Wybaczcie mi za to, że w rezultacie nie pojawiłem się w Niedzielę, a co za tym idzie, nie pojawił się też patch. Nie dość, że w Sobotę poszedłem spać o 4.00 rano, to następnego dnia musiałem niespodziewanie jechać do Zielonej Góry. Mam wrażenie, że po ostatnim weekendzie jestem jeszcze bardziej zmęczony, niż przed nim. Kolejny tydzień też zapowiada się świetnie. W pn, śr i pt normalnie muszę iść do pracy. Zero szans na zrobienie sobie "długiego" weekendu. Nie wiem już kiedy będę miał czas na napisanie readme i wrzucenie tego patcha.
Teraz co do moda...
Nie chce mi się robić "widocznych" noży i lornetek w plecaku, bo trzeba by za razem też zrobić na nie sloty, a to wymaga przerobienie UI inwentarza, w którym i tak już jest ciasno. Pamiętajcie, że w SoC takie UI zajmowało cały ekran, a w CS tylko około 2/3. Najzwyczajniej nie ma miejsca, gdyż lewy-dolny róg musi zostać pusty aby gracz mógł czytać przychodzące wiadomości przeglądając plecak. W lewym-górnym jest mapa, więc też odpada. Poza tym, TFW nie skupia się na rozwijaniu ekwipunku, a elementów taktycznych i RPG. Co jednak odwodzi mnie od tego pomysłu najbardziej, to X-Rayowy (czyt. kijowy) system skradania, który jest kompletnie niedopracowany. Owszem, zajść delikwenta od tyłu się da (różnie z tym bywa, ale się da), ale problemem jest to, jak reagują na to inni NPC. Albo cała baza orientuje się od razu, że ktoś został zasztyletowany podczas snu w ostatnim budynku na północ, albo nikt ze straży liczącej 15 ludzi nie zauważa jak wierny przyjaciel dostaje nożem w głowę, drąc się z całych sił na środku placu, tylko dlatego, że pada tam troszeczkę za mało światła. Gdyby tylko dało się określić dwie zmienne globalne, tj. Jak głośno gracz się porusza, i jak bardzo jest oświetlony, to bym z chęcią napisał cały system dla skradaczy oraz wywalił im cały nowy oręż i gadżety, gdyż sam taką rozgrywkę uwielbiam.
Napoje też do mnie nie przemawiają. Polecam poszukać na moddb info na temat moda Faction Fronts. Rozmawiałem jakiś czas temu z autorem i on ma u siebie zamieścić z 20 marek samego piwa. Wierzę, że inne napoje/żarcie/używki też tam trafią.
Zmniejszenie odstępów między emisjami jak najbardziej wchodzi w grę, jednak dodam taką opcję do ustawień TFW i każdy sobie wybierze interwał sam. Standardowe ustawienie będzie jak do tej pory.
Helikoptery to trudniejsza sprawa... Patrol powietrzny pojawia się raz dziennie, jednak jest to zależne od pogody i pory dnia. Jeżeli od 9.00 - 18.00 nie ma warunków pogodowych to helikopter się nie pojawi. Prognoza pogody jest ustalana na następny dzień z góry zawsze przy zmianie doby. Jeżeli system ustawi, że niebo ma być w miarę znośne między 11.00 a 14.00, a my w tym czasie będziemy spali, czekali lub w trasie między poziomami to patrol też się nie pojawi. Niestety większej częstotliwości niż raz dziennie nie da się ustawić.
Sam chciałem trochę rozbudować system hełmu taktycznego. Żeby podawał więcej informacji na temat celu, tj. Obrazek i klasę, ale tylko jak bezpośrednio patrzymy na cel.
No i oczywiście rozbudować skille.
Jednak brak czasu ostatnio powoduje, że chyba bujam w obłokach.

Z innej beczki...
Tak jak ktoś już mówił, brakuje nam grafika do scenek komiksowych.
@ Duty - Czy to prawda, że się oferowałeś?