[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez sstachu1 w 02 Maj 2012, 10:01

witam wszystkim!
mam dziwny problem i niewiem jak sie z nim uporac. pozwolilem sobie na odpalenie UKRYTYCH SCIEZEK PL wersja rozszerzona 6.10 patch + u3shaders 2.1. . "zadanie z salomonem" wszystko jest okej do momentu kiedy ide wzdloz tych okien w hali , w ktorej jest spelniacz zyczen, dochodze w miejsce gdzie niby jest jakies przejscie do CZ 2. lecz przejsacia nie widze i automatycznie przenosi mnie do lokacji na zewnatrz sarkofagu. podazam teleportami i nie trafiam na SALOMONA tylko na ekipe 5/6 gosci ktorych ubijam. nieznajduje wsrod nich zwlok salomona. ale dostaje komunikat,ze moge juz wracac do CHARONA. tyle ,ze niemam odnosnika na mapie gdzie jest wejscie powrotne i latam po calym placu elektrowni jak pajac i nic, a kiedy wchodze tu : http://img29.imageshack.us/img29/9919/ed15bcbaa1b1.jpg to zapadam sie w otchlan i widze wszystko to co jest nad powierzchnia. chyba sama defragmentacja nie wystarczy.
prosze was o pomoc bo niemam pojecia co jest grane
ps. i jesli ktos ma z was Patch przyrządy celownicze od Piterxd'a zmieniający odległość oka od przyrządów celowniczych
to niech wstawi jakis link do pobrania
POZDRAWIAM SERDECZNIE!!
Awatar użytkownika
sstachu1
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2010, 21:06
Ostatnio był: 04 Mar 2017, 16:49
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Rumcajs93 w 02 Maj 2012, 10:22

No kolega niech idzie tymi teleportami, a Salomon jest na południe od miejsca w którym obozują Ci wrodzy stalkerzy. A przy nim jest przejście do Sarkofagu. I najpierw porozmawiaj z Salomonem a dopiero później oczyszczaj teren.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez sstachu1 w 02 Maj 2012, 10:34

Rumcajs93 dzieki za szybka odp, ale czy normalne jest to ,ze niemam na mapie miejscowki salomona?
Awatar użytkownika
sstachu1
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2010, 21:06
Ostatnio był: 04 Mar 2017, 16:49
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Rumcajs93 w 02 Maj 2012, 10:42

Tego nie wiem -trochę czasu juz minęło odkąd grałem w tego moda.
Ale jak będziesz miał jeszcze jakieś problemy fabularne to w pierwszym poście jest poradnik "co jak i gdzie".
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Za ten post Rumcajs93 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive sstachu1.
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Postprzez KubassPL w 06 Maj 2012, 14:10

Czy jest jakieś miejsce oprócz laboratoriów gdzie można znaleść duże skupisko poltergeistów ?
Denerwować się to mścić się za czyjąś głupotę na własnym zdrowiu ;)
KubassPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2012, 18:06
Ostatnio był: 12 Sty 2015, 22:02
Miejscowość: Przyborów
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: -1

Postprzez vandr w 06 Maj 2012, 15:09

Magazyny Wojskowe, Wioska pijawek, nocą.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KubassPL.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 02:04
Kozaki: 1749

Postprzez KubassPL w 07 Maj 2012, 21:28

Jak zaczeliścię grę od nowa drugi raz to też mieliście co chwile bug'i ? Ja mam na przykład jak czasem zabije pijawkę lub kogoś innego albo jak ktoś mnie zabije i wczytam zapis
Denerwować się to mścić się za czyjąś głupotę na własnym zdrowiu ;)
KubassPL
Kot

Dołączenie: 24 Kwi 2012, 18:06
Ostatnio był: 12 Sty 2015, 22:02
Miejscowość: Przyborów
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: -1

Postprzez jalkavaki w 07 Maj 2012, 22:56

Ja zaczynałem kilka razy gre i w różnych miejscach wyskakiwały bagi losowo tak. Czasem w Prypeci albo w elektrowni ale jak Prypec przejdziesz to powinno byc mniej. I różnie wyskakiwały jak się wpisywało albo zapisywało zapis wtedy trzeba było się cofnąc o kilka zapisów do tyłu albo jak sie goneło ale najczęściej jak się po prostu szo i zaczynało coś doczytywać. Mam nadzieję że pomogłem liczę na kozaka

:E

:

Na poważnie to podaj loga panie -gdzie tego szukać to powie Ci ramka pomarańczowa na samej górze. Inaczej nikt nie będzie w stanie pomóc. Generalnie też ten mod jest kapryśny i lubi się ot tak po prostu "wywalić". Oczywiście nie używasz qsave/qload?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KubassPL.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Jerycho w 08 Maj 2012, 00:55

Ja mialem problem tylko z wczytywaniem, wywalało mnie jak sie wczytywało i wszystko bez logów. Nie używałem qs, wszystko przez menu. Prypeć była ciężka do przejscia przez to jak cholera. W jednym momencie to sie godzine męczyłem.
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez iwan-iwanowicz w 17 Maj 2012, 22:09

U mnie Radar to był koszmar misja "zanieś broń Cezarowi" i wcześniej zabicie super pijawki, strzał wylot itd. Wszystko bez loga co mnie zupełnie zaskakiwało :( ale gram dalej to moje trzecie podejście :E
Awatar użytkownika
iwan-iwanowicz
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2010, 22:29
Ostatnio był: 23 Gru 2014, 23:09
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: -3

Postprzez Jerycho w 19 Maj 2012, 23:47

Najlepszym sposobem na super pijawkę jest poczęstowanie jej gravigunem, ładujesz jakaś meduzę i po pijawce. Do tego moda trzeba mieć troche nerw, ja przez pół Radaru nie mogłem zapisu zrobić, bo mnie wywalało do pulpitu jak wczytywałem, było troche takich miejsc w grze, gdzie miałem problem z wczytywaniem zapisów stworzonych w danej lokacji. Jak trzeba było przeprowadzić KŁA żeby nam otworzył przejście na ATP, to męczyłem sie 1,5h bo każdy odpis mi wywalało, a działał tylko ten w którym wyszliśmy ze szkoły. Dla jasności nie używałem QS , tylko wszystko przez menu główne.
Awatar użytkownika
Jerycho
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2012, 16:35
Ostatnio był: 15 Cze 2021, 08:04
Miejscowość: Piotrków Trybunalski
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Postprzez Rumcajs93 w 19 Maj 2012, 23:57

No niestety te savy to największy ból tego moda. Pierwsza próba przebicia się przez Radar jest wyzwaniem stosunkowo łatwym jeżeli to porównać do misji z Kłem w Prypeci - a już nie chce mówić o tym co czeka potencjalnych wizytatorów X10 w jednej z akcji tam się dziejących będziemy musieli wejść do labu przejść praktycznie do wyłącznika instalacji, zebrać świstek papieru - to ta łatwa część zadania. Ta trudniejsza polega na przebiciu się do wyjścia przez szeregi monolitu - w czasie której nie ma mowy o save'owaniu gry.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości