[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 22 Kwi 2012, 03:43

Wielkie dzięki wszystkim. Bardzo mi to pomogło. Jutro powinno być wszystko gotowe. A teraz idę spać bo na oczy nie widzę.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez duty w 22 Kwi 2012, 08:53

Mnie zbudził kac :/ , smoq2 po ciężkiej pracy pewnie tak szybko nie wstanie a z wypowiedzi wnioskuje, że jeszcze nie jest wszystko dopięte na ostatni guzik, pewnie został podział na Full i Lite i pakowanie.
Mam przynajmniej taką nadzieje :E
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez r4inb0wTM w 22 Kwi 2012, 09:07

Napisał to o 3 nad ranem i powiedział, że jutro. To oznacza, że będzie dzisiaj przez pomyłkę czasową czy jutro ?

r4inb0wTM
Wygnany z Zony

Dołączenie: 12 Lut 2012, 08:30
Ostatnio był: 18 Maj 2012, 19:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -5

Postprzez Pitomafia w 22 Kwi 2012, 09:29

Jeżeli jeszcze mogę to chciałbym poprawić trochę błędów w tym tłumaczeniu od Rumcajsa :P a mianowicie.

Sniper
- When he does not move his accuracy increases 6x.
- He shoots only in single mode.
- Uses only hunting rifle with optical sight or sniper rifles.
- Wears armors of 1st class only.
- Tries to keep away from the target.
- If the target is close he's using a pistol.

Grunt
- Uses assault rifles, submachine guns or Mosin without optical sight.
- He advances on his target at a steady pace, without losing too much accuracy, but not stay too much behind.
- If the gun has a grenade launcher, he uses it if it isn't threatening any friends.
- Wears armors of 3rd class.
* The standard type of soldier that we know in older version.

Trooper
- He wears always the strongest armor, of his faction.
- He uses shotguns and buck ammunition.
- He has twice increased health.
- Tries to reach the target as soon as possible to maximize the strength of his weapon and increased endurance. The result is that he moves very quickly across the battlefield. But he is not suicide. If he takes damage, he tries to hide as others teamate.

Medic
- If he's still alive, all members of the team (team only) regenerates health faster. 2% per second for a trooper, and 4% for the rest.
- Wears armors of 2nd class.
- He is using the machine guns.
- He's trying to keep distance from the target, but he cannot let, to leave him behind.

Recon
- Wears armors of 2nd class.
- Uses night vision and semi-automatic pistol or a submachine gun with a silencer, which at night is almost impossible to see.
- In the day he is fighting as a Grunt, while at the night like a trooper.
- He runs very fast.

Mam nadzieje zę się nie pogniewasz Rumcajs :p
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.

— Albert Einstein

Za ten post Pitomafia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kubekpop.
Awatar użytkownika
Pitomafia
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2010, 14:27
Ostatnio był: 06 Sie 2014, 13:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez duty w 22 Kwi 2012, 10:41

r4inb0wTM napisał(a):Napisał to o 3 nad ranem i powiedział, że jutro. To oznacza, że będzie dzisiaj przez pomyłkę czasową czy jutro ?

Nie no dzisiaj, o 3 rano nie zastanawiał się pewnie nad tym ... :D
Pitomafia na pewno Rumcajs93 się nie obrazi , pomoc w odciążeniu smoq2 zawsze mile widziana :D
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez Juraszka w 22 Kwi 2012, 10:45

Smoq miał na myśli niedzielę czyli dzisiaj, tylko napisał "jutro", bo człowiekowi ciężko bez snu przestawić się z "dzisiaj-jutro" na "wczoraj-dzisiaj" :E

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chyba się myliłem :D
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez duty w 23 Kwi 2012, 19:21

Jeszcze smoq2 nie wstawił nowego TFW a już coś bym dodał i zmienił :E :

Nie wiem jak się zapatrujecie na ekwipunek osobisty, ale czy nie fajnie było by mieć lornetkę i nóż w plecaku (w postaci ikony) tak jak śpiwór czy radio. A jeszcze lepiej jak by tych lornetek i noży były trzy rodzaje a możliwość ich zdobyci zależała od posiadanych punktów xp - chodzi mi o rozwiązanie podobne jak w SHOC-DIMA'S MOD .
Podoba się wam ten pomysł ?

smoq2 nie odpowiedział też co sądzi o tym żeby częściej latał helikopter i odrobinę częściej były emisje, wy co o tym sądzicie?

I stara sprawa z handlem: sprzedając karabin z podczepionym granatnikiem, celownikiem opt. i tłumikiem, dostaniemy taką samą cenne jak sprzedawali byśmy go bez tych "cennych" dodatków. Przez co w oczywisty sposób jesteśmy kantowani przez handlarza, wiedząc o tym i tak czasami można się naciąć.
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez Idek w 23 Kwi 2012, 19:49

tak samo handlarz nie patrzy na amunicje ... jak się ją wyładuje i sprzeda osobno jest dodatkowy zysk
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Kozaki: 20

Postprzez frosth w 23 Kwi 2012, 20:28

@Duty ikony noża i lornetki dla samych ikon to jakoś mi się nie widzi bo śpiwór i radio są klikane - gdyby nie to, to lepiej żeby nie zajmowały miejsca w ekwipunku tylko pod klawiszem siedziały(ale nie mogą). Z amunicją i osprzętem do broni to jak się śpieszysz ze sprzedażą to i handlarz Cię wy... tzn nie zarobisz. I o co chodzi z tymi nożami jakieś różne statystyki mają(moda Dimy nie widziałem w akcji)?

Ale więcej śmigłowców i więcej emisji - 3xTAK, wznoszę ręce w powietrze, chwalmy Pana, i pewnie roboty z tym za wiele też nie ma.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez duty w 23 Kwi 2012, 21:48

frosth napisał(a):@Duty ikony noża i lornetki dla samych ikon to jakoś mi się nie widzi bo śpiwór i radio są klikane - gdyby nie to, to lepiej żeby nie zajmowały miejsca w ekwipunku tylko pod klawiszem siedziały(ale nie mogą).......... I o co chodzi z tymi nożami jakieś różne statystyki mają(moda Dimy nie widziałem w akcji)?.......

Tak mają różne statystyki , ikon noża i lornetki nie widać w plecaku (musiałem sprawdzić), pojawiają się dopiero w momencie handlu i można sprzedać nóż jak i lornetkę.
Najsłabszym nożem musisz uderzyć kila razy żeby rozbić skrzynię.
Lornetka , nie posiada żadnych bajerów i widoczność jest kiepska.
Image

Średniego sprzętu nie szukałem..

Najlepszy nóż rozbija skrzynie od uderzenia.
Lornetka posiada wykrywanie celów i dobre przybliżenie i chyba filtr poprawiający widoczność o zmierzchu.
Image

Celem wprowadzenia tych zmian była by jeszcze bardziej ciekawsza i złożona rozbudowy swojego ekwipunku, jak kombinezon, hełm, radio... itd.

Co do wcześniejszych propozycji nadal czekam na wasze opinie...
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez Rumcajs93 w 23 Kwi 2012, 22:15

No jeżeli chodzi o broń biała to spotkałem się również z kilkoma opcjami broni w pierwszym slocie.
Mówię tu o Soljance - w modzie było kilkanaście typów - o pięści poprzez noże, bagnety, motylki aż po ostrza prawie chirurgiczne. Pomysł mi się bardzo spodobał i chciałbym go tu zobaczyć - tylko pewnie jest z tym trochę roboty - trzeba by zrobić wymienna broń w I slocie, stworzyć tekstury dla nowej broni, zrobić konfiguracje...
A lornetki to też dobry pomysł, aby były one wymienne (ten element można obejrzeć w SGM do COP'a). Najtańsze lornetki miałby słabe przybliżenie, mogły by mieć wyłączoną detekcję organizmów żywych, za to lornetka za kila tysięcy rubli może mieć włączoną detekcję, zwiększony kontrast czy nawet noktowizor.

Pomysły bardzo dobre tylko pewnie roboty też jest od groma.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Idek w 23 Kwi 2012, 22:58

W sumie przydałby się nóż co by można było zabijać stalkerów na 1 cios bo to trochę głupie .... podchodzisz do stalkera ... dziab ... dziab .... dziab .... dziab ......... i to jeszcze na strasznie małym zasięgu ... nie wiem czy nasza postać ma takie kikuty zamiast rąk, bo coś jest nie tak .....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Kozaki: 20

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość