Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez szm w 17 Cze 2012, 21:09

xionc, czarne listy wrogów ludu przeznaczonych do aresztowania sporządzali Zbyszek ze Święczkowskim. To oczywista oczywistość, i o tym wiedzą nawet małe dzieci, także nie wiem w co pijesz...

Mnie tylko zmartwiło, że za rządów PełO jest jakoś nad wyraz dużo tych wypadków, samobójstw. A to w jakiś samochód TIR wjedzie, a to były szef Sztabu zostaje pchnięty nożem przez syna, wykładowca Politechniki Śląskiej (spec od elektroniki lotniczej) zostaje pocięty piłą mechaniczną przez syna, a to były pułkownik WSI tak się zatańczył w karnawale, że mu żyłka pękła. Cóż, taki czas... Zapomniałbym o szyfrancie, o byłym dyrektorze Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, Lepperze, sekretarzu Leppera, prawnikach Leppera etc.
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Reklamy Google

Postprzez dienonych w 17 Cze 2012, 21:45

Mnie to wkurza jak Admini i Moderzy traktują innych.
w lewo i w dół

Za ten post dienonych otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK, Soviet, zdzicho, Tajemniczy, SkullDagger, GhostRider44, Kudkudak.
Awatar użytkownika
dienonych
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2011, 13:04
Ostatnio był: 10 Wrz 2025, 20:09
Miejscowość: W DÓŁ...
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 78

Postprzez Soviet w 17 Cze 2012, 21:50

Ale co się dzieje? Jest ci źle, że nie masz bana za multikonto? :E
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Gizbarus w 17 Cze 2012, 22:01

Może czuje się olany, brzydko mówiąc...:E

Mnie ostatnio wkurzyła moja... noga :| Dokładniej rzecz ujmując, to stopa - coś stało mi się z podbiciem, że boli, jak gdybym obił albo naciągnął ścięgna... I tak od paru dni - najlepiej siedzieć i się nie ruszać, cholera.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Wheeljack w 17 Cze 2012, 22:08

dienonych napisał(a):i Moderzy

Nom, mnie też wkurzają, u3, bo marudzi, zdzicho, bo spamuje, Dymitr, bo go nie ma, Cromm, bo zrobił moda, który zżera mi 3fps, a Matrix, bo obiecuje i uja robi.

Za ten post Wheeljack otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dienonych.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 14:02
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Przemek77 w 18 Cze 2012, 07:19

szm napisał(a):Mnie tylko zmartwiło, że za rządów PełO jest jakoś nad wyraz dużo tych wypadków, samobójstw. A to w jakiś samochód TIR wjedzie, a to były szef Sztabu zostaje pchnięty nożem przez syna, wykładowca Politechniki Śląskiej (spec od elektroniki lotniczej) zostaje pocięty piłą mechaniczną przez syna, a to były pułkownik WSI tak się zatańczył w karnawale, że mu żyłka pękła. Cóż, taki czas... Zapomniałbym o szyfrancie, o byłym dyrektorze Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, Lepperze, sekretarzu Leppera, prawnikach Leppera etc.

Po prostu - podpadniesz rządowi na szczeblu "pół-oficjalnym", za dużo wiesz itp. - żegnaj się z życiem. Tych "wypadków" jest cała masa. Szef grupy archeologów, mających jechac do pewnego miasta w Rosji na "S" - tuż przed wyjazdem "ginie w wypadku", mordercy Olewnika - jak na komendę "popełniają samobójstwa w celach", żeglarz którego niedawno wyłowili też w taki wpadł szok, że związał sobie ręce z tyłu, przyczepił do nogi płytę chodnikową i "popełnił samobójstwo" i tak dalej. Ubecja nie umarła tylko zmienia swoje nazwy i kolory pod jakimi występuje.
"Ciemnemu ludowi" wciska się totalny kit, bo "ciemny lud to kupi" - jak już kiedyś pewien mądrala raczył powiedzieć.

O powiązaniach grup przestępczych z rządem, policją i "aparatem sprawiedliwości" można sobie choćby poczytać na aferyprawa.pl. Po prostu - w tym kraju jak masz znajomości i kasę - to naprawdę MOŻESZ WSZYSTKO.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Co was w...pienia

Postprzez szm w 18 Cze 2012, 07:56

Oczywiście. Ja tylko podałem kilka przypadków, gdyby tak wymienić wszystkie wypadki i samobójstwa to nie starczyłoby tematu. Tylko najgorsze jest właśnie to co napisałeś o "ciemnym ludzie". Bo w takiej Rosji czy na Białorusi ludzie wiedzą jak to działa. Wiedzą, że jak podpadniesz jednej z kremlowskich klik to napadną Cię bandyci, popełnisz samobója.. A u nas? Przecież mamy demokracje, wolność słowa, Unia jest. Komuna upadła 20 lat temu. A tak w ogóle to jesteś oszołom i pisowiec.

Btw.
Tajne służby są jak rodzina. Z nich odchodzi się przez komin, a nie emeryturę czy jakieś weryfikacje po zmianie ustroju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Terminus w 18 Cze 2012, 08:25

Panowie załóżcie sobie nowy watek np. "Nasze paranoje" i tam będziecie sobie analizować każdy zawał osobnika, który tylko źle pomyślał o rządzie czy analizować Protokoły Mędrców Syjonu albo raporty Macierewicza.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Przemek77 w 18 Cze 2012, 08:49

Weź Terminus nie chrzań, akurat nie mam na myśli wyłącznie "PełO". Rządy tak działają i obojętnie czy to rząd PiS, PO, PZPR czy jaki tam inny. Z biegiem czasu zmienia się tylko nazwa, metody są wciąż takie same.
A my, szaraczki, powinniśmy się cieszyć, że mało wiemy, nic nie widzieliśmy i nikogo ważnego nie znamy.

Co zaś do "Protokołów...." to akurat strzeliłeś w płot, bo wszyscy wiemy, że to carska fałszywka i nikt tego bełkotu nie traktuje poważnie. No może z wyjątkiem jakiegoś skrajnego "moheryzmu".
Której nie ma i tak;

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ViS.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez Terminus w 18 Cze 2012, 09:46

Ale serio piszesz, że archeolog nie żyje bo miał jechać do Smoleńska? I nie przeszkadza Ci fakt, że ten zgon w niczym nie przeszkodził w wyjeździe tej ekipy i badaniach? Tak? :E

Nie P77. Rządy państw demokratycznych gdzie są wolne media działają trochę inaczej niż rząd totalitarnego państwa politycznego, skoro odwołujesz się do czasów PZPR. Nie mówię, że tam nie ma niejasnych sprawek, ale te zwykle i tak wychodzą na jaw (patrz rodzina Macierewicza w spółkach paliwowych czy cmentarne interesy Drzewieckiego).

Oczywiście są ciągle cienie służb z mrocznych czasów, ale jak ginie ktoś powiązany z tymi służbami jak ostatnio były szef Gromu to ja bym się doszukiwał bardziej porachunków między dawnymi "kolegami" teraz prowadzącymi wspólne biznesy (Prokom, Bioton) niż snuł insynuacje rodem z Naszego Dziennika czy innego "skrajnego moheryzmu", że zginął bo powiedział coś kiedyś nie pomyśli rządu na temat Smoleńska.
Oczywiście znam historię Protokołów i użyłem świadomie w zestawieniu z innym elementami użytymi w zdaniu w celu ich deprecjacji. Wydawało mi się, że to na tyle prosty zabieg, że nie trzeba go tłumaczyć.

:arrowu: OFFTOP
:arrowd: NA TEMAT

Wkurza mnie, że ciągle w mediach słyszę o naszej reprezentacji kopaczy mimo, że w tym samym czasie siatkarze ogrywają 3-ci raz w sezonie mistrzów świata Brazylijczyków i awansują do finału Ligi Światowej a Szczypiorniści wywalczyli awans na MŚ w Hiszpanii.

PS: ViS: jesteś za cienki, żeby samemu "punktować"?
Zresztą polemizowałbym kto tu kogo "punktuje", stosując Twoją nomenklaturę :P
Ostatnio edytowany przez Terminus, 18 Cze 2012, 10:44, edytowano w sumie 1 raz
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Postprzez Przemek77 w 18 Cze 2012, 10:42

Terminus napisał(a): Rządy państw demokratycznych gdzie są wolne media działają trochę inaczej niż rząd totalitarnego państwa politycznego, skoro odwołujesz się do czasów PZPR. Nie mówię, że tam nie ma niejasnych sprawek, ale te zwykle i tak wychodzą na jaw (patrz rodzina Macierewicza w spółkach paliwowych czy cmentarne interesy Drzewieckiego).

Wychodzą na jaw, a jakże. Tylko jaki jest tego oddźwięk w tak zwanym "aparacie oficjalnym"? Ukręca się sprawie łeb, co najwyżej skaże się kilka "płotek" na jakieś śmieszne kary. Ewentualnie stwierdzi się, że "sprawy nie było".

Oczywiście są ciągle cienie służb z mrocznych czasów, ale jak ginie ktoś powiązany z tymi służbami jak ostatnio były szef Gromu to ja bym się doszukiwał bardziej porachunków między dawnymi "kolegami" teraz prowadzącymi wspólne biznesy

Właśnie. I znowu pojawia się pytanie - jaki jest tego oddźwięk? "Samobójstwo".... cóż....

Gdzie tu ta demokracja, gdzie ten przytaczany wszędzie egalitaryzm, skoro czarno na białym widać, że tym na wyższych stanowiskach wolno wszystko?
I to mnie wkurza - równi i równiejsi wobec prawa. Oskarża się posłankę na która są już takie dowody, że lepszych być nie może (nagrania, filmy etc) a jej kolesie po jednym sztandarze klepią bezmyślnie "skrzywdzono niewinną osobę".
Której nie ma i tak;
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez Terminus w 18 Cze 2012, 10:49

Przemek: Po co spamujesz?
Twój post sprawdza się do biadoleń:
Jak sprawy nie wychodzą na jaw to źle, ale jak wychodzą to też źle.
Posłankę skazali ale sobie pobiadolę, że jej koledzy ją bronią. Może była lubiana? Może nie podoba im się sposób w jaki ją sprowokowali do przestępstwa? Prawo zadziałało, baba siedzi. Też się nie podoba?

Ktoś Ci obiecał, że życie będzie sprawiedliwe?

Właśnie. I znowu pojawia się pytanie - jaki jest tego oddźwięk? "Samobójstwo".... cóż....
A co byś chciał? Masówki w zakładach pracy? Masowe, "spontaniczne" wiece, w których aktyw potępi "wiadomych, wrogich, imperialistycznych sprawców"?
Chłop jeszcze nie ostygło, policja nie skończyła analizować miejsca zdarzenia ale trolle i hieny polityczne już grasują? Cóż...
Ostatnio edytowany przez Terminus 18 Cze 2012, 10:53, edytowano w sumie 2 razy
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 7 gości