[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Juraszka w 11 Lip 2012, 19:38

spokojnie Smoq'u, już kiedyś zostaliśmy uraczeni długim oczekiwaniem na nową wersję/patcha, więc tym razem też nic się nie stanie.
Chyba nikt nie jest aż tak nawiedzony, aby grać tylko i wyłącznie w stalkera, czasami potrzebne jest oderwanie.

Ja dla przykładu powoli kończę Hidden & Dangerous 2 Drużyna Szabla, jestem tak w 1/10 Morrowinda, a jeszcze w międzyczasie wbijam lvl w WoW'ie...
jak już wydasz nową wersje, i po takiej przerwie od stalka znów zacznie się grać... to wrażenia się większe :E
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Reklamy Google

Postprzez Eff3ctiv3 w 12 Lip 2012, 10:53

Widzę, że na początku gry w tym modzie nie ma tak dużo zadań w jednej lokacji. Najgorzej, że nie które zlecenia są do wykonania w lokacji bardzo daleko od tej, w której jestem obecnie i ciężko na początku o jakikolwiek zarobek, ale pograłem na razie chwilę , więc mogę się mylić . Póki co, czuje się trochę zagubiony , ponieważ gra wywraca do góry nogami całą rozgrywkę.
=========================================================

Wyskoczył mi taki błąd gdy wciskałem w opcji dialogowej z handlarzem: "Słyszałem, że masz dla mnie prace"
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Eff3ctiv3
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 15:20
Ostatnio był: 17 Cze 2013, 18:49
Miejscowość: Варшаве
Kozaki: 0

Postprzez smoq2 w 12 Lip 2012, 22:04

Log podaj według instrukcji wypisanej w pomarańczowej ramce na górze tej strony. Tylko wklej jeszcze kilka linijek powyżej od FATAL ERROR
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Eff3ctiv3 w 13 Lip 2012, 17:00

W tym pomarańczowym polu jest podana lokalizacja logów, ale problem w tym, że ja w dokumentach nie mam folderu STALKER. Szukałem pod inną nazwą, ale też nie znalazłem . A , ok . Musiałem zapisać tego loga i go wypakować, o to reszta danych:
Kod: Zaznacz wszystko
=====================================================================
! attempt to use non-existent INFOPORTION [ui_talk_show]
! [LUA][ERROR] There is no section [sim_default_killer_0_medic] in point_table! [CRITICAL!!!]

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...er czyste niebo\gamedata\scripts\random_tasks.script:1049: attempt to perform arithmetic on a nil value

Uwagi moderatora:

Logi dajemy w [code], poprawiam. - Wheeljack
Eff3ctiv3
Kot

Postprzez Eff3ctiv3 w 14 Lip 2012, 19:03

Nie mogę już edytować tamtego posta, więc napisze nowy. Dodam do tego bugtrapa, że pojawia się on tylko u handlarza w obozie Oporu w Kordonie. U innych gdy klikałem na "Słyszałem, że masz dla mnie prace", to było wszystko w porządku . Wróciłem do niego gdy porobiłem parę zadań , byłem w kilku lokacjach. Myślałem, że błąd minie , ale niestety nie.
Eff3ctiv3
Kot

Postprzez Szrapnel w 14 Lip 2012, 19:06

Witam. Ściągnąłem sobie tegoż moda i muszę przyznać, że to naprawdę kawał dobrej roboty. Mam kilka pytań:

1. Rodzaj kombinezonów sprzedawanych przed handlarza frakcyjnego zależy od naszej rangi czy to bardziej losowa sprawa?
2. Gdzie są zapisane bronie i pancerze? Chciałbym wiedzieć jakie zostały dodane w modzie.
3. Jak przedłużyć rozgrywkę? Postać w świecie gry istnieje ledwie cztery parszywe dni, a jużci Wolność i Powinność padły, a Czyste Niebo dogorywa. Zacząłem drugi raz, z tym, że ustawienie pojawiania się oddziałów ustawiłem nie na 600s, a 3600s. Nadal jednak frakcje rozrastają się w zastraszającym tempie. Można coś na to poradzić? No nie wiem, spowolnić drastycznie rozrost albo zabronić przejmowania baz głównych?
4. Dałoby się ustawić pokój między danymi frakcjami? Jeśli tak prosiłbym o jakieś wytyczne jak coś takiego mogę zrobić, bo przyznam się, że w kwestii skryptów jestem zielony.
Awatar użytkownika
Szrapnel
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2012, 10:57
Ostatnio był: 30 Lip 2015, 02:16
Miejscowość: Polskie Termopile!
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 11

Postprzez Idek w 14 Lip 2012, 20:11

1. Od ilości niebieskich punktów kontrolnych przejętych na mapie przez daną frakcję
2. bronie : folder z stalkerem/gamadata/configs/weapons
pancerze: folder z stalkerem/gamadata/configs/misc/outfit
3.Możesz grać jako samotnik mimo wszystko obecność gracza strasznie zaburza "równowagę" sił.
4.Kiedyś był taki pomysł ale raczej nie zostanie wdrożony.

Za ten post Idek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szrapnel.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez Szrapnel w 14 Lip 2012, 20:58

Z tymi niebieskimi punktami(zasoby) dowiedziałem się przed chwilą sam, ale dzięki za to, że zechciałeś odpisać. Jeśli będę samotnikiem to rodzaj ekwipunku u handlarzy będzie zależeć od reputacji u tychże?
Co do neutralności - grałem jako samotnik, a mimo to się wybiły, ale zacząłem grać po raz trzeci i trochę się unormowali, nie ma już z tym dużego problemu, to ta losowość tak działa, nie zawsze dobre decyzje komputer podejmuje.
Wiem, że był taki pomysł, coś gdzieś obiło mi się o uszy. Da się jakimś prostym sposobem to jednak zmienić?
Awatar użytkownika
Szrapnel
Kot

Postprzez DJ[Zone] w 14 Lip 2012, 21:04

Raczej sie nie da tego zmienić.
Ale o to chodzi w tym modzie frakcje maja sie wybijac nawzajem.
W nowej wersji moze cos zmienic "Żywa Ekonomia"
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Szrapnel w 14 Lip 2012, 21:17

Przez nową wersję rozumiesz 3.7 czy jakąś, która jest jeszcze w produkcji? Ponawiam pytanie o kombinezon.
Awatar użytkownika
Szrapnel
Kot

Postprzez Abnormal w 14 Lip 2012, 21:32

Ja mam podobny problem co Eff3ctiv3

Crashe pojawiają się przy opcji dialogowej "Słyszałem, że masz dla mnie prace", jednak pojawiają się tylko u handlarzy frakcyjnych. U handlarzy samotników jest wszystko ok.
Dodam też że na początku rozgrywki udało mi się wykonać jedną misję dla Oporu czy dwie. Potem już jednak działali tylko handlarze samotników.

To error jaki pojawił się u najemników(chyba nie musze pokazywać logów ze wszystkich handlarzy frakcyjnych?)
! attempt to use non-existent INFOPORTION [has_transponder_info]
! [LUA][ERROR] There is no section [sim_default_freedom_0_medic] in point_table! [CRITICAL!!!]

FATAL ERROR

[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Arguments     : LUA error: e:\stalker cn\gamedata\scripts\random_tasks.script:1049: attempt to perform arithmetic on a nil value

Pojawiają się też inne błędy, w różnych miejscach, wczoraj grałem może z godz., czy trochę więcej i pojawił się błąd a potem to co jakieś 20-30 min, w jednym punkcie nawet error pojawił się 3 krotnie(chciałem zabić 5 mięsaczy z jednego miejsca, za 3 razem udało mi sie to zrobić przed errorem i zapisałem, ale po chwili znów pojawił się błąd, po tym dałem sobie spokój ze Stalkerem). Dzisiaj jednak grałem chyba z 4-5 godzin i żadnego crash'a nie uświadczyłem.
To jeden z nich który zapisałem:
FATAL ERROR

[error]Arguments     : LUA error: ...stalker cn\gamedata\scripts\tfwweapon_manager.script:577: C stack overflow

Swoją drogą - można jakoś usprawnić usuwanie ciał? W niektórych miejscach stalkerzy aż siedzą na trupach innych, a minimapa jest pełna szarych kropek.
Abnormal
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2012, 21:11
Ostatnio był: 15 Sie 2012, 22:35

Postprzez Baron w 15 Lip 2012, 10:16

FATAL ERROR

[error]Arguments     : LUA error: ... clear sky\gamedata\scripts\rein_spawn_system.script:72: attempt to index a nil value

Przy próbie wezwania powinnościowych posiłków na Jantar.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości