Pliczki potrzebne... Więcej w temacie.

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Re: Pliczki potrzebne... Więcej w temacie.

Postprzez Junx w 29 Sty 2012, 21:14

Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Maj 2025, 23:36
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Reklamy Google

Postprzez kasjusz21996 w 31 Sty 2012, 00:18

Przepraszam, że tak ostro ale... A może cię pogieło?! Robię swojego nowego moda, a ty mi zapodajesz MSO i PGR, które wrzucają do gry Powinność i Wolność na Zatonie, Masę NPC, którzy mają wszystkie rodzaje broni... Wielkie dzięki... Wolę swoje pliki broni, które zedytowałem, swoje nagrody za zadania, dialogi itd. Poradziłem sobie z apteczkami i innymi, wpuszczając "AI ADDITIONS"... Bez knife.ltx(czy jakoś tak), tylko musiałem zamienić bind_stalker i nie widzę żadnych różnic w linijkach, nie mogę nic znaleźć, więc nie skompiluję... Ale i tak to ważniejsze niż tamto :wink: . Ak jest 74m, na ładnym, czarnym modelu z takiej jednej paczki, łdnie działa, doposażyłem pewne frakcje. Ogólnie fajnie jest, teraz chcę znaleźć kilka specjalnych pomysłów, które umilą nam rozgrywkę...
W kontakcie chłopoki!
"Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you... By now you should've somehow realised what you got to do..." - Oasis
http://www.anarchifaq.most.org.pl/
http://www.youtube.com/watch?v=Mrgh4eK9e5Q
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Dołączenie: 24 Sty 2011, 16:51
Ostatnio był: 17 Lis 2020, 02:04
Miejscowość: Brody/Londyn
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 30

Postprzez Junx w 31 Sty 2012, 00:26

Zapytałeś więc odpowiedziałem :wink:
Może nowe jedzonko?

:arrowd: Zapytaj twórce moda o którym pisałeś i będziesz znał odpowiedź :wink:
Ostatnio edytowany przez Junx, 02 Lut 2012, 21:04, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez kasjusz21996 w 02 Lut 2012, 20:57

A może i racja... Tylko coś siem chyba na forum spsuło, bo ci kozaka postawić nie mogę, pisze że już ci wcześniej postawiłem i temu samemu użytkownikowi nie można dwóch pod rząd... Wstawię ci jutro... Jedzonko być może... Musiałem jeszcze poprawić trzymanie kałacha nowego przez NPC i dodałem działającym wolnym stalkerom aki nowe i kilka takich jak sgi5k, tylko oczywiście jako rzadkości, takie dla doświadczonych stalkerów :wink:
Uwaga! Szukam jeszcze programiku do definiowania miejsc postoju stalkerów, widziałem, że podobno we właśnie PGR trojanuch zedytował, ja też widzę kilka fajnych, niewykorzystanych ławeczek nawet na skadowsku... Chodzi mi o to, abym mógł podać miejsce i sposób w jaki tam NPC będzie siedział/stał/leżał. Mam nadzieję, że taki program istnieje... Wyobrażenie takowego mam jak np. w FC2 map editorze, gdzie wstawiało się objekty, to tutaj mam wyobrażenie, że znajduję na skadowsku ławkę i zaznaczam ją, obiekt otoczenia <ławka> i daję opcję, jako miejsce, gdzie stalker może posiedzieć i np. pozycja <siedzenie>... Mam nadzieję, że coś takiego, lub chociaż podobnego istnieje, bo widzę na skadowsku kilka miejsc, które są nieużywane przez stalkerów, a pięknie nadawałyby się do siedzenia, a mówię o następujących: Ławka naprzeciwko sklepiku Sowy; Ławeczka na górnym pokładzie Skadowska, stoi sobie za drabinką, obok wejścia do środka i leżą pod nią niedopałki, szkoda, że nikt na niej nie siedzi; I finalnie ognisko na górnym pokładzie skadowska, a dookoła niego różności, co mogliby na nich stalkerzy siedzieć, leżeć i cotylko, szkoda, że nie zostały wykorzystane... Według mnie takie rzeczy dodałyby życia w grze np. tam na górze skadowska jedna grupa przechadza się z karabinami a trzech tam chłopoków siedzi przy ognisku i gra na gitarze, gość w sevie siedzi z wanią na ławce za drabinką i jara faje, a jakiś stalker siedzi na ławce i czeka aż kolejka do Sowy się zmniejszy... Szkoda, że nie da się zrobić tak, aby npc mogli kupować sobie nową broń, kombinezony, jedzenie i leki u handlarzy, to też by życia dodało, na takim skadowsku to by wrzawa była, Wania by kupywał kozaka, Sasza schodziłby od Sowy z nowym abakanem... Ojjj! Bo się zgubicie! To ten chodzi mi o ten do edytowania miejsc, gdzie NPC mogą przesiadywać i jak, jeśli takowy istnieje :D .

Przy okazji, zakończę posta poleceniem wam obejrzenia na YouTube- Jungle Skank, to dzisiaj w college`u wybraliśmy na Dramie jako piosenkę do naszej choreografii( musimy nauczyć się tańczyć, ułożyć choreografię, którą żywcem ściągamy z teledysku i finalnie, kiedyśtam zatańczyć. Straszą nas, że będziemy musieli zatańczyć publicznie na Assembly w sali( na Apelu)...) Pozdrowienia.
W kontakcie...

[EDYCJA]

Eee... Powiedzcie mi, jak zmienić, aby naprawa była droższa na najniższych poziomach zepsucia, niż kupno broni, czyli aby naprawa i zbieranie złomu się nie opłacało... Z góry dzięki i w Kontakcie...
"Today is gonna be the day that they're gonna throw it back to you... By now you should've somehow realised what you got to do..." - Oasis
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Postprzez Junx w 18 Mar 2012, 17:59

Jak tam postępy nad modem?

Eee... Powiedzcie mi, jak zmienić, aby naprawa była droższa na najniższych poziomach zepsucia, niż kupno broni, czyli aby naprawa i zbieranie złomu się nie opłacało... Z góry dzięki i w Kontakcie...

Nie wiem czy bez podniesienia ceny broni jest to wykonalne, ale mogę się mylić...
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Postprzez kasjusz21996 w 18 Mar 2012, 18:30

Zmieniłem cenę, to nie wpływa, ale trza to jakoś podwyższyć...
Teraz nowe pytanie i tak dalej: Wpadłem na pomysł dodania do zony książek... Nie w taki sposób jak dokumenty i ich <descriptions>, czyli najeżdżamy na ikonę i wyswietla się zawartość, ale tak jak w np. wiedźminie- czyli klikamy i pojawia nam się plik tekstury z tekstem, możemy przewijać to rolką... Pytałbym, czy ktoś ma pojęcie JAK coś takiego skonstruować? Na stalkerowe oparcie podam PDA z sigerous moda, ponieważ tam dodano nam PDA w siatce ekwipunku, na które, po kliknięciu PPM wyświetlała się opcja otworzenia i wtedy mieliśmy 3 opcje z zakładką każdą: przykład- po wejściu w te dodatkowe osiągnięcia możemy: widzieć tekst na teksturze, przewijać stronę w górę i w dół, oraz na dole znajdowała się strzałka, dająca możliwość przejścia na następną stronę I JA chciałbym się dowiedzieć JAK mógłbym wprogramować taką książkę, co po kliknięciu na nią prawym, dałoby się otworzyć TAKI właśnie plik tekstury( CO CHCĘ SIĘ DOWIEDZIEĆ JAK TAKI ZROBIĆ) oraz aby ten plik tekstury mógł się przewijać i miał strony- czyli mieć książkę, a na księgi pomysły mam... Zalecam przeczytać 20 razy, splunąć w ekran przez lewę ramię, pokręcić rolką myszki trzynaście razy, porolować oczami, następnie zakręcić się dwa razy w prawo i przeczytać ponownie, aby zrozumieć mój bełkot. :E
[EDYCJA]
Obecny stan modyfikacji:
Brak błędów/bugów/wylotów do pulpitu.
Pełnie sprawna gra, bez dziwnych rzeczy.
Zmiany wprowadzone przez modyfikację:
-AK74m(AK Pack- chyba PROTOTYPE)
9 unikatowych broni:
-Deszcz
-Grzmot
-Refleks
-Tarcza
-Łuk
-Amerykanka
-Myśliwski
-Rekin
-Queen

Ogólne:
-Ceny za wszystko co głównie kupujemy zostały mocno podniesione; Ceny wszystkiego co głównie sprzedajemy zostały drastycznie obniżone.
-Nowe umiejętności NPC, są ogólnie mądrzejsi( AI Additions COP- "Niepamiętam Autora")
-Broń NPC psuje się po upuszczeniu( Thanks to r_populik)
-Zmienione nagrody za zadania( mniejsze pieniądze, mniejsze zapasy; czasami coś przydatnego, raczej nie do sprzedania)
-Zmienione parametry wszystkich broni od kalibru 9x18, przez 12x70, 5.56/45 i 9x39 po 7x51 7h1, i nawet do Gaussa, nietknąłem granatów i granatników.
:

PKM miażdży :E

-Pewne drobne zmiany, o których zapomniałem...

Więcej zmian nadchodzi...
Awatar użytkownika
kasjusz21996
Stalker

Poprzednia

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości