Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Iwaszka w 12 Kwi 2012, 17:39

@AlexStalker
Może i przesadzali z tą gloryfikacją jak to ma zawsze w naszym kraju (Smoleńsk...), ale jak by nie było to ACTA było nieciekawą opcją. Może i nie mogli wprowadzić tego na 100%, ale znając nasze prawo i to jacy ludzie się nim u nas zajmują (czyt. tacy którzy nie wiedzą nic na temat tego co reformują) to mogło z tego powstać w miarę nieciekawe ograniczenie dla takich użytkowników neta jak choćby my tutaj na forum. Idea protestujących dobra, ale za bardzo się zapędzili. Nie trzeba ich mieszać z błotem, są gorsze "sprawy" ;]
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 271

Reklamy Google

Postprzez Method w 12 Kwi 2012, 18:51

Tia, i ustawienie sobie na fejsbuczku/nk/innym_syfie "nie dla Acta" akurat spowoduje że nasz rząd się zlęknie i nie podpisze. A jak już 200 razy w komentarzach pod byle jakim filmem będzie napisane "komentarz usunięty przez acta" to się Ci politycy zupełnie posrają ze strachu. Tak samo jak blokowanie stron typu "www.policja.pl" czy bloga córki Tuska.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 174

Postprzez paintball_0 w 12 Kwi 2012, 19:53

Gdyby nie to, że każdy miał COKOLWIEK co wskazywałoby na sprzeciw wobec ACTA, gdyby nie to, że gimbusy i pajace dołączyły się do demonstracji w całej Polsce, gdyby nie to, że neutralni ludzie porzucili neutralność Tusk wymigałby się słowami "To tylko te kilkadziesiąt osób, co przyjechało na manifestację. Reszta kraju nie wnosi sprzeciwu, więc uznajemy że są za. Podpisuję ACTA".
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Method w 12 Kwi 2012, 20:14

Tak, Tusk cały czas gdy nie jest nagrywany kamerami odpala laptopa i sprawdza ile, gdzie i kiedy pojawiły się wpisy o Acta...

gdyby nie to, że gimbusy i pajace dołączyły się do demonstracji w całej Polsce

"To tylko te kilkadziesiąt osób, co przyjechało na manifestację. Reszta kraju nie wnosi sprzeciwu

To w końcu jak, dzięki "gimbusom i pajacom" nie podpisano czy by podpisano? :P
I nie każdy miał COKOLWIEK przeciw ACTA, i nie mówię tu o sobie. ;)

gdyby nie to, że neutralni ludzie porzucili neutralność

Zdanie dnia :E
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Postprzez paintball_0 w 12 Kwi 2012, 21:06

Za dużo by tłumaczyć, ale tak, to zasadniczo prawda. Bez całego tego "ciemnego tłumu" przeciwnicy ACTA gówno by osiągnęli.

Ja sam byłem neutralny. Ani mnie ACTA nie mroziło, ani nie grzało. Dopiero po pewnym czasie porządnie się nad tym wszystkim zastanowiłem.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Postprzez Method w 12 Kwi 2012, 21:27

Mylisz osoby które coś w owej sprawie zrobiły z osobami których zaangażowanie polegało na ćwierć inteligentnych zachowaniach wypisanych przeze mnie wyżej. ;)
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Postprzez paintball_0 w 12 Kwi 2012, 21:34

Jeszcze raz ci powtarzam, że każdy wkład się liczył. Nawet ten spowodowany modą. Co dowolna władza w dowolnym kraju powiedziałaby na modę "nie popieramy żadnego rządu i nikt nie idzie na wybory"? Brzmi śmiesznie, ale jeśli ten jeden procent wyborców zagłosuje a 99% zostanie w domu, to myślisz, że rząd wybrany taką drogą zyskałby jakiekolwiek poparcie na arenie międzynarodowej? Tutaj sprawa zaczęła wykraczać poza kłótnie polaczków na własnym podwórku.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Postprzez Method w 12 Kwi 2012, 21:47

A myślisz że partia wybrana 1%, kiedy 99% pisałoby na "fejsbuczku" "głosuję na partię X" czy "Y" miałaby jakieś poparcie? :P
Poza tym co ma arena międzynarodowa do ilości wyborców? PO nie cieszy się popularnością, a jednak sprawy zagraniczne załatwiane są przez obecny rząd, a nie opozycję ;)
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Postprzez Kuballa44 w 12 Kwi 2012, 22:23

Kleszcze. Te małe ku*estwa wybierają chyba tylko mnie z każdej grupy osób. :/ Wyższa trawa, zarośla... I już ze 2 albo i 3 małe sku*wiele... Nienawidzę.
Słowa były niegdyś czarami i do dziś słowo zachowało coś ze swej siły czarodziejskiej. Słowami może człowiek uszczęśliwić lub doprowadzić do rozpaczy, słowami nauczyciel przenosi na uczniów swą wiedzę, słowami mówca porywa słuchaczy, decyduje o ich sądach i rozstrzygnięciach. -Freud.
Awatar użytkownika
Kuballa44
Beta Tester

Dołączenie: 12 Wrz 2009, 08:21
Ostatnio był: 02 Gru 2025, 19:29
Miejscowość: Prawie że Koszalin.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 297

Postprzez Gavdylenko w 12 Kwi 2012, 22:31

Taaa...kleszcze zdecydowanie najgorsze bydlaki jakie chodzą po ziemi.Tak jak jeden użytkownik napisał że nienawidzi dresów popieram w 100%,myślą że jak ubiorą dres to są fajni,najpierw jakieś wonty mają a jak w ry*a dostaną to już inaczej piszczą.
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 53

Postprzez Przemek77 w 13 Kwi 2012, 06:40

Iwanassassin napisał(a):A mnie wpienia Rozbrat. Dla ludzi niezorientowanych, lub spoza Poznania powiem tyle, że to przeidealizowani skłotersi, głownie punki i pochodne tego nurtu. Obsadzili już x lat temu pewien wolnostan w centrum miasta. Podają się za organizację (http://www.rozbrat.org) ingerująca w sprawy miasta i ludzi. Mieszają się w jakieś akcje społeczno-charytatywne, podejmują głos w "trudnych" sprawach.

Mnie zaś i drażni i jednocześnie dziwi sama idea "skłotów" - co to ma być? Czego taka samowola jest po cichu tolerowana przez społeczeństwo a wszelkie prawne działania mające na celu ogarnięcie tego są piętnowane?
To co - jak wybuduję sobie dom i przed wprowadzeniem się do niego wpieprzy mi się tam zgraja anarcholi z tym całym swoim kolorowym syfem to już jest "skłot" i nie do ruszenia i mam sobie szukać innego mieszkania? Paranoja.

Co do reszty posta, którego nie zacytowałem - pełna zgoda. Też trochę miałem styczność z tym ruchem i sam widziałem, że wszelkie szczytne ideały to tylko taka zasłonka dla chlania, ćpania i pieprzenia się jak króliki.

Co tam jeszcze.... obecnie wpieniają mnie dwie rzeczy:
1. Wyciąganie kasy od kinomanów za stare ograne do bólu filmy - chodzi mi o przerabianie wszystkiego na "czyde" i powtórnym puszczaniu tego w kinach. Plaga ta zatacza coraz szersze kręgi niestety. Jeszcze trochę i w ogóle nie będzie nowych filmów tylko starocie - ale w "czyde".

2. Postępująca integracja wszystkiego co się da z fejsbukiem. Chyba faktycznie, jeszcze trochę i znany dowcip - "Jak nie masz konta na FB to nie istniejesz" stanie się ciałem, że tak powiem....
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 13 Kwi 2012, 09:38

Wszystko co rzekłeś, jest prawdą.
Ja miałam ostatnio taką sytuację, że pewien znany muzyk starej daty miał w dawnych latach coś wspólnego z budynkiem, w którym pracuję, próby, koncerty, czy tam coś. Przybył z ekipą porobić sobie zdjęć, a ja mu towarzyszyłam, jak osoba z obsługi. Nawet miło się rozmawiało, a na koniec pytam, czy gdzieś mogę zobaczyć te zdjęcia. On na to, żebym weszła na jego profil na fejsie. Ja na to, że nie czuję potrzeby bycia na fejsie, więc może w jakiś inny sposób.
Mina muzyka - bezcenna. To był szok, jak można na fejsie nie być, i to osoba z Warszawy!!
"To niech się pani zaloguje, wtedy pani zobaczy zdjęcia". Dobre, co?
Oczywiście zdjęć nie widziałam i już mnie one nie interesują.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości