Witam,
Modzik bardzo fajny i wcale nie jest taki trudny chłopaki, kwestia dwóch godzin gry i można się przyzwyczaić, nauczyć jak dobrze wykorzystywać swoją klasę. Ja zdecydowałem się na snajpera( zawsze mnie to kręciło

), którym dawałem sobie radę i powiem nieskromnie, że całkiem nieźle. Wystarczy znaleźć sobie dobrą pozycję strzelecką w odległości około trzystu metrów od celu. Chociażby na przykładzie obozu najemników w Zatonie gdzie musimy zdobyć informacje. Wdrapałem się ciężarówkę znajdującą się po wschodniej stronie obozu i z przyczepy po kolei likwidowałem najemników którzy tylko się ukazali w moim celowniku, zero problemu, zero ubytku zdrowia. Miałem Mosina z lunetą i chyba 20 pocisków.
Próbowaliście wychodzić w nocy używając tylko latarki

? Jeśli nie to polecam zwłaszcza ciemnym wieczorem

.
Poza tym bardzo podoba mi się przerobiony AF3 naprawdę buduje klimat, którego mi brakowało w podstawce, koniec z kolorami Edenu. Podstawa przypominała ogródek mojej babki, zero ponurości i powiedziałbym, brak skrajności w pewnych aspektach gry co na szczęście wnosi to oto dzieło.
Na pochwałę zasługuje również i AI (np. samobójstwo z bezradności idealnie odzwierciedla okrucieństwo zony i przypomina, że cioty nie mają tam czego szukać).
Jednak jak "nothing and nobody's perfect", tak i ten mod ma swoje wady, a mówię tu o szeregu zupełnie losowych problemów technicznych, których nie ma sensu wymieniać, ponieważ i tak pewnie większość z was ich uświadczyła podczas gry.
I teraz prośba do osób uzdolnionych w moddingu Stalkera.
Serdecznie proszę o wyodrębnienie plików odpowiedzialnych za pogodę, barwy... Ogólnie plików odpowiadających za wizualność tego moda, jeśli nie mógłby ktoś z was wrzucić ich jakiś serwer to proszę tylko o ich wskazanie.
I pytanko na koniec.. Czy ktoś zajmuje bądź zajął się jakimś spolszczeniem ogólnym??
Wania!! Tylko śpiesz się tam w tych krzakach bo snorki wyczują i wtedy wszyscy będziemy mieli przesrane.