-Handlarze z ograniczonym ekwipunkiem - pewnie dla Ciebie to pestka, ustawienie nieodnawiania się
ekwipunku pewnie jest możliwe - tylko żeby się nie odnawiał też po save/load
-Zbieranie przedmiotów po poległych stalkerach i mutantach? - jeśli się nie mylę, to coś takiego jest i funkcjonuje, tylko że zebrane przedmioty nie pojawiają się w oknie handlu ACTOR:NPC, jeśli napisałbyś kilka linijek kodu, albo coś zmienił żeby gracz mógł handlować z innymi stalkerami, wszystkim co oni akurat mają. Tylko w tym momencie może wystąpić mały problem który opiszę poniżej...
-Handel NPC:NPC - byłby jedynym sposobem dostaw grubszego sprzętu do handlarzy, tylko musisz zadbać aby NPC pamiętali o kupowaniu amunicji do swoich broni... bo już amunicja nie będzie generowana w tym momencie, czyli może im jej zabraknąć. i to jest, jak na moje, najtrudniejszy pomysł na jaki wpadłeś... nie mogę sobie w głowie wyobrazić jak miałby taki handel przebiegać (mówię tu o strefie technicznej). Musi być full funkcji/skryptów itd. określających co stalker sprzedaje/kupuje, dlaczego akurat przedmiot A sprzedaje/kupuje a nie przedmiot B, w jakiej ilości itd...

Pomysły może i fajne ale .. Sidor ma takie kontakty w Zonie (po usunięciu Barmana został w sumie jedynym handlarzem z jajami) że dla niego zdobycie G36 lub FN200 to nie problem.. A czy dało by rade przekazać mu umiejętności Najebnika. To znaczy za kasę zamawiał by on nam nowy sprzęt. Miało by to większy sens niż jakiś tam stalkerzyna latający po Zonie który z dupy bierze PRG..
Inna sprawa to nasi kompani. Po pierwsze czy nie da rady aby w naszym oddziale było ich więcej (6-7)..
po drugie nie wiem czy to u mnie ale nie mogę i nie wiem jaka jest klasa kompanów . Jak dla mnie wszyscy są tacy sami. Żaden z nich nie ma u mnie specjalności.
I po trzecie nie dało by rady ich ożywić to znaczy móc prowadzić z nimi dialogi, karmić ich i dbać o cały ekwipunek.. Nie dało by rady aby nasi kompanii dawali nam sugestię ( coś w stylu: Coś tam jest nie idźmy tam.. gdy zauważy jakiś ruch gdzieś w oddali).. dało by to fajny aspekt w grze..
Czy można by wprowadzić suwak za pomocą którego regulować można ilosć kasy przeznaczonej na naprawę sprzętu ? Bo teraz albo naprawiasz całość albo nic, a tak to dla zaczynających grę zawsze to jakaś oszczędność.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości