Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Gizbarus w 11 Kwi 2012, 13:28

Swego czasu mieszkałem w kamienicy gdzie w zasadzie na 18 mieszkań 15 było melinami w większym lub mniejszym stopniu - w najlepszych wypadkach popijawy odbywały się raz w tygodniu, a w najgorszych nawet codziennie...:-/ W zasadzie na klatce potem człowiek musiał uważać jak i gdzie chodził, bo wszystko było gorzej zaminowane i zaszczane niż trawniki po roztopach...:-/ Do tego czasem komuś się przypomniało, że chciałby pooglądać swój obiad, także ubarwiał podłogę razem ze ścianą pięknym omletem z wymiocin... Cudowne warunki życia - na szczęście udało się stamtąd wynieść.

I oczywiście nikt z tym nic nie zrobi. Dlaczego? Bo nikomu nie chce się na to poświęcać kasy, ani czasu.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Realkriss w 11 Kwi 2012, 13:30

Pijawol, zostawiliście go, aby tam wziął i sczezł? :E
I jeszcze odłam - Lulek Śmietnikowy. U nas w pomieszczeniu zsypowym mieszkał taki całą zimę, ktoś tam wywalił kanapę i jak się szło wywalić śmieci, to facet spał w najlepsze. Często ktoś go zamykał i on walił, żeby otworzyć. Pomijając wszystko inne - jak on znosił taki smród?!!
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Przemek77 w 11 Kwi 2012, 13:40

xionc napisał(a):Widze że żulnia pod kauflandami to problem ogólnokrajowy. Stoją te brudasy przed tym sklepem i żebrzą: fajki, drobne, wózeczek.

A jak, kuźwa.... Ja to już mam uraz do hołoty - bo cholera "lookają" tylko jak ktoś z wózkiem wychodzi i podłazi taka menda i żebrze i daj mu, kierowniku, daj, bo on biedny. Spod takiego Makro udało mi się ich oficjalnie przepędzić - kilka interwencji u ochrony, kilka e-maili do kierownictwa marketu z groźbą poruszenia sprawy w mediach (tak, mam zadatki na "społecznika", a jakże) zrobiło swoje i jak szybko się pojawili tak szybko zniknęli.

Ale przy innych marketach.... rozpacz. Moje interwencje u ochrony i obsługi sklepu skutkowały tylko wzruszeniem ramion u tychże i słowami "Paaanieee.... na nich nie ma bata.....".

Czego jak czego - ale meneli ogólnie to chorobliwie wręcz nienawidzę. Jeszcze ścierpię meneli "swoich", z okolicy - nie żebrzą (mają swoją kasę bo dorabiają tu i ówdzie), "dzień dobry" grzecznie powiedzą.

Jak mieszkałem w dzielnicy akademickiej to wkurzały mnie do białości tak zwane "Dni Kultury (!!!!) Studenckiej" - nie wiem co to miało być - z kulturą to niewiele miało wspólnego. Nasrane i naszczane w śmietnikach (raz rozpędziliśmy z sąsiadem kolejkę, która się do śmietnika u nas ustawiła do srania), zdemolowane samochody, 24h na dobę grupki narąbanych studenciaków którym kanarki się we łbach powylęgały.... Zgroza. Tyle dobrego, że koncerty mogłem oglądać z balkonu. Na szczęście już tam nie mieszkam...
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Gizbarus w 11 Kwi 2012, 14:24

Realkriss napisał(a):Często ktoś go zamykał i on walił, żeby otworzyć

Przypomniała mi się sytuacja w zimę... Idę sobie wyrzucić śmieci do altany śmietnikowej, kluczyk wkładam, otwieram, a tu za mną jeden taki żulek wchodzi i mówi "Kierowniku, pan nie zamyka, ja na chwilę...". Pytam go "Ma pan klucze?", to ten mi odmrukuje pod nosem "Tak, mam, ta, tak, mam...", to myślę okej, odkluczysz sobie dziadu jak będzie trzeba. On się zbiera do grzebania w śmietniku, ja swoje wywaliłem, wychodzę, kratkę zamknąłem na klucz i raźnie wracam do domu. A temu jak się nagle nie przypomni że kluczy nie ma! "Panie! Kierowniku! Szefie! Ale na chwilkę chodź! Kierowniku! Nie zostawiaj mnie!" - jak żeś żulu powiedzieć prawdy nie umiał, to siedź tam do rana. Na jego szczęście ktoś go po paru godzinach wypuścił...

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pijawol, Realkriss.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Przemek77 w 11 Kwi 2012, 14:32

Mnie raz taka stara blurwa doprowadziła do szału niemal.
Idę sobie z dziewczyną przez miasto - naraz zaczepia mnie jakaś taka "przechodzona mamuśka" - z ryja widać, że bełta dziabnać lubi, po zapachu i stroju to samo można stwierdzić - i "Daj mi pan dwa złote". "Na co?" - spokojnie, choć już się we mnie telepało. A ta lafirynda z głupim, bezczelnym uśmiechem "Na bilet". "Tam jest kiosk, mogę pani kupić" - "Oj nie, to ja se sama kupię" - z jeszcze szerszym uśmieszkiem.
Normalnie gdyby nie to, że z dziewczyną szedłem to bym babie wyrąbał bombę w ryja. Nienawidzę.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 11 Kwi 2012, 15:06

A zobaczysz, jak będziesz miał starsze dziecko, niż w tej chwili. To jest koszmar.
Dziecko Ci się będzie litować, "A dlaczego ta pani siedzi na ulicy", "A czemu ten pan jest z dzieckiem, czemu ono jest takie brudne"?
Tłumaczyłam przez lata, jak chłop krowie na rowie, że nie wolno tolerować żebractwa i menelstwa, że nie trzeba dawać, bo jakby nikt nie dawał, to by poszli do pracy... Ciężko to wypośrodkować, żeby dziecko nie było nieczułe na krzywdę ludzką, ale rozumiało, że żebractwo jest złe.
Uważam, że ludzi, którzy żebrzą na ulicy z dziećmi powinno się natychmiast zgarniać do suki i na komisariat.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez AlexStalker w 11 Kwi 2012, 15:40

Realkriss napisał(a):Uważam, że ludzi, którzy żebrzą na ulicy z dziećmi powinno się natychmiast zgarniać do suki i na komisariat.

Tu się zgodzę stanowczo, u mnie w mieście, niestety, ludzie żebrzący z dziećmi to plaga. Chociaż, bywa gorzej, nie wiem co myśleć o ludziach który wysyłają swoje może 7, 8 letnie dzieci żeby żebrały same... W ten sposób jako tako unikają sytuacji kiedy właśnie ktoś ich zgarnie.
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez scigacz1975 w 11 Kwi 2012, 16:09

Dorosłym nie dawałem nigdy, dzieciom przestałem dawać od dnia kiedy kupiłem gnojowi hamburgera a ten za moimi plecami wrzucił go do kosza :mad: - Może w ten sposób niechcący skrzywdzę (lub raczej nie pomogę) innego dzieciaka ale są lepsze sposoby pomagania. Choćby to http://www.humanitarni.pl/ - wystarczy raz dziennie przelecieć wszystkie 7 banerów.

Edit: miałem dać @Kriss i @Aleks po kozaku ale znowu poleci że kółeczko - chociaż szczerze to mam to w d......... - TAK MAMY KÓŁECZKA - nie tylko w okolicach czoła ;) - ale nie o tym - Zgadzam się z wami :arrowu: - za wciąganie dzieci w żebractwo rodziców (lub opiekunów) do suki i do ancla, a dzieci do rodzin zastępczych, bo następne pokolenie żulerni wyrośnie.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Gizbarus w 11 Kwi 2012, 16:23

Tak szczerze, to jak nie masz kasy i żebrzesz, to jest sporo miejsc, gdzie choćby za pozmiatanie dostaniesz tą przysłowiową bułkę - jak dobrze zagadasz, to nawet na pieprzonym targu możesz za pomoc w zwijaniu straganów zarobić parę groszy, albo i posiłek. Ale u takiej żulerni chodzi o co innego - "JA jestem biedny, więc to MI się kasa za siedzenie należy, bo to MNIE państwo skrzywdziło, bo nie daje MI kasy, więc WY teraz macie mi dawać, bo JA jestem biedny i cierpię za was wszystkich".

A co do kółeczek adoracji - jak komuś kółeczka nie pasują, to niech się wyniesie na inne forum... W regulaminie nic na ten temat nie ma nawet zasugerowane, więc w czym problem? Myślałem, że u większości etap "gangusiowania" kończy się na gimnazjum?
Ostatnio edytowany przez Gizbarus, 11 Kwi 2012, 17:06, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez Gavdylenko w 11 Kwi 2012, 17:02

Mnie to najbardziej wpienia mój dostawca internetu jak się zalega z zapłatą to mógłby sam przyjść żądać zapłaty,a jak jest jakiś problem z internetem to nie ma żadnego kontaktu
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Kozaki: 53

Postprzez kolokolo98 w 11 Kwi 2012, 17:08

A mnie tam wkurzają dresy. Idę se z kolegami, a tu takie trzy zakapturzone, pryszczate typy. Słychać od nich jakiś polski, wieśniacki, wulgarny rap, w łapach fajki, przechodzimy obok nich a oni z bara nas pchają, tzn. wożą się. A najgorsze jest to, że chodzą do naszego gimnazjum (większość). Co przerwa wychodzą na fajkę, a ich co drugie słowo to kur.. A kultury, zwłaszcza tej do osób starszych nie skomentuję. Masakra.
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"

Za ten post kolokolo98 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gavdylenko.
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Kozaki: 22

Postprzez AlexStalker w 11 Kwi 2012, 17:14

kolokolo98 napisał(a):A mnie tam wkurzają dresy. Idę se z kolegami, a tu takie trzy zakapturzone, pryszczate typy. Słychać od nich jakiś polski, wieśniacki, wulgarny rap, w łapach fajki, przechodzimy obok nich a oni z bara nas pchają, tzn. wożą się.

Ha, u mnie to samo.
Wszystko było ok, póki do tutejszego "gimnazjum" - do którego niestety i ja kiedyś miałam nieprzyjemność chodzić - zaczęli chodzić ludzie z "rodzin o gorszym statusie materialnym" i "z okolicznych wsi"
Standardem jest, że kiedy próbuję wejść do bloku w którym mieszkam, na korytarzu spotykam 20 dresików lat 15 palących sobie w ukryciu przed nauczycielami. Chociaż, gorsza jest kategoria dresików lat 20-30, wożą się w kółko po osiedlu swoimi super stuningowanym autami, drą ryja na wszystkich i dewastują co popadnie. Zabawnie jest jak mają pecha i trafią akurat na patrol policji w cywilu :E
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель

Za ten post AlexStalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44.
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości