smoq2 napisał(a):Nie macie wrażenia, że oryginalne ustawienia przepływu czasu to lekka przesada? 1 min (GT) = 6 sekund (RT) Może tak 1 min = 30 sekund? A może nawet rzeczywisty? W końcu przejścia pomiędzy poziomami zabierają godzinę, mamy opcję "czekaj" i spanie. Nie wiem... Co myślicie?
manash napisał(a):Samo eskortowanie nie jest niczym fascynującym, może nudzić. Dlatego, żeby nie traktować tego typu misji wyłącznie jako źródło szybkiego zarobku/na odwal się, wydaje mi się dobrym pomysłem wprowadzenie czegoś, co wymagałoby przykucia do ekranu. I czymś takim jest np. łatwa możliwość stracenia gotówki. No i adrenalina rośnie
smoq2 napisał(a):A jak ma według was w tym zadaniu eskorty wyglądać wynagrodzenie? Wstępnie mam takie pomysły na modyfikatory:
- Początkowa wartość:
800Ru + 300Ru za każdy przemierzony punkt kontrolny + 20% całości za poziom gracza liczony od 0 + 20% jeżeli grupa chce iść do Czerwonego Lasu + 1% * "groźny wygląd pancerza" (tą wartość można sprawdzić pod zmienną watcher_addition w outfit.ltx, min=0, max=20).
- Kara za śmierć członka eskortowanej grupki:
Procentowy spadek końcowego wynagrodzenia jeżeli członek eskortowanej grupy umrze. Jeżeli grupka liczyła 3 osoby to za każdego zmarłego odejmujemy 33% końcowej wypłaty. Jeżeli 4 to 25%, itd. Jak wszyscy zginą to naturalnie zadanie jest nieudane.
- Jakość usługi ochrony:
Za każde zneutralizowane zagrożenie dostajemy premię w postaci konwersji XP na pieniądze. Czyli tyle ile dostajemy XP, tyle zostaje dodane do naszej końcowej wypłaty. Działa to jednak w dwie strony. Jeżeli oddalimy się o więcej niż 50m od lidera eskortowanej grupki, to końcowa wypłata zacznie spadać o 2% początkowej wartości na sekundę. Jeżeli spadnie do 0, to zadanie jest nieudane.
smoq2 napisał(a):Sumując, przy sytuacji gdzie nic nas nie zaatakuje i będziemy musieli tylko iść, zarobimy 7375 Ru. Jak na moje standardy to jest bardzo dużo.

Rumcajs93 napisał(a):Kolega wyżej pewnie chciałby aby były stworzone oskryptowane ataki na eskortowanych przez nas stalkerów.
Juraszka napisał(a):Panu już podziękujemy... idź sobie pograj w CoD'a czy inne napie*dalanki, albo jak już chcesz masakry to jest kilka modów do któregoś S.T.A.L.K.R.'a, to sprawia, że rozgrywka przypomina tą z Serious Sam...
Te misje mają być pozwolić nam odegrać swoją postać, wczuć się w grę i te misje MAJĄ być takie, jak pisze Smoq.
smoq2 napisał(a):@ manash - Hmm, tylko wydaje mi się, że jak masz tylko trzech stalkerów do ochrony, to wystarczy, że natkniecie się na stado dzików, i bez ingerencji gracza już dwóch odpadnie (jeśli nie wszyscy). To teraz pomyśl, jak ciężko będzie się bronić przeciwko oddziałowi pięciu żołnierzy/monolitowców
smoq2 napisał(a):Spacerek z grupką samotników może wydawać się sielanką, ale właśnie o to chodzi, by były to tylko pozory, skoro wszyscy mogą paść w przeciągu minuty. Zresztą zawsze można korygować te wartości.
Nie za bardzo też rozumiem, co sugerujesz? Aby zwiększyć procent utraty kasy za śmierć członka ochranianego oddziału? Bo w tej chwili utrata trzech z czterech członków równa się -75% końcowego zarobku, czyli jeśli miałeś zarobić 3000Ru, to zarobisz 750. Zwiększenie procentu strat oznaczałoby, że w rezultacie zadanie będzie nieudane jeśli zginie około połowa lub 3/4 członków.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość