Pda najemnika

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Re: Pda najemnika

Postprzez MineFux w 06 Lip 2012, 19:27

seniorfred napisał(a):Jest taka sytuacja w oryginalnym Zewie Prypeci. Przytrafiła mi się. I nie jest to PDA Morgana, tylko jakiegoś najemnika. To PDA znalazłem na parkingu w Jantarze, przy zabitym najemniku.
Skończyło się to dla mnie ( tzn. Diegtiariowa ) atakiem co najmniej 6 najemników na czerwono, gdy wracając na stację, po emisji wychodziłem z wieży Zulusa. Pisałem już o tym w temacie o bugach. Bo do szukania schronienia w wieży, zmusił mnie bug nie pozwalający schronić się na stacji Janów. Nawet w piwnicy dosięgała mnie śmierć od emisji. A wieża była wskazana. Najemnicy zaatakowali mnie już w strefie, gdzie nie można było wyjąć broni. Skutek wiadomy. Za którymś razem udało mi się uciec w pobliże podstacji i tam uratowały mnie mutanty, bo zaatakowały najemników i miałem możliwość podobijać tych, których nie zagryzły.
Po tym zdarzeniu miałem na stacji rozmowę z kimś ( już nie pamiętam), gdzie wytknąłem mu zlecenie zabójstwa. Po pyskówce zniknął ze stacji. Chyba to był Morgan.
A było to po takiej sytuacji w Zatonie, gdzie gra tak mną pokierowała, że nie dotarłem do niego, lecz atakowałem Morgana i klienta z grupą która atakując przerywa transakcję. Morgan nie zginął. Bo jak inaczej, mógłby dać zlecenie na zabójstwo?
Zdarzyło mi się to tylko raz, tak jak i tylko raz zostałem okradziony, choć grę przeszedłem kilkanaście razy. Gra oryginalna nie modowana.

Trochę dziwne ale ok zrozumiałem, to... dziwne coś... czekaj poszukam na takie "coś" wyrazów w słowniku :D
Czyli zdarzyło się że gra ma jakieś kody :D cykl licz :D może w konsoli trzeba coś wpisać ? - wpisywałeś coś ?

Uwagi moderatora:

A po jakiego cytować ostatniego posta w całości, w dodatku takiego ogromnego? - Wheeljack
Nie klikaj pokaż :)
:

Kliknąłeś L.A.M.U.S.I.E :(
Awatar użytkownika
MineFux
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2012, 20:28
Ostatnio był: 19 Lut 2019, 20:31
Miejscowość: Trolejbus na Sezamkowej 69
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez KSU w 06 Lip 2012, 19:40

Raczej nie ma takiej komendy :D seniorfred trochę chyba namieszał. Misje na zatonie o której mowa można wykonać na 2 sposoby ale w każdym z nich Morgan ginie poza tym w podstawce zewu nie ma parkingu w jantarze wogóle nie ma jantaru ale wiem to literówka tylko taka większa :P Nigdy nie spotkałem się z czymś takim a już na pewno nie z tym ze Morgan przezywa bo albo zabijamy go z bandytami gdzie idziemy na zlecenie sułtana albo ze stalkerami na czele ze Spartakusem na zlecenie brodacza innej opcji nie ma bo misja nie zostanie zaliczona poza tym Morgan nie ucieka tylko walczy do upadłego i albo my albo on. Wogóle to nie rozumiem gdzie w razie co mam szukać tego najemnika z tym tajemniczym PDA. Lub nie wiemy jeszcze fszystkiego o Zewie Prypeci. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek proszę go dokładnie i na spokojnie opisać i najlepiej podać wersje gry.
Siczka na prezydenta!!!!

Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Dołączenie: 16 Cze 2012, 19:02
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 12:30
Miejscowość: Fajniejsza niż Sovieta
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 25

Postprzez MineFux w 06 Lip 2012, 19:43

Może to po prostu cień czarnobyla.I dlatego parking i jantar a może jantar pomylił się mu z jupiterem ? Wszystko jest możliwe... Ja np. kiedyś miałem taki bug że chimera była na skadowsku :E
Nie klikaj pokaż :)
:

Kliknąłeś L.A.M.U.S.I.E :(
Awatar użytkownika
MineFux
Stalker

Dołączenie: 03 Lip 2012, 20:28
Ostatnio był: 19 Lut 2019, 20:31
Miejscowość: Trolejbus na Sezamkowej 69
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 7

Postprzez KSU w 06 Lip 2012, 20:23

Hehe Cień i wieża Zulusa? To chyba było coś więcej niż klej :P Albo to był jakiś duży mod i chłopak grał w niego za długo i mu się fszystko pomieszało.. Klej czy nie klej LSD czy nie LSD mam powód żeby wrócić do Zewu i szukać tajemniczego parkingu btw w Jantarze.
Siczka na prezydenta!!!!

Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Postprzez kondotierfred w 07 Lip 2012, 03:13

Przepraszam za pomyłkę - to parking w Jupiterze - ten obok pociągu z narzędziami. Faktycznie, gruba literówka, ale to z rozpędu, bo akurat w ShC przechodziłem Jantar.
I nic na to nie poradzę, że miałem farta na inne rozwiązanie.
A w moim poście poprawię Jantar na Jupiter. Napisałem też " chyba Morgan". Nie jestem pewien, bo było to przeszło rok temu. Ale żeby było jasne, jeśli to nie był Morgan. Było to zlecenie na spotkanie w Leśniczówce. W ogóle tamta gra była różniąca się od pozostałych. Z wieloma bugami i wylotami. Np. na stacji Janów rządziły snorki i chomiki.
Image
KSU - ja go znalazłem na tym parkingu, ale gra wcale nie musi Tobie dać go tam. Rzuci go losowo.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48

Postprzez KSU w 07 Lip 2012, 10:16

Mam nadzieje ze shoker mod nic nie zmieni i będę szukać tego PDA może trzeba zabić najemników na zatonie ale tych od jedzenia no nie wiem zobaczymy a temat ciekawy :) No ale dziwne ze gra mi nigdy takiego scenariusza nie dała a zew przeszedłem naprawdę dużo razy. Seniorfred a mógłbyś powiedzieć na jakiej wersji gry grałeś?
Siczka na prezydenta!!!!

Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Postprzez kondotierfred w 07 Lip 2012, 18:58

Grałem wtedy na 1.6.02. Bez jakichkolwiek ulepszeń.
Była to 3 lub 4 odsłona gry, kiedy już trochę kombinowałem.
Jak mówiłem, zlecenie na leśniczówkę zrobiłem dość późno, po kilkakrotnym niepodejmowaniu propozycji.
Idąc drogą, zanim dotarłem do tego którego miałem ochraniać, spotkałem "chyba" wojsko, które już atakowało.
Wytłukłem też kumpli Sęka przy dźwigach. W Jupiterze uzyskałem dostęp do magazynu broni, po walce. Zostałem też okradziony.
Czyli te przyjemnostki gry, które nie zawsze otrzymujemy. A stalkerem, z którym miałem scysję o wydanie zlecenia, był prawdopodobnie ten ( jego ksywki nie pamiętam ), co stoi w bocznej salce ( obok kumpli tego którego wykupujemy ) i za coś tam na zgodę proponował mi dobrą broń.
Nie wiem czy akurat było to w tej grze, ale laptop uzyskałem bez zabijania. Postrzelałem z jednej strony, a jak boty tam polazły, obiegłem zabudowania, wszedłem przez kanalizację, gwizdnąłem laptopa i bez walki zwiałem.
Szkoda, że wyczyściłem zapisy gry, bo podesłał bym Ci sejva.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Postprzez KSU w 07 Lip 2012, 23:20

O kułwa... czyli zadanie w leśniczówce robiłeś dla sułtana i ochraniałeś jego człowieka. Hmm.. Ale to "wojsko" chociaż to nie możliwe bo tam atakują was stalkerzy a wojska oprócz trupów nigdzie tam nie ma. I nie mogę sobie tego ułożyć w mojej chorej głowie, no bo jakoś Morgan musiał to wykombinować żeby dać na diegtiarowa zlecenie ale musiałby przeżyć.. A pamiętasz może komu pomagałeś na skadowsku? Sułtanowi czy Brodaczowi? Ej a miał ktoś może jeszcze podobną historie? Bo bardzo mnie to zaciekawiło a jakoś nie możemy się trochę zrozumieć z seniorfredem :P
Siczka na prezydenta!!!!

Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Postprzez kondotierfred w 08 Lip 2012, 00:06

Z bandytami nie współpracowałem. Nie pamiętam kto mi zlecał leśniczówkę, ale bodajże Sowa. Dla Brodacza brałem kompas i coś jeszcze, bo dostałem od niego Welesa.
A czego nie możesz zrozumieć? Algorytm gry decyduje co Ci wrzucić. A zlecenie na Diegtiariewa u mnie dał, jak już to pisałem, ktoś kogo ruszyłem w Zatonie, a znalazł się w Janowie. Możliwe, że był to Flint, jak ujawniłem jego zachowanie. Bo coś mi po głowie chodzi ta próba przekupstwa karabinem. Ale całkiem dobrze mógł to być stalker, któremu nie oddałem skrzynki w Zatonie. Mógł to być zamiennik okradzenia. A pamiętnika z gry nie piszę, więc po przeszło roku od tamtej sytuacji wiem tylko że ją miałem i jakie były skutki. Czy Ty za każdym razem kiedy grasz, jesteś okradziony? A jeśli jest dwu zlecających to samo zadanie ( np. Sułtan i Brodacz ), to możesz wziąść od obu, ale zadowolić jednego. I to już jest inna gra.
A kiedy o tym pisałem na forum, przy okazji buga z emisją i mutantami, skreena którego załączyłem, nie było żadnych głosów zapytania, wiec potraktowałem to jak coś co zdarza się często.
Może gdy za jakiś czas wezmę się za CS, to sobie coś więcej przypomnę.

Dodano następnego dnia.
Jednak znalazłem zapisy z tamtej gry. Może te kilka skreenów Cię przekona, że nie konfabulowałem:
Zlecenie od Sowy
Image
Morgan przeżywa w lesniczówce
Image
I trafia na stację Janów
Image
PDA najemnika zabitego na parkingu
Image Image Image
Zwróć uwagę, że w leśniczówce jest na zielono, ale w Janowie znów na żółto.
Poprzedni razem nie miałem problemu, bo zagryzły ich psy, a dzisiaj musiałem ich zabić i to w trakcie emisji ( już jestem naznaczonym), bo chcieli mi zwiać z parkingu. A tym co proponuje Diegtiariewowi broń, jest właśnie Morgan.
Sądzę, że zostałeś przekonany o istnieniu takiej możliwości rozegrania akcji.

Za ten post kondotierfred otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KSU, Endriu92.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Postprzez KSU w 08 Lip 2012, 14:54

Tak zostałem przekonany na sto procent.. Aż zacznę Zew od nowa :D
Siczka na prezydenta!!!!

Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Postprzez kondotierfred w 08 Lip 2012, 19:32

Życzę powodzenia, lecz jeszcze swoją wypowiedź uzupełnię informacją, że gdy wczytałem sejvy aby zrobić skriny, i wykonałem jakieś ruchy, to gra tworzyła inne sytuacje: np. ta z psami, a pod wieżą Zulusa nie zostałem napadnięty.
Wykonując zadanie w leśniczówce, osłaniaj Morgana tak aby nie padł. Szczególnie w momencie jak idzie na piętro. Ale zdziwił bym się :o , gdyby gra idealnie powtórzyła moją sytuację.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Postprzez KSU w 08 Lip 2012, 21:06

W zonie fszystko jest możliwe a ja się zdziwiłem że nigdy takiego scenariusza nie uświadczyłem :( No cóż mam nadzieje że jeszcze dużo przedemną:)
Siczka na prezydenta!!!!

Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości