Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
@Hunted123 Za wykonywanie zdań/zabijanie mutków i stalków dostajesz exp. Kiedy exp osiąga wartości 1500, 4500 i 9000 to dostajesz kolejne "poziomy doświadczenia". Kiedy przekroczysz którąś z tych granic połóż się spać w śpiworze, a otworzy Ci się okienko z dostępnymi umiejętnościami, które możesz zyskać na danym poziomie. Na poziomie 3 (zależy jak liczyć - 4) możesz wybrać umiejętność "Dowódca". Daje ona możliwość przyłączenia 3 kompana do oddziału.
@Duty Dobry wstęp do jakiegoś questa. Aż szkoda "marnować" na taki prosty mechanizm wykup zniżki -> atak.
Jak zwerbować kompanów: W Składzie na Wysypisku, możesz zwerbować pierwszego kompana znajdziesz go na samym końcu za wagonem, jeśli należysz już do frakcji to kup dodatkowy pancerz swojej frakcji dla niego. Po przejęciu pierwszej bazy wroga możesz zwerbować drugiego kompana, znajduje się zawsze w pobliżu twojego dowódcy stoi i czeka musisz tylko z nim zagadać. Trzeciego kompana dostaniesz jak zdobędziesz 9000XP i wybierzesz umiejętności dowódcy zwerbujesz go też w swojej bazie po krótkiej rozmowie . UWAGA : "A jeśli zginie, to się nie odrodzi bo umarł." Edit: Widać, że dość dużo osób ma problemy z werbowaniem kompanów , jest to trochę za mało przejrzyste i jeśli pominiemy informację powiadamiająca nas, że ktoś chce się z nami spotkać, to nie dowiemy się, że możemy zwerbować kompana. Dlatego wiadomość informująca nas, że "Mrówka" chce się z nami spotkać w Składzie powinna się powtarzać kilka krotnie (jeśli tak nie jest). Zaś informację o dwóch pozostałych kompanach powinniśmy się dowiedzieć od samego dowódcy,w stylu przydzielam wam mojego człowieka. Wcześniej jednak powinniśmy zostać wezwani do dowódcy, pochwaleni za osiągnięcia , dostać awans, dowódca powinien nas powiadomić, że możemy wzywać wsparcie przez radio, po kolejnym awansie o możliwości zarządzania oddziałami.
Pomysł na questa:
:
duty napisał(a):Co do inwestowania kasy w największych krętaczy w Zonie, zlecających nam zabicie niewygodnych dla siebie ludzi i zdzierających z nas skórę za byle granat to już przesada , kto z Was pożyczył by komuś takiemu kasę bez obawy, że zleci teraz załatwienie Was ??? ....No chyba że wiązało by się to z planem jaki przedstawił wcześniej smoq2 a mianowicie napadem na gracza, oczywiście zapytany handlarz nie przyznał by się do zlecenia zabicia nas.
Można powiązać możliwości zainwestowania w handlarza z ryzykiem 50% iż taki handlarz zdecyduje się wynająć ludzi do zlikwidowania gracza i wyśle najemny oddział którzy przygotują na niego zasadzkę. Wystarczy przedstawić to tak, że skąpiec nie będzie chciał dotrzymać umowy, my jednak nie będziemy mu mogli udowodnić tego niecnego czynu w krótkim dialogu. Np: Udało się nam uniknąć śmierci w zasadzce wracamy do naszego handlarza. pojawia się nowa opcja dialogowa -Witam mojego przyjaciela, wszystko co mam dla ciebie w promocyjnej cenie -Mi nie jest tak wesoło , mam nadzieje, że to nie ty stoisz za zamachem na mnie, bo rozsmaruję twoje flaki po całym tym kramie . -Po co te nerwy , nigdy bym nie zrobił Ci czegoś takiego, ale jak coś się nie podoba to w....
To taka mała papryczka do TFW, ale jak z tego zrobić zadanie to nie wiem
Ostatnio edytowany przez duty, 18 Cze 2012, 16:11, edytowano w sumie 1 raz
W tym quescie mogło by być tak, że mamy 25-50% szans na znalezienie pda w trupie i wtedy przedstawiamy to jako dowód ...Wtedy handlarz ma wybór ....albo straci twarz i konsumentów .... albo da większą zniżkę i obiecuje że to się nie powtórzy .... tylko taki oddział to tak 5-8 ludzi w exo ....Aktywował by się ~7 sec po przejściu na inną mapę spawnował by się powiedzmy 100 metrów przed nami. Inni nie byliby zainteresowani strzelaniną - kto strzela do samotników ??
No to jest dobry pomysł, oddział który miał by nas za atakować i sposób ataku smoq2 przygotował już do innego scenariusza (przypadkowego ataku w mało uczęszczanym miejscu Zony, napastnicy mieli by się pojawić za plecami gracza i całkowicie go zaskoczyć), ale może to wykorzystać też do tego pomysłu. Edit: Nie wiem tylko, jak można wprowadzić sankcje na handlarza "...albo straci twarz i konsumentów .." zawsze musiał by iść na ugodę i opuścić nam na coś cennego cenę, albo wręcz podarować.
Czemu miało by nie wypadać z niego PDA? Każdy stalker w zonie nosi ze sobą PDA. Można by było takie PDA zanieść do hakera, aby ten za opłatą je rozszyfrował.
A tak nawiasem mówiąc, co z tymi niebotycznymi ilościami nabojów jakie mogą załadować nasi wszyscy kompani do strzelby mieszając przy tym rodzaje amunicji?
Marjan Nie mam innych, może ktoś wstawi, ja jestem na wakacjach i nie dam rady.
Wojak Nie wszyscy mają PDA a błąd z ładowaniem strzelb chyba jest już naprawiony.
gosciu121 Nie zgadzam się żeby to jakoś wpływało negatywnie na grę, może tylko uczynić rozgrywkę bardziej ciekawą i nieprzewidywalną, kilka takich niespodzianek które mogą się pojawić a nie muszą, sprawią że ożywimy grę
Idek Oczywiście, że tak tylko co na to wszystko smoq2