[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez Wheeljack w 26 Cze 2012, 20:55

A w pierwszym poście był:
1) W początkowych fazach gry, w lokacjach Sarkofag, Czarnobyl-1, Czarnobyl-2 i w Bunkrze Sterowania mogą pojawić się nieoczekiwane wyloty na pulpit. Mogą one skutkować zapisem loga błędu podobnym do tych:
[error]Arguments: LUA error: ...0.4\s.t.a.l.k.e.r\gamedata\scripts\new_dialog.script:114: attempt to index local 'actor' (a nil value)
[error]Arguments : LUA error: ... edition\shoc\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil

Zdarzyć się może również wylot bez jakiejkolwiek informacji w pliku „xray_”. Sytuacja jest o tyle niekomfortowa, że ma miejsce „efekt domina” – uszkodzone zostaje kilka save’ów w danej lokacji. Rozwiązaniem jest wczytanie ostatniego save’a z poprzedniej lokacji i dalej gra powinna pójść bez kłopotu. Po przejściu z Sarkofagu do Czarnobyla-2 i dalej do Prypeci problemy ustają.

Poza tym logi dajemy w [code], poprawiam.
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 16 Kwi 2026, 22:09
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Reklamy Google

Postprzez renetka w 27 Cze 2012, 13:36

jak ktoś ma na stanie może sejva w Prypeci albo zaraz po, tak żeby mnie za dużo nie mineło, to proszę o udostępnienie. cierpliwość mi się kończy już do tego wywalania do pulpitu
renetka
Kot

Dołączenie: 26 Cze 2012, 19:42
Ostatnio była: 27 Cze 2012, 15:04
Kozaki: 0

Postprzez BeszotPL w 29 Cze 2012, 13:29

Witam wszystkich

Czy istnieje sposób, żeby połączyć Ukryte ścieżki (zainstalowane na SOC patch 004, działa w zasadzie bezproblemowo) z atlas spawnem? Chcę troszkę sobie ułatwić życie.

Pozdrawiam
BeszotPL
Kot

Dołączenie: 29 Cze 2012, 13:00
Ostatnio był: 08 Wrz 2012, 17:50
Kozaki: 1

Postprzez Gray Fox w 29 Cze 2012, 20:23

Nie polecam mieszanie z tym modem bo jest niestabilny jak ciekły tlen w butelce, raz je*niesz i pół miasta wypierdzieli. :E
Awatar użytkownika
Gray Fox
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2012, 19:56
Ostatnio był: 28 Mar 2026, 10:49
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 5

Postprzez scigacz1975 w 29 Cze 2012, 21:23

Pitolisz Lisie - robiłem spawnera na Atlasie do TT2 - żaden problem. Muszę mieć tylko kilka plików z Zewu i mogę zrobić Atlasa do Zewu. Ale nie wcześniej niż w poniedziałek/wtorek bo padł mi komp i czekam aż wróci :mad:
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Cromm Cruac w 29 Cze 2012, 21:36

Pewnie temu Ci padł bo namieszałeś w modzie i kompa wyp... Bo ten mod to jak ten tlen :P
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:40
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez scigacz1975 w 29 Cze 2012, 22:00

:E :E :E - nie, to nie mod. Akurat ostatnie temperatury źle wpłynęły na moją grafikę. Za bardzo się grzała, a potem wyskoczyły jakieś zimne luty na pamięciach i poszła do wygrzania. Najwyżej jak nie wróci to kupię inną. Trudno się mówi, chociaż wolał bym żeby wróciła bo dobrze się sprawowała - aż do wczoraj :mad: :/

Edit: Tu jest spawner na Atlasie który zrobiłem dla TT2 - łatwo można go przerobić pod Ukryte Ścieżki
http://www.sendspace.pl/file/50f8365835f803383e244bc

Bardzo ważne - po wrzuceniu spawnera przestanie działać menu opcji AMK w menu głównym. Aby ich użyć należy najpierw uruchomić grę na niezmienianych Ukrytych Ścieżkach, wybrać interesujące nas opcje AMK, zapisać grę, zamknąć, scalić spawner i wczytać zapisaną grę. Ostrzegam że nie wszystko może się zgrać, ale sądzę że raczej nie będzie bugów bo sprzęt dostępny ze spawnera to ogólnie sprzęt dostępny w podstawce.

Uruchomienie spawnera - wczytać grę, jak się już wczyta ESC do menu głównego i klawisz F1/chyba bo dokładnie nie pamiętam - jak nie działa F1 to spróbujcie F2/
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Postprzez BeszotPL w 01 Lip 2012, 12:49

Ścigaczu, jesteś boski :)

Coś potrzebujesz z mojej gry? Jakieś pliki?

Co do stabilności - to zdarzyło się kilka wylotów na pulpit, ale dosłownie kilka. Nie zepsuło to grywalności. Generalnie mod jest stabilny, jak na moda. :)
BeszotPL
Kot

Postprzez scigacz1975 w 01 Lip 2012, 15:37

Jeżeli wszystkie sekcje spawnera Ci działają - nie masz loga z "can`t find ..." to w zasadzie nic tu do poprawiania nie ma. Jak pisałem wyżej - wrzuciłem do niego to co powinno być w podstawce, a dupę uratuje ;)

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BeszotPL.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Postprzez BeszotPL w 02 Lip 2012, 09:13

Wszystko działa, stabilność gry nie zakłócona - dziękuję! :E
BeszotPL
Kot

Postprzez Pietia Chudy w 05 Lip 2012, 18:32

Witam,
gdzie stoi Machon po likwidacji najemników? Znacznik jest - ale na poziomie sali kinowej nikogo nie ma...
"W Zonie i bez ciebie cudów nie brak"
"Żeby zrozumieć, co tu jest napisane, trzeba być magistrem biologii"
"Podobno macki pojawki przynoszą szczęście. Pijawce jakoś nie przyniosły"
"Miałeś już do czynienia z pijawkami, prawda? Jeśli nie, chcemy żeby to nastąpiło. Niestety nie mogę zdradzić Ci sekretów dotyczących eksperymentu. Poza tym chyba i tak źle by to wpłynęło na Twoją psychikę".
Awatar użytkownika
Pietia Chudy
Stalker

Dołączenie: 22 Lip 2011, 13:46
Ostatnio był: 24 Mar 2024, 17:26
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 27

Postprzez BeszotPL w 07 Lip 2012, 12:06

Domyślam się, że chodzi o oczyszczenie kina i zajęcie go przez Monolit? Machon schodzi do piwnicy, wejście jest pod widownią, z pomieszczenia o drewnianej podłodze. Jest w nim zejście po schodkach.

- - -

Problem z bandytami w barze - na wejściu od Dziczy ich nie ma, nie ma komu zapłacić. Podejście od strony Wysypiska - strzelają jak tylko mnie zobaczą. Też im raczej się nie da zapłacić.
A mam przy sobie worek z trawą dla Kniazia, nie atakowałem ich , itd.
Co robić?
Może coś w pogrzebać w jakimś pliku? Żeby mnie polubili?
POmysły jakieś , proszę szanownych Stalkerów?

Uwagi moderatora:

Nie pisz jednego posta pod drugim. - Wheeljack
BeszotPL
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość