Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez runa w 24 Cze 2012, 21:16

Gray Fox napisał(a):- Dresowskie graffiti.

No właśnie. Cholera mnie bierze, jak widzę na nowo pomalowanej( albo w sumie to na jakiejkolwiek) ścianie napis "ŁKS ch*j" czy inne tego typu pierdoły. Niedaleko mnie mieszka pewien facet, który dopiero co domek postawił. Wszystko ładne, wychuchane, zadbane. I przyjdzie taki "artysta" i walnie takie coś na całą ścianę. Ręce opadają. :facepalm:
Logic can take you from A to B, but imagination can take you anywhere.
Awatar użytkownika
runa
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:21
Ostatnio była: 22 Lis 2015, 18:56
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 67

Reklamy Google

Postprzez KSU w 24 Cze 2012, 21:22

Dokładnie.. I weź tu wyjdź z dzieckiem na spacer jak na murach co chwile tylko kułwa kułwa jeb* ć KSP itd. No ale w sumie co taki dres w ręku mocny i odwżny tylko w grupie może mieć do powiedzenia coś innego?
Siczka na prezydenta!!!!

Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Dołączenie: 16 Cze 2012, 19:02
Ostatnio był: 14 Mar 2026, 09:01
Miejscowość: Fajniejsza niż Sovieta
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 25

Postprzez Realkriss w 25 Cze 2012, 09:27

Dresy swoja drogą, ale mnie bardziej wpieniają te gnoje, nie wiem, co to za subkultura, co to bazgrzą te swoje tagi, czy inne gryzmoły i zawijasy.
Wszędzie tego pełno. Pracuję w pięknym zabytkowym pałacyku, za ciężkie pieniądze i z trudem, bo pozwoleń było co nie miara potrzebnych, odremontowanym ostatnio.
Już miesiąc po remoncie gnoje pomazały ścianą od parkingu w te swoje esy-floresy. I co im to daje, zastanawiam się?
W Warszawie dużo więcej niż "Legia Pany" jest tego gówna.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Przemek77 w 25 Cze 2012, 09:42

Smarowanie po ścianach było, jest i będzie. Problem jest inny - nie ma skutecznie odstraszających kar. Bo nawet jak gościa złapią to co? "Niska szkodliwość" i do widzenia. A gdyby złapali takich grafficiarzy - i kazali im za własne pieniądze i koniecznie WŁASNORĘCZNIE taką ścianę odnowić - to już oddziaływanie by miało. Bo i wstyd, i naczyścić by się "ziomalki" musiałyby. No ale to ponoć "łamie prawa człowieka" :(
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Realkriss w 25 Cze 2012, 11:13

No właśnie, co za debilizm. A najlepiej duże kary pieniężne, a z racji tego, że gówniarzeria nie zarabia, to musieliby płacić rodzice. Na pewno by byli zachwyceni.
Tak, jak z gazem w mojej Mamy szkole. Jakiś milusiński przyniósł gaz i rozpylił. Sprawa idzie do sądu rodzinnego, a karę zapłacą rodzice. I powinni synusia wyżyłować co do złotówki, żeby oddawał wszystkie pieniążki od dziadków, urodzinowe itp.
Sama bym w takiej sytuacji swojej pociesza załatwiła wakacyjną pracę, za która kasa by poszła na grzywnę.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 882

Postprzez Przemek77 w 25 Cze 2012, 11:16

Ja myślę, że słowo kluczowe to "własnoręcznie". Bo, że zabuli kasę za odnowę elewacji - to mało kto o tym będzie wiedział. Ale ja"ziomale" chcąc nie chcąc będą musieli stanąć z wiadrami i szczotami w środku miasta w biały dzień i publicznie zmyć to co nocą nasmarowali - to już i wstyd będzie, i "kwas" bo kolesie się będa nabijać i na drugo raz się ciołek zastanowi, czy chce się na pośmiewisko wystawiać... Moim zdaniem tędy droga.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.

Za ten post Przemek77 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez Terminus w 25 Cze 2012, 11:45

Drobny problem techniczny: tego zwykle nie da się zmyć i wymaga to na ogół oprócz czyszczenia także malowania. Już bym wolał, żeby to zrobiła fachowa ekipa za pieniądze delikwenta niż on sam, bo nie wiem, czy efekt "renowacji" nie będzie gorszy od graffiti...

Już mi taki małoletni geniusz naprawiał [z rodziną] bramę w ogrodzeniu po staranowaniu jej Golfem.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Tajemniczy w 25 Cze 2012, 13:29

Przemek77 napisał(a):Smarowanie po ścianach było, jest i będzie.

Tak poza tematem graffiti jest bardzo starym wynalazkiem. Archeolodzy w ruinach Pompei na murach jednej ze szkół wyższych znaleźli setki Inicjałów uczniów tej szkoły. Na murach domów Pompejan znaleziono też hasła wyborcze w stylu "Głosujcie na XYZ! Jest najlepszy na ten urząd!"
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Tormentor w 25 Cze 2012, 20:31

Graffiti jest fajne. Ale to prawdziwe. Bo bazgranie/tagowanie w miejscach nie za bardzo wskazanych jest dla mnie nie na miejscu. Rozumiem na własnej klatce se coś pizdnąć(i tak są brzydkie :P). Ale na niedawno np remontowanej kamienicy czy innym zabytku już bazgrać to stanowcze nie.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 18 Kwi 2026, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Lenin w 26 Cze 2012, 00:00

Potwierdzam. Murale są zajebiaszcze, o ile są miłe dla oka i coś sobą przedstawiają, a nie na przykład "Legia uj" i pod spodem jeszcze k*tas narysowany w ramach ugruntowania swojej "twórczości". Tolerancyjny jestem też w stosunku do szablonów, chociaż, wiadomo, nie wszystkie hasła mogą się podobać. Jednak już chyba lepszy taki szablon, niż pseudokibolskie bazgroły z setką błędów ortograficznych.

Tajemniczy napisał(a):Tak poza tematem graffiti jest bardzo starym wynalazkiem. Archeolodzy w ruinach Pompei na murach jednej ze szkół wyższych znaleźli setki Inicjałów uczniów tej szkoły. Na murach domów Pompejan znaleziono też hasła wyborcze w stylu "Głosujcie na XYZ! Jest najlepszy na ten urząd!"

Najlepsze graffiti piznął niejaki Kazimierz Pawlak w "Samych swoich" zaraz przy drzwiach swojego domu - "3X NIE" :E

PS. Jeśli już mam się trochę pożalić, to letko mnie wpienia, że jestem bezrobotny. Ale przynajmniej, szczęście w nieszczęściu, mogłem sobie na spokojnie przejść SCC na najwyższym :P
Totalitarian Love Pulse

Za ten post Lenin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor.
Awatar użytkownika
Lenin
Kot

Dołączenie: 25 Cze 2012, 14:13
Ostatnio był: 25 Paź 2014, 22:09
Miejscowość: Czerwony Las
Frakcja: Monolit
Kozaki: 3

Postprzez scigacz1975 w 26 Cze 2012, 01:14

Strasznie, tak bardzo że aż się gotuję wku*wia mnie to co tu obiecał

a co zrobił
BĘDZIEMY WSPIERAĆ PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ-polskie firmami bankrutują po budowie stadionów i autostrady, nie mogą odzyskać zapłaty za wykonane zlecenia.

STOPNIOWE OBNIŻANIE PODATKÓW I DANIN PUBLICZNYCH-zwiększenie vat-23%, akcyzy(dołożą też do węgla),zniesienie ulg podatkowych.

To jest kierunek na OBNIŻANIE DANIN PUBLICZNYCH?!

Uraczył nas Tusk pracą do 67 roku życia-Ilu z nas dożyje tej jałmużny! OSZUKAŁ WSZYSTKICH MIESZKAJĄCYCH W TYM KRAJU. Pozew zbiorowy o oszustwo wszystkich mieszkańców Polski!

A najbardziej mnie wku*wia to że nic z tymi lebrami nie można zrobić.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44, kuadziw.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Terminus w 26 Cze 2012, 09:10

Firmy budowlane bankrutują na drogach? Kurcze też mi odkrycie :facepalm: Ten biznes wygląda tak od zawsze. mechanizm jest prosty: Firma wygrywa przetarg > zatrudnia podwykonawców > wykonuje roboty i bierze kasę od zleceniodawcy > firma bankrutuje; pieniądze są dawno wypłacone jako wynagrodzenie dla kolejnej firmy więc na majątku bankruta nie ma już nic z czego można odzyskać należności. Tego nie wymyślili za Tuska, tak jest od lat.
Druga sprawa: rozumiem, że rząd odpowiada za sytuację finansową PRYWATNYCH firm i ich rozliczenia z innymi PRYWATNYMI firmami? Coś nie tak? jedyna różnica, że przed Euro zrobiła się z tego telenowela w konwencji horroru z transmisjami na żywo z walki o przejezdność.
Wygrała przetarg firma, która zbankrutowała? Kiedy przystępowała do przetargu nie była bankrutem. Musiała przedłożyć zaświadczenia, gwarancje bankowe itp. itd. Ustawa o zamówieniach publicznych nie nakłada na państwo obowiązku zatrudniania wróżki. Za to określa jasno kto wygrywa przetarg: najniższa cena. Głupie? Może. Ale jak kiedyś obowiązywały zasady, które pozwalały eliminować najniższe oferty, to były zarzuty o korupcję, o nieuczciwą konkurencję, niekończące się odwołania przeciągające inwestycje o lata. Więc tak źle i tak niedobrze.

I żaden rząd tego nie zmieni, że ludzie są nieuczciwi.

Obietnice składane w 2007r w schyłkowym roku hossy gospodarczej. Ok naprawdę chcecie, żeby je zrealizować w momencie krachu finansowego gorszego niż w latach 20-tych, kryzysu strefy Euro, kryzysu rentowności banków, ogólnoświatowego spadku koniunktury? :E Serio?
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szpagin.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości