[Arms Match Suit Mod 2] Buddie BBB & Vintar

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[Arms Match Suit Mod 2] Buddie BBB & Vintar

Postprzez r_populik w 16 Lut 2012, 10:06

Arms Match Suit Mod 2

Opis:

Znalazłem ten mod na forum GSC i moim zdaniem wart jest uwagi. Mod, jak sama nazwa wskazuje, zmienia wygląd dłoni bohatera odpowiednio do noszonego kombinezonu. Zważywszy na fakt, iż w SOC łapki są przypisane do HUDa broni, na potrzeby modyfikacji trzeba było stworzyć modele HUDa wszystkich broni (a także noża, lornetki i śruby) dla wszystkich kombinezonów. Dlatego po rozpakowaniu mod swoje waży. Modyfikacja jest ponadto oparta na animacjach z re-animation project (wg mnie bez porównania lepsze animacje od oryginalnych - tylko niektóre dźwięki, zwłaszcza wystrzałów do podmiany). Generalnie w grze dużo lepiej odczuwa się fakt zmiany/noszenia danego kombinezonu (widać to wyraźnie podczas zmiany stroju - bohater na nowo wyciąga broń wraz z zmianą wyglądu łapek).

Instalacja:
Skopiuj folder gamedata do katalogu ze S.T.A.L.K.E.R.'em.
Zrób backup pliku xrGame.dll (znajduję się w katalogu bin w folderze z grą) i podmień go na ten z linka - jest to konieczne, żeby uniknąć wylotów związanych z mp_ranks.
Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów, to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę:

$game_data$ = false| true| $fs_root$|
na:
$game_data$ = true| true| $fs_root$|

Download:
mod: http://www.mediafire.com/?1l90omt13sh2138
patch: http://www.mediafire.com/?h02w7z31jz501tq
xrGame.dll: http://www.mediafire.com/?9y10327m1825jua

Uwagi:
Link do wstawki moda na forum GSC: http://www.gsc-game.com/main.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr&thm_page=1&thm_id=20316&sec_id=17
oraz do dyskusji o modzie: http://www.gsc-game.com/main.php?t=community&s=forums&s_game_type=xr&thm_page=157&thm_id=20317&sec_id=16&page=1

Co do kwestii łączenia z innymi modami, to teoretycznie nie ma z tym żadnego problemu, poza tym, że trzeba uwzględnić dźwięki broni w ltx-ach broni, dopasowane do re-animation project (odniesienia do nowych hud-ów broni są zrobione w odrębnych plikach ltx, trzeba je tylko dopisać do weapons.ltx) oraz dodać dwie linijki w bind_stalker.script, cała reszta rzadko kiedy będzie się nam gryzła z innymi modami. Ja to łączyłem z modem Complete, który zmienia stosunkowo dużo, i nie było żadnych problemów.

Mod nie działa z nowo dodanymi giwerami. Żeby działał trzeba dla nowych broni tworzyć konfigi hudów dla kombinezonów analogicznie jak w modzie, kopiować i hackować modele dla każdego kombinezonu, a to wszystko pod warunkiem, że dana nowa broń korzysta z takiego samego modelu rąk, jak w modzie (w przeciwnym wypadku tekstury będą się krzaczyć) W razie pytań pisać na PW, wyjaśnię co i jak.
Ostatnio edytowany przez r_populik 17 Sty 2013, 22:25, edytowano w sumie 7 razy

Za ten post r_populik otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, Junx, darkatraz, Werewolver.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 27 Mar 2025, 14:46
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Reklamy Google

Re: [Arms Match Suit Mod 2] Buddie BBB & Vintar

Postprzez vandr w 16 Lut 2012, 10:29

O zaje*iście, jak mi tego brakowało...:) Kozaczyna leci, już pobieram i działam z merge'owaniem
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive darkatraz.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez darkatraz w 16 Lut 2012, 10:30

Hmmm. Zapowadia się ten mod obiecująco. Komp wróci to się obada tego moda.

Uwagi moderatora:

No i? Nie spamuj. - Wheeljack
darkatraz
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:58
Ostatnio był: 30 Lis 2013, 23:29
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 2

Postprzez vandr w 16 Lut 2012, 13:03

Panowie, pomocy:

Kod: Zaznacz wszystko

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 342
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'ammo_357sw_jhp'

Rozumiem, że nie chce odtworzyć jakiejś sekcji amunicji. Miałem podobny motyw z celownikiem do którejś broni, ale dodałem wpis "#include nazwa_ltx" i poszło. Tutaj nie wiem co zrobić. Jestem pewien, że będzie mi wyskakiwał szereg analogicznych błędów, więc chciałbym się dowiedzieć jak ten problem zniwelować abym sobie spokojnie to mógł mergeować(wszystko to wrzucam do Zew Monolitu- UŚ1).
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez r_populik w 16 Lut 2012, 13:10

Podmieniłeś weapons.ltx na ten z moda ? Jeżeli tak to nie rób tego, tylko do swojego pliku dodaj wpisy:
#include "new_arms.ltx"
#include "new_upgraded_arms.ltx"
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Postprzez vandr w 16 Lut 2012, 13:18

Ok, wiem o co chodzi- nie mam dodanych sekcji amunicji w weapons.ltx w mojej gamedacie. Muszę po prostu je dodać z podstawowych UŚ1 :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez r_populik w 16 Lut 2012, 13:26

Bardzo dziwna sprawa, bo jeżeli masz tę amunicję w weapons.ltx, to raczej nigdzie więcej nie powinno brakować tej sekcji. Tego typu błąd najczęściej tkwi w braku w pliku ltx, w przypadku tego moda więc może w grę w chodzić chyba tylko plik weapons.ltx. Sprawdź sobie na wszelki wypadek, gdzie jeszcze masz taką sekcję (przeszukaj notepadem++ foldery config i scripts z podkatalogami pod kątem występowania sekcji z błędu), może to cię naprowadzi na jakiś ślad.
:arrowu: właśnie o to mi chodziło, żebyś użył swojego weapons.ltx i dodał tylko te dwa wpisy, bo ten w modzie nic ponad te dwa wpisy nowego nie wprowadza.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Postprzez vandr w 16 Lut 2012, 14:12

No i tu jest pies pogrzebany- podmiana jednego jedynego bind_stalker.script powoduje zmianę cyklu pogodowego, zanik wrzuconych przeze mnie odgłosów, i innych rzeczy. Najgorsze jest to, że nie wiem co jest w tym bind_stalker.script z Arms Match Suit Mod 2 odpowiedzialne za owe kombinezony...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Cromm Cruac w 16 Lut 2012, 14:16

Porównaj waniliowy bind_stalker.script z tym z Arms Match Suit w WinMerge i będziesz wiedział.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 22:49
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez r_populik w 16 Lut 2012, 14:21

Ja do swojego bind_stalker.script dodałem z tego moda tylko to:
swap_weapon.update()
swap_weapon.change_arms()
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Postprzez vandr w 16 Lut 2012, 14:25

Właśnie to znalazłem :) Mogę wiedzieć w którym miejscu to dodałeś?
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez r_populik w 16 Lut 2012, 14:28

Niestety nie mam w tej chwili dostępu do mojego pliku, ale dodaj to mniej więcej w tym miejscu, co w pliku z moda, chyba to nie ma aż tak ścisłego znaczenia, ja tak zrobiłem i działa.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Następna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości