A może i racja... Tylko coś siem chyba na forum spsuło, bo ci kozaka postawić nie mogę, pisze że już ci wcześniej postawiłem i temu samemu użytkownikowi nie można dwóch pod rząd... Wstawię ci jutro... Jedzonko być może... Musiałem jeszcze poprawić trzymanie kałacha nowego przez NPC i dodałem działającym wolnym stalkerom aki nowe i kilka takich jak sgi5k, tylko oczywiście jako rzadkości, takie dla doświadczonych stalkerów
Uwaga! Szukam jeszcze programiku do definiowania miejsc postoju stalkerów, widziałem, że podobno we właśnie PGR trojanuch zedytował, ja też widzę kilka fajnych, niewykorzystanych ławeczek nawet na skadowsku... Chodzi mi o to, abym mógł podać miejsce i sposób w jaki tam NPC będzie siedział/stał/leżał. Mam nadzieję, że taki program istnieje... Wyobrażenie takowego mam jak np. w FC2 map editorze, gdzie wstawiało się objekty, to tutaj mam wyobrażenie, że znajduję na skadowsku ławkę i zaznaczam ją, obiekt otoczenia <ławka> i daję opcję, jako miejsce, gdzie stalker może posiedzieć i np. pozycja <siedzenie>... Mam nadzieję, że coś takiego, lub chociaż podobnego istnieje, bo widzę na skadowsku kilka miejsc, które są nieużywane przez stalkerów, a pięknie nadawałyby się do siedzenia, a mówię o następujących: Ławka naprzeciwko sklepiku Sowy; Ławeczka na górnym pokładzie Skadowska, stoi sobie za drabinką, obok wejścia do środka i leżą pod nią niedopałki, szkoda, że nikt na niej nie siedzi; I finalnie ognisko na górnym pokładzie skadowska, a dookoła niego różności, co mogliby na nich stalkerzy siedzieć, leżeć i cotylko, szkoda, że nie zostały wykorzystane... Według mnie takie rzeczy dodałyby życia w grze np. tam na górze skadowska jedna grupa przechadza się z karabinami a trzech tam chłopoków siedzi przy ognisku i gra na gitarze, gość w sevie siedzi z wanią na ławce za drabinką i jara faje, a jakiś stalker siedzi na ławce i czeka aż kolejka do Sowy się zmniejszy... Szkoda, że nie da się zrobić tak, aby npc mogli kupować sobie nową broń, kombinezony, jedzenie i leki u handlarzy, to też by życia dodało, na takim skadowsku to by wrzawa była, Wania by kupywał kozaka, Sasza schodziłby od Sowy z nowym abakanem... Ojjj! Bo się zgubicie! To ten chodzi mi o ten do edytowania miejsc, gdzie NPC mogą przesiadywać i jak, jeśli takowy istnieje

.
Przy okazji, zakończę posta poleceniem wam obejrzenia na YouTube- Jungle Skank, to dzisiaj w college`u wybraliśmy na Dramie jako piosenkę do naszej choreografii( musimy nauczyć się tańczyć, ułożyć choreografię, którą żywcem ściągamy z teledysku i finalnie, kiedyśtam zatańczyć. Straszą nas, że będziemy musieli zatańczyć publicznie na Assembly w sali( na Apelu)...) Pozdrowienia.
W kontakcie...
[EDYCJA]
Eee... Powiedzcie mi, jak zmienić, aby naprawa była droższa na najniższych poziomach zepsucia, niż kupno broni, czyli aby naprawa i zbieranie złomu się nie opłacało... Z góry dzięki i w Kontakcie...