[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez djcycu w 22 Mar 2012, 17:11

Nie masz czego żałować ;) Minigun taki świetny nie jest bo zwyczajnie brakuje do niego amunicji. Można jednak w zonie znaleźć jeszcze dwa takie :P. Egzoszkielet bandytów zedrzesz sobie z bandziorów w Dolinie Mroku i już będziesz hasał jak rusałka w wersji ciężarowej. Artefakty które tam też były łatwo transmutować albo po prostu znaleźć a wierz mi walają się po tej NS gdzie tylko popadnie. Ogólnie z zaopatrzeniem nie jest źle. Gorzej z dobrą amunicją bo bez Vintoreza nie przetrwasz dużo w tym modzie w walce z egzoszkieletami.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 23 Mar 2012, 00:23

Dzięki za poradę tak przy okazji czy wszystko musi być za artefakt nie może być bron za kasę ?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez djcycu w 23 Mar 2012, 10:56

Za kasę się chyba da ale cudów nie kupisz :P Jedynie artefaktami więc nie omieszkaj zbierać artefaktów Grawi i ogonów ślepych psów bo za nie można dostać naboje 9x39 przeznaczone do Wintoreza, Grozy, Wała :) Mogę ci podpowiedzieć że Igłowiec to świetna broń (i to za kasę!). Pomijając że to snajperka to czasem się dobrze spisuje jako szturmowa broń :E Siła obalająca jest tak przesadzona że strzał nawet w kostkę wywraca kolesia w Egzo :)

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez igla2008 w 23 Mar 2012, 18:54

Trudny ten mod, ale nikt nie mówił że będzie łatwo. Czy anomalie się przemieszczają ?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez vandr w 23 Mar 2012, 19:34

Tak.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez coles313 w 23 Mar 2012, 20:59

Witam
Chciałem się zapytać czy Czapa ten Wolnościowiec koło Bariery jest potrzebny w dalszej części fabuły ?? Mam z nim taki problem że po misji od Łukasza na obronę Bariery zespawnował mi się kontroler ,bibliotekarz i chmara połamańców a następnie chyba w skutek działania kontrolera (choć mogę się mylić ) wszyscy wolnościowcy na Barierze zrobili się czerwoni i walą do mnie ze wszystkich luf . Reszta Wolności jest przyjazna . Mogę go odstrzelić bez szkody dla gry ?? :/
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez djcycu w 23 Mar 2012, 22:39

Czapa się do niczego już nie nada ale nie zabijaj go byś przypadkiem nie miał potem problemów z Wolnością. Przydadzą się w dalszej części gry. Daj grze wybór żeby ich zabiło zwierzątko albo monolitowiec :P

Do pytania wyżej: Tak przemieszczają się po każdej emisji. W trakcie rozpoczęcia emisji większość anomalii znika więc też nie powinieneś mieć problemów z uciekaniem w razie czego :) Co do trudności moda to używając głowy i nienaturalnych sposobów można czerpać z niego przyjemność lecz save kontrolne rób bardzo często byś nie trafił na buga który pokaże swe oblicze dopiero potem (nieoczekiwany koniec fabuły bo coś się zwiesi).

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive coles313.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Damianox w 24 Mar 2012, 00:08

Mam problem z przejściem jednej misji w ATP. Otóż po wybronieniu obozu stalkerów mamy zabić bandytę o ksywce Sznyra. Napisane jest że jest on gdzieś na terytorium ATP. Niestety obleciałem całe ATP wzdłuż i wszerz i nic. Rozwaliłem wszystko co się rusza ale tego jednego sukinkota nie mogę znaleźć. Może uciekł poza mapę?
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez coles313 w 24 Mar 2012, 17:28

Ostatnio robilem tą misje i Sznyra znajdował się pośród bandytów w ich bazie w centrum ATP. Wczytaj sobie sejwa przed wejsciem na ATP powinno pomóc .
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez igla2008 w 24 Mar 2012, 23:56

Ogólnie dostałem zadanie znaleźć artefakt i w związku z tym mam pytanie do djcycu :E Istnieje jakaś mapa z zaznaczonymi miejscami gdzie można zdobyć dany artefakt ?
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Postprzez classic w 25 Mar 2012, 03:11

Witam

Mam kilka pytań, proszę o wyrozumiałość...

1. Czy warto instalować Narodnaja Solyanka? (widzę dużo problemów z tym modem..., wychodzi z gry, źle reagują jednostki itp.)
2. Jeśli TAK, to skąd wszystko pobrać z instrukcją instalacji? (czy istnieje przygotowana gra STALKER - Cień Czarnobyla już wgranym modem w języku PL)
3. Jeśli NIE, to jaki wybrać, aby był najbliższy wyglądowi Narodnaja Solyanka (w języku PL) - czyli grafika na najwyższym poziomie

Dziękuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
classic
Stalker

Dołączenie: 25 Mar 2012, 03:04
Ostatnio był: 16 Sty 2013, 23:20
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez igla2008 w 25 Mar 2012, 09:35

Ja myślę ze warto, choć dopiero zaczynam grę z tym modem już zaskoczył mnie na plus mnogością opcji. Co do ściągania to proponował bym ci pobranie ze strony Stalker Team gdzie jest spakowany cały mod plus prawie wszystkie patche. Spolszczenie i tak ściągasz na końcu.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości