Miejsca Stalkero-podobne

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Kłomino i inne miasta widmo

Postprzez Dementorin w 03 Lip 2012, 21:47

Ochrona kręci się tam tylko o świcie i o zmierzchu. Sprawdza czy nikt nie "biwakuje". W dzień czasami też się kręcą, ale pozwalają zwiedzać znikające już miasto, czy raczej powinienem napisać - blokowisko.
Z samego miasta pozostało kilka bloków, jednak nadal jest tam co zwiedzać. Nocować można w samochodzie na parkingu, który mieści się na końcu Kłomina. Jeżeli nic się nie zmieniło to nawet można wynająć pokój, niestety nie wiem po ile. Ale na pewno zobaczysz parterowy odmalowany dom z napisem POKOJE tel...
Dementorin
Tropiciel

Dołączenie: 17 Cze 2009, 10:25
Ostatnio był: 30 Paź 2014, 20:05
Kozaki: 261

Reklamy Google

Postprzez SLAYER w 05 Lip 2012, 16:52

Czyli się nie uda nic zdziałać względem wypadu,a może ktoś wie z kim gadać względem pozwoleń na biwakowanie w tym obiekcie
Obrona kraju jest naszą POWINNOŚCIĄ
Awatar użytkownika
SLAYER
Stalker

Dołączenie: 28 Maj 2010, 16:16
Ostatnio był: 14 Mar 2019, 15:26
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 18

Postprzez Dementorin w 07 Lip 2012, 09:06

Jeżeli nie wjedziesz na teren Kłomina kolorowym jeepem z wesołą, podśpiewującą ekipą to prawdopodobnie uda ci się przenocować w jednym z bloków nawet ze dwie noce. Na takie stalkerskie wypady najlepiej przyjechać na noc, pod wieczór. I bawić się jak ci tutaj:
:

Image
Image
Image
Image

Pojechać warto i jeżeli będzie to w pierwszy tydzień sierpnia to nawet się piszę! :D
Ale jak piszę, bez śpiewów i chlania bo to nie przejdzie. :E
Dementorin
Tropiciel

Postprzez SLAYER w 11 Lip 2012, 16:23

Czyli jest szansa na surwiwalowy wypad,bo tak jak wspomniałeś nie zamierzam wjechać tam kolorowym jeepem z rozśpiewana chałastrą.Ale w tym roku mi nie wypali wypad bo niedługo mam najważniejszą imprezę w życiu:D.wyjazd szykuje na kwiecień-maj przyszłego roku, i dlatego na razie zbieram info.Jeśli byś był jeszcze chętny i ten temat nie zostanie zamknięty przez jaśnie oświeconych modderów to się dogadamy.
Obrona kraju jest naszą POWINNOŚCIĄ
Awatar użytkownika
SLAYER
Stalker

Dołączenie: 28 Maj 2010, 16:16
Ostatnio był: 14 Mar 2019, 15:26
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 18

Postprzez Dementorin w 11 Lip 2012, 17:55

Co roku jest coraz mniej do zwiedzania. Gdzieś na internecie widziałem zdjęcia z satelity robione nad Kłominem co 6 miesięcy. Na prawdę szybko to wszystko znika. Nie polecam włazić do piwnic, w których zardzewiałych pocisków jest dość sporo a woda po deszczu sięga do łydek. Polecam za to bloki i Borne Sulinowo do porównania. Wszystko takie same tylko jedna różnica - nie ma ludzi.
Dementorin
Tropiciel

Postprzez Realkriss w 12 Lip 2012, 08:03

Do do innych miast widm, to jest fantastyczna strona ludzi, którzy je odwiedzają i robią naprawdę dobre zdjęcia, polecam, jeśli lubicie takie klimaty. Ja często sprawdzam, czy byli gdzieś w nowym miejscu.

http://www.opuszczone.pl/
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Re: Miejsca Stalkero-podobne

Postprzez ArtemExplicitov w 20 Lip 2012, 03:45

U mnie za blokiem jest taka duża "polana" pełna suchych liśći i drzew,niczym w pierwszym stalkerze :D.
Znacie jeszcze jakieś miejsca w radomiu?

Za ten post ArtemExplicitov otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative KOSHI.
Awatar użytkownika
ArtemExplicitov
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2012, 09:58
Ostatnio był: 31 Gru 2012, 02:50
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 1

Postprzez MioDula w 24 Lip 2012, 07:26

Tam podobno ktoś jeszcze mieszka...

W Bornem też masz co zwiedzać:

Dom Oficera - Problem w tym, że tam często kręci się straż miejska, a poza tym można tam też spotkać bandy gimnazjalistów, którzy jarają tam papierosy i chleją... Wiadomo, jak są nawaleni to będą szukać zaczepki :)

Dom żołnierza, Teatr - Tam już jest nieco spokojniej, straż miejska tam jest sporadycznie, ale gimnazjaliści owszem :/

Niedokończony budynek szpitalny - jest tam jak się jedzie na Nadarzyce, nie wiem, nigdy tam nie byłem, ale tam jest pewnie podobnie jak w teatrze...

Willa Guderiana - Sprawdzi się najlepiej, jest w lesie, straży tam jeszcze nie widziałem, a młodzież rzadko tam chodzi. Kiedyś było tam przedszkole. Pędzili tam bimber i, za którymś razem wybuchł tam pożar i tak zniszczona stoi do dzisiaj. Sprawdzi się najlepiej :)
Zaczekaj! Nie skończyłem pomiarów! ^^
Awatar użytkownika
MioDula
Kot

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:46
Ostatnio był: 08 Lip 2013, 16:06
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 0

Postprzez Stalkier_100 w 29 Sie 2012, 23:29

Byłem w Pstrążu, opuszczonym mieście między Bolesławcem a Szprotawą. Oto linki do pobrania zdjęć:
Część 1
Część 2
Awatar użytkownika
Stalkier_100
Tropiciel

Dołączenie: 02 Wrz 2010, 11:13
Ostatnio był: 11 Kwi 2017, 00:23
Miejscowość: Czarnobyl-Zdrój-Polkowice
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 42

Postprzez assassyn-nr1 w 30 Sie 2012, 16:38

Jednostka Wojskowa za Kołczewem
Ostatnio edytowany przez assassyn-nr1, 14 Wrz 2012, 16:30, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
assassyn-nr1
Kot

Dołączenie: 23 Mar 2012, 14:07
Ostatnio był: 07 Mar 2013, 16:20
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Monolit
Kozaki: 0

Postprzez Gorianov w 13 Wrz 2012, 00:51

Mieszkam w Warszawie, i niedaleko mnie jest mały lasek przy którym stoi szpital z kotłownią, lecz owa kotłownia jest całkowicie opuszczona. Niestety często tam zaglądali jakieś debile i najzwyczajniej dewastowali to miejsce, byłem tam w środku i nawet robi wrażenia, czuć ten klimat. Ale mimo wszystko jest tam jakoś dziwnie i ponuro nawet za dnia. Dodam że sama kotłownia jest ogrodzona dużym murem, i aby się dostać do środka budynku trzeba najsampierw przejść przez przeszkodę.
Image
Image
Image
Image
Kotłownia razem ze szpitalem (urodziłem się w nim) została wybudowana w latach 50tych, ale z jakiś przyczyn została opuszczona. Pamiętam jak dzisiaj, byłem bardzo mały i szedłem przez lasek z babcią a ludzie wynosili z kotłowni różności, od foteli po wózki inwalidzkie. Wszystko było robione w pośpiechu, ale pamięć mnie nie zawiodła i zapamiętałem tamten dość ciekawy dzień.
Image
Image
Co do samego komina to ciekawa sprawa. Niegdyś, ale to naprawdę dawno temu można było na niego wejść. Znaczy nie można, ale się dało bo były szczeble czy jak to tam nazwać, usunęli je na oko z 3 lata temu aby gówniarze nie wchodzili. Nie wiem czy matka chciała mnie nastraszyć, ale mówiła jak miałem 10 lat abym nie chodził w okolicy tego budynku ani broń boże próbował wchodzić na komin bo ktoś z niego zleciał i się zabił. Ile w tym prawdy ? nie mam pojęcia.
Image
Image
W sumie jak sobie przypomnę ten lasek jesienią oraz nieszczęsną kotłownię to mnie ciarki przechodzą ..
Image

Za ten post Gorianov otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a, Realkriss, Wunderwaffe, nismoztune, Dementorin, Wańka_Wkręt.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Postprzez ETE21 w 16 Wrz 2012, 20:24

U mnie dużo bunkrów i opuszczony szpital.

Uwagi moderatora:

Warn. - Soviet

Za ten post ETE21 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Voldi.
Awatar użytkownika
ETE21
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2012, 21:30
Ostatnio był: 05 Kwi 2016, 17:50
Miejscowość: Bartoszyce
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: -1

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości