[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez DJ[Zone] w 24 Kwi 2012, 21:07

Prawda ja jak atakowalem baze Oporu w nocy to zostawilem moich kompanow(poniewaz mieli wlaczone) w jedym miejscu i sam wszystich wybilem snajperka(przynajmien wiekszosc) i nawet do mnie nie strzelali(nie liczac tych do ktorych musialem podejsc)

PS:
Czy nie dalo by rady dac opcji wlaczenia wylaczenia latarek u kompanow? Troche denerwuje poniewaz jak ide w nocy i kogos widze to oni odrazu ich zwabiaja..
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez Idek w 24 Kwi 2012, 21:12

A może dla stalkerów z grubym portfelem dać możliwość wynajęcia śmigłowca zamiast 1 kompana (jeżeli będzie miał wolny slot to będzie mógł wynająć/kupić) i wtedy śmigłowiec będzie latał za nim i go ochraniał ...To może pomóc bo można by np kazać pilnować przez parę godzin jakiegoś przejścia czy coś ....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez r4inb0wTM w 24 Kwi 2012, 21:39

Chyba nie możliwe i pozatym te "szurubrutrutururu" helikoptera wkur**ło by cię. Znam się na tym :D

r4inb0wTM
Wygnany z Zony

Dołączenie: 12 Lut 2012, 08:30
Ostatnio był: 18 Maj 2012, 19:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -5

Postprzez DJ[Zone] w 24 Kwi 2012, 21:41

Eee wiesz moze dawaj pomysly bardziej realne i mozliwe do zrobienia bo o ile mi wiadomo smoq2 napisal o tym ze helikopter moze latac raz dziennie i w dodatku nie mozna tego zmienic. Jak by kazdy pomysl mozna bylo zrealizowac i to jeszcze bez rzadnych problemow to .....
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Kozaki: 6

Postprzez Rumcajs93 w 24 Kwi 2012, 21:44

Nie kolega wyżej ma rację - nie przesadzajmy. A co gdyby nasza drużyna natrafiła na patrol wojskowych - helikopter miałby strzelać do "swoich"?
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Pitomafia w 24 Kwi 2012, 22:11

Może zadam głupie pytanie ale jak jest z fabułą? Kiedy się można jej spodziewać? (nieogarnięty w temacie jestem o jakieś 150 stron).

smoq2 jeżeli potrzeba coś "zangielszczyć" to pisz do mnie :P. Angielski idzie mi całkiem nieźle.

EDIT: Oke znalazłem już o fabule że obrazków tylko brakuje. To znaczy że fabuły można się spodziewać w 3.8 czy jeszcze dalej?
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.

— Albert Einstein
Awatar użytkownika
Pitomafia
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2010, 14:27
Ostatnio był: 06 Sie 2014, 13:44
Kozaki: 4

Postprzez Soma w 24 Kwi 2012, 22:58

Hej, może głupia prośba ale...ktoś by mi zrobił listę kogo można zwerbować? Np. tam Mrówkę. Byłym wdzięczny, bo to teraz mam zagwozdki kogo można a kogo nie.
"Forget the past, carry the future."

Soma
Wygnany z Zony

Dołączenie: 20 Maj 2011, 09:09
Ostatnio był: 07 Maj 2012, 19:51
Miejscowość: Baza FOXHOUND / Alaska
Frakcja: Grzech
Kozaki: 3

Postprzez igla2008 w 24 Kwi 2012, 23:52

Duty napisałem że zdawało mi się że to Ty coś pisałeś ale jeśli nie to sorry jeszcze raz :) Co do śmigłowców to w Solance latają one częściej mało tego nawet lądują ...
@r4inb0wTM z\ tego co wiem to Smoq parę stron temu napisał co i jak z modem jest wiec żadnego szukania 100 stron bliżej nie potrzebujemy..
Soma napisał(a):Hej, może głupia prośba ale...ktoś by mi zrobił listę kogo można zwerbować? Np. tam Mrówkę. Byłym wdzięczny, bo to teraz mam zagwozdki kogo można a kogo nie.

A wiec na początki jak dołączysz do swojej wybranej frakcji to w bazie masz jednego Stalkera który z miłą chęcią do Ciebie dołączy. Po osiągnięciu 1500 XP pojawia ci się komunikat że jest Mrówka do zwerbowania (bandyci chyba mają inaczej nie wiem nie grałem) po osiągnięciu 9000XP i wzięciu umiejętności dowódca u swojego szefa frakcji możesz wziąć trzeciego kompana po rozmowie z nim..

A teraz taki drobny pomysł Smoq dało by rade aby można było zabić przywódce frakcji i zając jego miejsce ?
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Soma.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Victor0 w 25 Kwi 2012, 07:46

Igła2008 o tym jusz była mowa, pomysł z tworzeniem własnej frakcji, niewiem czy a jeżeli tak to kiedy smoq2 to wprowadzi. Jednakże przy zabiciu przywódcy frakcji cała frakcja raczej powinna na ciebie polować a nie uznać cię za nowego szefa, tak było by chyba logiczniej. Ty raczej byś nie pokochał tak z automatu gościa który rozwalił ci znajomego, bossa. Poza tym jak jusz smoq2 wielokrotnie mówił na każdy pomysł należy patrzeć z perspektywy wpływu danego działania na wszystkie aspekty życia w zonie, na każdego stalkera z osobna.
Victor0
Stalker

Dołączenie: 17 Maj 2011, 00:37
Ostatnio był: 10 Wrz 2013, 08:03
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Pitomafia w 25 Kwi 2012, 10:56

Wpadł mi do głowy pewien pomysł. Nie wiem czy był tutaj już wcześniej więc nie mnie nie bić. A mianowicie chodzi mi o "bezpieczeństwo obszaru". Wykonujemy specjalne misje które będą podnosiły procent owego bezpieczeństwa np. w Agropromie zalanie podziemi albo w Jantarze wyłączenie emisji. Wykonalne?
Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić.

— Albert Einstein
Awatar użytkownika
Pitomafia
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2010, 14:27
Ostatnio był: 06 Sie 2014, 13:44
Kozaki: 4

Postprzez bosskijoe w 25 Kwi 2012, 15:15

A ja bym chciał żeby była dodana jeszcze jedna frakcja ,której baza znajdowała by się w czerwonym lesie obok chaty leśnika. Zawsze lubiłem tą miejscówkę :)
Awatar użytkownika
bosskijoe
Kot

Dołączenie: 21 Kwi 2012, 23:02
Ostatnio był: 18 Paź 2012, 20:14
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez frosth w 25 Kwi 2012, 15:22

@bosskijoe - NIE. Czerwony las nie może być miejscówką dla nowej frakcji, ze względów fabularnych. Nowa frakcja w ogóle pewnie też namieszała by w fabule.

@Pitomafia co rozumiesz przez bezpieczeństwo obszaru?
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość