[Problem] Spadek FPS

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[Problem] Spadek FPS

Postprzez r_populik w 10 Lut 2012, 20:31

Ściągnąłem z forum GSC moda Swartz 1.2 (polecam), ale jako że jestem wciąż pod wrażeniem grafiki i kolorystyki z Misery, przerzuciłem sobie do Swartza katalog levels oraz cześć textures. I wszystko pięknie śmigało, aż w pewnym momencie dopadł mnie totalny spadek FPS. Jest on o tyle specyficzny, że występuje tylko przy patrzeniu w pewnym kierunku. Dajmy na to, szedłem z tartaku w stronę spalonego gospodarstwa i dopadło mnie to przed mostem. Ale jak się odwróciłem w stronę tartaku, wydajność powracała do normy. Mało tego, wystarczyło, że patrzyłem pod nogi i mogłem iść z normalną liczbą klatek, a jak tylko podniosłem głowę - pokaz slajdów. O co może tu chodzić ?
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Reklamy Google

Re: [Problem] Spadek FPS

Postprzez utak3r w 11 Lut 2012, 22:11

Jakiś konkretny efekt cząsteczkowy, któraś tekstura itp. Nic więcej po skopiowaniu tych plików nie powinno haczyć. Sprawdź, czy nie ma jakiejś gigantycznej tekstury. Przejrzałbym też efekty cząsteczkowe, może w teksturach jest jakaś użyta w jednym z nich - i jeśli jest zbyt duża...
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 23:16
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości