Pomyślałem w tym momencie o przeniesieniu go do chaty z kwasem
W sumie tunel jest najlepszą opcją, ale czy nie będzie atakowany przez mutanty, nawet jeżeli jest nieśmiertelny?
Gdyby dało się usunąć promieniowanie, to szczyt wieży obserwacyjnej też dałby radę

Będzie w patchu, ale na chwilę obecną zrób tak:
1. Otwórz xr_motivator.script w notatniku.
2. Znajdź tą linijkę:
self.object.health = math.min(self.object.health + heal_rate, 1)
3. Zamień ją na:
self.object.health = heal_rate
4. Zapisz

Projektując "Żywą Ekonomię" brałem pod uwagę możliwość handlowania pancerzami przez NPC tak samo jak bronią. Potrafię zaprojektować algorytm, który zmienia profil NPC pod względem pancerza, co widać po kompanach, ale w końcu z tego zrezygnowałem. Może jeszcze to dorzucę. Na razie chcę się skupić na handlu bronią, artefaktami i detektorami.
Na staty walki offline wpływają pancerz i broń. Nie ma tutaj żadnego "XP". Byłaby to dodatkowa zmienna, którą trzeba by zapisywać.

Jest to błąd podczas przechodzenia npc między lokacjami.Przykładem jest zdobywanie Jantaru przez Powinność[ja trzymam z powinnośćią]Bronie wraz z odziałem nr 1 posterunku i czekamy ba upragnione wsparcieze strony odziałów 2-4.
Najpierw pojawiają się 2-3 po czym nagleznikają ,,podkomendni,, i zostają tylko dowódcy.I tak własnie wszyscy giną z ręki najemników
.
Przy czym - moim zdaniem warto jeszcze by zrobić coś co by powodowało pokazanie tego całego procesu handlowania, żeby ta cała finezja nie odbywała się jedynie 'w tle' kształtując ceny i ofertę, ale też mogłabyć jakoś tam 'śledzona' przez gracza.
Jednym ze sposobów są właśnie postępy w rankingu innych Stalkerów, z widokiem na ich aktualną broń, pancerz, ilość kasy i mapę na której się znajdują. Innym ciekawym ficzerem, o który można by się pokuśić byłoby pokazywanie - cały czas w rankingu w PDA - aktualnego statusu NPCa, np.: handluję z (...) albo 'przemieszczam się z ... do ...'. Z takich statusów mogłoby się generować coś na kształt loga dla danej postaci - również do podejrzenia w jej profilu w PDA.
A już wogóle całkowitym wypasem byłaby możliwość wysłania wiadomości do dowolnego Lonera i wezwania go na spotkanie w jakimś miejscu (najbliższa dogodna baza?). Skrypt liczyłby czas potrzebny do zakończenia zadania aktualnie wykonywanego przez NPCa i dojścia w dane miejsce (+ ew, ograniczał częstotliwość takich ustawek). Rozumiem, że skoro wzywanie posiłków działa na podobnej zasadzie to nie jest to pomysł wzięty z kosmosu?
Chodzi mi o to, że w CoP profil a'la m_stalker.ltx przypisuje się do konkretnego 'gatunku' (spawn_section) NPCa a nie do ogólnej rangi w rozumieniu wpisu <rank> w xml'u.
Czyli NPC widziany przez grę jako nowicjusz ze względu na <rank> nadal może mieć przeze mnie przypisany profil m_stalker weterana - czyli mieć jego refleks, celność itp.
I teraz jest to mój niedawny pomysł żeby zrobić tak, że jeden na iluś noobków ma skill znacznie przewyższający jego rangę.
Analogia do TFW jest oczywista: niektórzy NPCe widziani przez grę jako noobki w istocie mają znacznie zawyżone statsy: tak dla off-line jak i on-line, w związku z tym ich przeżywalność znacznie rośnie, a ponieważ zaczynają z najgorszym sprzętem (typowym dla noobków) - to również mają największe pole do awansu w rankingu.

smoq2 napisał(a):
Na pewno chcemy żeby samotnik/handlarz ogłaszał przez radio, kiedy w jego inwentarzu pojawi się jakiś dobry kąsek.
smoq2 napisał(a):Ranking planujemy zrobić dostępnym tylko u handlarza (i to tylko posiadając odpowiednią reputację), żeby gracz nie miał zbyt dużego wglądu w to co się dzieje. Nie chcemy, żeby ktoś miał za łatwo w urządzaniu sobie polowań.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości