monolitu i przejściu przez ATP, i w końcu na Magazyny robimy taki myk.
Zamiast rozmawiać z Łukaszem idziemy prosto na bazę wojskową, tam zabijamy wszystko co się rusza, każdego wojskowego. Zbieramy ich wszystkie graty (broń, kombinezony, ammo itp.) do jakiejś skrzynki. Nie bójcie się nikt ich nie zdąży zawinąć. Szczególnie radzę postarać się o broń dowódcy - jest ona sporo warta. Amunicje 9x39 zostawiamy dla siebie. Dopiero teraz idziemy do Łukasza, godzimy się na propozycje pomocy przy zdobyciu bazy. Teraz jest to zwykły spacer. Przed rozmową z Łukaszem można przejść się na północ i zabić kilka mutantów, co nam ułatwi późniejsze życie. Wracamy do Łukasza, prosi on nas o zdobycie jeszcze Bariery - Idziemy przodem, ale ostrożnie, żołnierze celnie strzelają. Po wszystkim zbieramy jak najwięcej sprzętu wroga do skrzynki. Przez ten czas w bazie wolności pojawil się handlarz i mechanik. Sprzedajemy to co zdobyliśmy i co jest niepotrzebne podczas szturmu na bazę i barierę. Przy dobrych lotach możemy zgarnąć ponad 60 000 Rubli.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez patryk38832 w 11 Lis 2011, 11:43

W magazynach wojskowych podczas zdobycia bazy moja taktyka była dokładnie taka sama. Podeszłem pod baze i wyciołem wszystkich w pień poza jednym żołdakiem. Zostawiłem go po to by zadanie zostało zaliczone, następnie do Łukasza itp. Mam jeszcze jedno pytanie ? W Kordonie po odbiciu wioski, podchodze do FANATYKA i rozmowa brzmi tak :Cześć, czego chciałeś ? - Głowa mi pęka ... Masz coś ? - Poczekaj, zaraz przyniosę.
Pytanie: Co mam przynieść ? Dzięki za podpowiedzi.
patryk38832
Kot

Postprzez vandr w 11 Lis 2011, 11:46

Idź do Sidora i kup 2-3 flaszki wódki- Fanat potrzebuje gorzały.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Postprzez patryk38832 w 11 Lis 2011, 14:02

Dzięki.

Tak na marginesie,jest to najtrudniejszy mod w jakiego grałem i to właśnie jest w nim najlepsze. Szacuneczek
patryk38832
Kot

Postprzez vandr w 11 Lis 2011, 14:48

Załatw sobie Soljankę to zmienisz zdanie :) Owszem, jest trudny ale momentów przy których można wyrwać włosy jest o wiele więcej w NS.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 15 Maj 2025, 09:05
Kozaki: 1749

Postprzez Piterxd w 11 Lis 2011, 16:06

W ścieżkach jedyne co jest trudne, to fantomy ;-)
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 182

Postprzez EDI 31 w 16 Lis 2011, 21:29

Pytanko.Z wilkiem ilu ma byc wszystkich stalkerów czterech czy wiecej .Daje pda wilkowi rozdaje bron i amonicje kolesiom i nic sie nie dzieje.Mozna to olac i isc dalej?????
EDI 31
Kot

Dołączenie: 16 Lis 2011, 20:12
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:06
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości