[Lost Alpha] by dez0wave - Download, dyskusja

Co sądzisz o Lost Alpha DC?

Przewyższyło oczekiwania
50
44%
No jest dobre, ale szału ni ma
42
37%
LA to kupa
15
13%
Nie mam zdania
7
6%

Razem głosów : 114

Re: [Lost Alpha] by dez0wave

Postprzez KoweK w 27 Lut 2012, 21:45

Mam nadzieję, że to naprawdę ostateczna data premiery. Co zostało do skończenia nie wliczając beta testów i ostatecznych szlifów?
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez thebesciak125 w 28 Lut 2012, 00:21

WOW ! ja też mam taką nadzieję, i oby na jesienne wieczory można już było zagrać w to cudo :D
Również dołączam się do pytania o to co jeszcze zostało do wdrożenia.
Awatar użytkownika
thebesciak125
Stalker

Dołączenie: 31 Paź 2009, 11:44
Ostatnio był: 22 Lut 2026, 00:53
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez ViS w 29 Lut 2012, 21:16

Q3 2012?? No mam nadzieję, że to już naprawdę ostateczna data premiery. I że w końcu to cudo ujrzy światło dzienne zamykając usta wszystkim niedowiarkom (po części i mnie :E )
Także Kowek, możesz zmienić wpis w pierwszym poście z "LA nie będzie" na "LA będzie" :E :E
Wolno mi być dumnym z tego co w narodzie jest wielkie
i choć na wschodzie pozostały tylko kamienne orły, chłodne płyty nagrobne polskich bohaterów, rodacy którym udało się przeżyć prześladowania i nie skapitulować,
wolno mi żywić nadzieję, że czasy Wielkiej Polski jeszcze powrócą...

LEOPOLIS
SEMPER FIDELIS TIBI POLONIAE
Awatar użytkownika
ViS
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lut 2010, 20:19
Ostatnio był: 31 Maj 2017, 22:43
Miejscowość: Dzikie Pola
Kozaki: 22

Postprzez swirekster w 29 Lut 2012, 21:42

Q jak Quamstwo.

LA nie będzie.

Czy pracowaliście może nad poprawieniem systemu skradania się? Czy przeciwnicy dalej będą kierować ku nam broń przez ściany?
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez djcycu w 29 Lut 2012, 23:12

Myślę że poprawili bo w którejś alfie ładnie się udawało wykonać zadanie z papierami z Agropromu na cichacza. Wydaje mi się że to GSC celowo spierniczyło system skradania się bo jak by nie patrzeć to skradając się można było łatwo omijać przeciwników i gra wydawała się za prosta. Zobaczymy jednak co chłopaki wymyślili :)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez atikabubu w 02 Mar 2012, 11:45

Ostatnio edytowany przez atikabubu, 02 Mar 2012, 20:58, edytowano w sumie 1 raz
W11 x64 25H2 / Ryzen 5950X / Gigabyte RX 9070 XT / 32 GB DDR 4 / AORUS FO27Q2
Pierwszy opek/ LA Persona (Firefox)
Awatar użytkownika
atikabubu
Very Important Stalker

Dołączenie: 23 Lut 2008, 13:10
Ostatnio był: Wczoraj, 20:04
Miejscowość: Zajebista
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 569

Postprzez Cromm Cruac w 02 Mar 2012, 19:30

xKoweKx napisał(a):Mam nadzieję, że to naprawdę ostateczna data premiery. Co zostało do skończenia nie wliczając beta testów i ostatecznych szlifów?

Też mam nadzieję.
Co zostało? Ja już sam nie wiem bo już tego nie ogarniam :) O ile się orientuję to fabuła jest prawie skończona. Vintar dorabia zadania poboczne. Tu i ówdzie poprawiamy oświetlenie bo o ile na R1 jest ok to na R2 gdzieniegdzie jest za jasno albo za ciemno.
Wypadałoby poprawić animacje NPCów w cutscenkach bo są siermiężne ale po pierwsze czasu nie mam a po drugie animowanie postaci w Mayi to jakaś porażka. IK użyć nielzja bo się szkielet rozłazi a poza tym nigdy Mayi nie używałem a Max ma to trochę inaczej rozwiązane. Jak nie zdążę poprawić to pewnie zostawimy jak jest i będziecie się kulać ze śmiechu.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK, Kontroler.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Wczoraj, 00:27
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez smoq2 w 03 Mar 2012, 00:02

Zaciągnęli Ciebie do modelowania? Toż to już wyzysk jest. :) Powiedz szefowi, żeby sam zrobił. :E
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Kontroler w 03 Mar 2012, 11:00

Wiadomo każdy by już chciał tego moda, bo jest on najbardziej wyczekiwany ze wszystkich jakie powstały, ale ja wolę naprawdę jeszcze poczekać skoro jest tyle do roboty. Zamiast wypuszczać kolejny zabugowany syfo-mod lepiej jeszcze się przemęczyć i dostać serio produkt kompletny, bez baboli, albo większych niedoróbek. I jakieś poganianie ich żeby szybciej robili, też o kant kapska rozbić, bo wyjdzie i potem będą płakać i sapać że coś się nie podoba ;). Skoro tyle już jest zrobione, to i tak kiedyś ujrzy światło dziennie.
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez djcycu w 03 Mar 2012, 12:46

Mogę tak samo poczekać to przynajmniej kupię sobie lepszego lapka :E Szkoda że nie wyjdzie wcześniej bo wtedy gra bym na piecu lecz cóż... Bywa ;) Myślę że mod będzie zrobiony tak jak należy i nie zawiodę się na nim tak jak na innych modach tj. bugi, brak zbalansowanego poziomu trudności itp.Mam też nadzieję że jak rosjanie to wezmą do ręki to i nagrają własną rosyjską ścieżkę dźwiękową tam gdzie trzeba. W połączeniu z polską wersją mogła by wyjść zacna hybryda tego mega moda.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez raczejtak w 03 Mar 2012, 17:52

A ja przyznam, że jak czekam na tego moda, tak nie nastawiam się na nic. Bo i tak wiadomo, że nie wszystkim się dogodzi, że będą zastrzeżenia, że pojawią się błędy (jeśli nie to postawię ołtarzyk twórcom). Człowiek to taka bestia, że przyczepi się do najmniejszej dupereli a potem będzie to ciągnął i ciągnął, aż reszta, wcześniej nie zaaferowany bestii dołaczy do tego pochodu wiecznie narzekających, ot- życie.
To jak przed skokiem Piotra Żyły, trzymamy kciuki, ale żeby nie zapeszyć nie spodziewamy się rekordu, a tutaj pada i wszystkim jest przyjemnie.
Kubeł zimnej wody się przyda wszystkim teraz, by potem, już za chwilę zaciesz był większy ;)
raczejtak
Kot

Dołączenie: 07 Wrz 2010, 16:35
Ostatnio był: 06 Gru 2014, 16:15
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 8

Postprzez caleb59 w 03 Mar 2012, 20:34

To Wy myślicie, że ekipa wyeliminuje wszystkie bugi jakie generuje x-ray? IMO grubo się mylicie, skoro nawet podstawka bywała czasami niestabilna i w zależności od konfiguracji sprzetowej lubiła co jakiś czas stroić fochy (np. słynny bug "out of memory")...
Po mojemu nie ma co liczyć a wyeliminowanie w 100% wszystkich błedów - na pewno będą wydawane patche/fixy po premierze moda bo beta testerzy nie są w stanie moim zdaniem ogarnąć tak kompleksowego projektu na tip top chyba, żeby ryli dzień i noc...
Lost Alpha będzie stabilne i nie będzie sypać się tak często jak Zew Monolitu czy inna Soljanka to mogę zagwarantować ale nie ma się co nastawiać na idealne działanie moda bezpośrednio po jego wydaniu (wybiegając wyobraźnią w przyszłość już widzę te posty w stylu: "buuu nie jest stabilnie/bugi/podawanie logów") - trzeba pamiętać, że to cały czas x-ray, który jak ogólnie wiadomo nie jest super stabilnym silnikiem...

Uwagi moderatora:

Od kiedy w dez0wave jesteś?
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |

Za ten post caleb59 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cromm Cruac.
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: Wczoraj, 23:40
Kozaki: 679

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja