[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pilot w 04 Maj 2012, 20:12

Właściwie to ja mógłbym podesłać ale nie wiem gdzie szukać folderu i na jaki server wrzucić(I od tego jak).
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez Juraszka w 04 Maj 2012, 20:39

Jest problem z pieniędzmi z ciał...
Miałem zadanie zabić stalkera i zabiłem go, miał 28 RU, po czym w pobliżu były 2 oddziały zombie (w Agropromie co trochę dziwne) zabiłem je szybko i nie patrzyłem co zbieram z ich ciał (zabierałem wszystko przyciskiem), gdy już doszedłem do pustelnika okazało się że po 15 minutach gry mam:
-hełm taktyczny
-i trochę ponad 10 000 000 RU... (!?)
musiał się wkraść błąd, który spowodował, że jeden lub kilka zombie miały nadzwyczajnie duży loot kasy, Smoq2 lukniesz w kodzik? Ciężko mi powiedzieć w jakim dokładnie momencie to się stało ze tyle otrzymałem, z PDA wynika że to nie jest "kasa zarobiona" więc na pewno nie z questa. Coś jest z loot'em gotówki...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez DJ[Zone] w 04 Maj 2012, 21:10

Pilot
wchodzisz w Dokumenty/STALKER-STCS/savedgames/ (przynajmniej ja tak mam na 7) tam kopiujesz 3 pliki (DDS,TFW,SAV)o tej samej nazwie i umieszczasz je np. na http://www.speedyshare.com/ oczywiscie spakowane
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Pilot w 04 Maj 2012, 21:59

http://speedy.sh/jRRtM/Zapis.rar

oto link z zapisem :arrowu:
Właśnie tam występuje błąd z medykiem.

Dzięki DJ[Zone] za instrukcję.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez Juraszka w 05 Maj 2012, 11:15

Walka Powinności z Najemnikami w Agropromie Budynek B, ja jako bezfrakcyjny biegałem i zbierałem sprzęt padających
Kod: Zaznacz wszystko
DEFAULT OUT RESTRICTIONS :
DEFAULT IN RESTRICTIONS  :
     agr_door_helper2
     agr_restr_secret_trader
OUT RESTRICTIONS         :
     agr_smart_terrain_4_4_near_3_def
IN RESTRICTIONS          :
     agr_door_helper2
     agr_restr_secret_trader

FATAL ERROR

[error]Expression    : vertex || show_restrictions(m_object)
[error]Function      : CPatrolPathManager::select_point
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrGame\patrol_path_manager.cpp
[error]Line          : 155
[error]Description   : any vertex in patrol path [agr_smart_terrain_4_4_near_3_to_agr_smart_terrain_4_4_patrol_1_walk] is inaccessible for object [sim_default_killer_3_trooper24197]

stack trace:

Ciekawe, że na początku gry, najemnicy biegają w Seva i Egzo...
Poza tym wiele jednostek ma problem z chodzeniem i "stoją" w jednym miejscu chodząc na boki o pół metra i wracają i tak na okrągło

Image
Oto dlaczego Powinność nie powinna nakładać sankcji za zabicie samotnika, sam ich przywódca twierdzi, że walczą z Zoną i wszystkim co z nią związane, a także z tymi co nie myślą jak oni...
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez DJ[Zone] w 05 Maj 2012, 11:50

U mnie nie biegaja w Egzo tylko niektorzy w Seva ale z tym ze maja problemy z chodzeniem to sie zgodze(za duzo kozakow...)
Moj pomocnik tez ma czasami z tym problemy.Ostatnio zawiesil mi sie w silnie napromieniowanym miejscu i musialem daleko odbiec zeby go przywolac

Z tym ze nie powinna nakladac sankcji tez sie zgodze.
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez smoq2 w 05 Maj 2012, 13:00

Biegają w sega i exo, bo szturmowcy mają właśnie w nich biegać. Pisałem o tym jak przedstawiłem klasy

@ Juraszka - musiałeś nacisnąć esc+B. Zapomniałem wyłączyć debug mode.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Vorox w 05 Maj 2012, 13:02

Atak na elektrownię będzie już w następnej wersji? I mam taki pomysł: gdy frakcja kontroluje 10 punktów zasobów to dostaje 1 helikopter (najlepiej w kolorach frakcji) Po zniszczeniu helikopter wracałby do bazy i jego naprawa trwałaby 2 dni
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez Pilot w 05 Maj 2012, 13:10

I jak smoq'u? Przeglądnąłeś problem z medykiem?

Uwagi moderatora:

Co to za niepoprawne użycie apostrofu? - Darth ReX
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Postprzez Domianos w 05 Maj 2012, 13:11

Po zainstalowaniu najnowszej wersji moda na windows 64 bit pojawia mi się błąd. Mianowice po kliknięciu na ikonkę gry pojawia się komunikat o tym że nie może odczytać pliku "fsgame"(tam gdzie się zmienia false na true). W poprzedniej wersji moda nie miałem takich problemów. Oczywiście gra oryginalna bez żadnych cracków i przeinstalowana.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez Hexak w 05 Maj 2012, 14:25

Czy dojdzie jeszcze jakaś dodatkowa grywalna frakcja np. Monolit albo Wojsko?
Awatar użytkownika
Hexak
Kot

Dołączenie: 10 Wrz 2011, 09:49
Ostatnio był: 20 Lis 2013, 18:48
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Juraszka w 05 Maj 2012, 15:09

smoq2 napisał(a):@ Juraszka - musiałeś nacisnąć esc+B. Zapomniałem wyłączyć debug mode.

prawda... szukałem określenia współrzędnych (ESC+C), w szukając trafiłem też w klawisz B, narazie możesz to zostawić bo i tak mało kto o tym będzie pamiętać, a przy okazji dokonałem testu kilku broni.

Czy byłaby możliwość zwiększenia mocy pistoletów? Bo pistolety w stosunku do Cienia Czarnobyla wypadają BARDZO kiepsko, i raczej nie stanowią deski ratunkowej

Hexak napisał(a):Czy dojdzie jeszcze jakaś dodatkowa grywalna frakcja np. Monolit albo Wojsko?

NIE będzie już żadnych nowych frakcji, Wojska na pewno nie będzie, i jest o tym mówione od zawsze jak pamiętam, a Monolit... - Monolit to tajemnica, bo niby nie będzie można, ale w plikach mamy pancerze monolitu, klasy jednostek dla monolitowców też chyba są, mamy w plikach także handlarza, technika i przywódcę, oraz wpisy które oznaczają że gracz może przynależeć do frakcji Monolit... jak mniemam do monolitu będzie można dołączyć w trakcie trwania fabuły, bo jak już smoq mówił, fabuła ma mieć 3 etapy:
-fabuła frakcji, w czasie której walczymy z innymi frakcjami w międzyczasie będąc nękanym przez halucynacje (zdrowie psychiczne),
-punkt (kulminacyjny) w którym dostajemy wiele odpowiedzi na wiele pytań i tu podejmujemy decyzje (nie wiadomo jaką, ale jak na moje to o pozostaniu w naszej frakcji lub dołączenie do monolitu)
-kolejny etap to już będzie przygotowania i szturm na elektrownię (dla frakcji) lub jej obrona oraz walka z naszą poprzednią frakcją, która dzięki nam będzie kontrolować całą Zonę, i będzie bardzo silna co oznacza, że walki będą trudne (dla monolitu)

to co kursywą jest, to moje domysły...

Trochę poszukałem i proszę :D
smoq2 napisał(a):@ nismoztune - Fabuła jest podzielona na kilka etapów i jest nieliniowa, jednak nie oczekujcie aż takich wariancji jak w przypadku wysokobudżetowych produkcji. Nie mamy na to czasu ani środków. Jeśli miałbym pokazać jak będzie przechodzić na podstawie schematu, to by wyglądało to tak:

Image

Sześć pierwszych ścieżek jest od sześciu różnych frakcji, gdzie dla każdej jest inna fabuła. Nie chodzi tutaj o to, że każda frakcja ma inne zadania. Jest to dalej standardowe "Zdobądź punkt kontrolny", tylko że fabuła ma być otoczką dla całej wojny. Za pomocą dialogów wyjaśniamy, "Co? Dlaczego? Po co? Czemu?" Itd. Chodzi o to, żeby gracz nie zdobywał bezsensownie terytorium, tylko wiedział czym się dany obszar charakteryzuje, dlaczego frakcja chce mieć nad nim kontrolę, jak to wpłynie na frakcję, itp.

Patrząc z perspektywy zawiłości fabularnej jest to coś, co lubię nazywać pierwszą warstwą fabularną. Czyli ta najprostsza i najbardziej zrozumiała dla odbiorcy. Np. Najemnicy chcą przejąć budynek w Agropromie, aby móc ustanowić bazę operacyjną i móc rozpocząć swoją chciwą kampanię w Zonie. Proste, zrozumiałe, przyziemne.

W międzyczasie nasz bohater (Durad) boryka się z własną przeszłością i wspomnieniami z wojny w Bośni, która odcisnęła piętno na jego psychice (Tutaj miał być element tzw. "Zdrowia psychicznego", ale jeszcze nie wiem czy w końcu trafi on do finalnej wersji). Jest nawiedzany przez koszmary i od momentu pobytu w Zonie, dziwne wizje się tylko zaczynają nasilać.

To można nazwać drugą warstwą fabularną. Jest to nasza własna historia, która wpleciona jest w historię świata w którym dzieje się akcja. W przeciwieństwie do pierwszej warstwy, druga warstwa zamiast wyjaśniać pytania ma je "produkować". "Dlaczego mi się to śni? Co mogę z tym zrobić? Co te sny oznaczają? Jak długo tak wytrzymam?".

Na pewnym etapie ścieżka fabularna dla każdej frakcji spotyka się w punkcie kulminacyjnym. (Z założenia) Pierwsza warstwa fabularna wyjaśniła już świat na tyle aby był wiarygodny, a punkt kulminacyjny odpowiada na wszystkie pytania spowodowane drugą warstwą fabularną. Gracz wiedząc już wszystko musi podjąć decyzję jak dalej potoczą się losy świata (W tym przypadku Zony) w którym rozgrywa się akcja. I tu pojawia się trzeci etap kampanii, czyli mierzenie się z konsekwencjami naszej decyzji.
I na końcu le grande finale, czyli ostatnia walka i końcowy filmik. Tylko nie wyobrażajcie sobie bossów. Chodzi raczej tutaj o to co widzieliście na filmiku z bety, czyli np. infiltracja elektrowni z oddziałem frakcyjnym.

Jak widać Smoq nie powiedział co to za punkt kulminacyjny, i jak wygląda dalsza fabuła... więc wszystko możliwe ;)
Mam pytanie do Smoq'a... skoro dla 6 frakcji, czyli zostanie samotnikiem jest opcją gry-piaskownicy (swobodna gra) czy będzie jednak jakaś siódma fabuła dla pierwszej warstwy fabularnej dla Gracza-Samotnika?
Ostatnio edytowany przez Juraszka 05 Maj 2012, 22:50, edytowano w sumie 2 razy
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość