[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez frosth w 30 Lip 2012, 22:41

Eff3ctiv3 napisał(a):
Xenquischisz napisał(a):Pobrałem wersję 3.8 i jest błąd przy wypakowywaniu, wy też tak macie?

Jeśli masz błąd przy wypakowywaniu , tzn. że najprawdopodobniej masz za starą wersje 7zipa.

A wystarczyło tylko przeczytać... :)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Reklamy Google

Postprzez XxXPiotroSXxX w 30 Lip 2012, 22:47

Witam Panowie,
piszę z takim pytankiem. Na kiedy jest planowana wersja TFW 3.9?
Bo ten mod jest rewelacyjny lecz dość często wywala do pulpitu (choć w wersji 3.8 mniej niż w 3.7)
Ostatnio edytowany przez XxXPiotroSXxX, 30 Lip 2012, 22:50, edytowano w sumie 1 raz
XxXPiotroSXxX
Kot

Dołączenie: 28 Lip 2012, 19:19
Ostatnio był: 05 Sie 2012, 15:09
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez Xen w 30 Lip 2012, 22:49

Tylko, ze ja w ogóle nie używałem do tej pory 7zipa. Dopiero dzisiaj go ściągłem, żeby wypakować archiwum.

Zaczęło je*ać offtopem, Wheel sie znowu wku*wi, spróbuje jutro połączyć mistery z TFW i ciekawe czy wypali.

edit. Smoq zapowie kolejne wersje. Spokojnie
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2012, 09:36

Oto co jeszcze mamy zrobić przed wypuszczeniem wersji 3.9:

1. Funkcja odpowiedzialna za samą wymianę przedmiotów w nowym interfejsie handlu.
(Interfejs będzie już w całości gotowy)
2. Opracowanie koncepcji modyfikacji modułowo-slotowych do końca.
3. Poprawki do notyfikacji wysyłanych przez handlarzy o zakupieniu nowego sprzętu z poza Zony.
4. Poprawki do notyfikacji wysyłanych przez handlarzy o zakupieniu nowego sprzętu od Samotnika.
5. Poprawki do notyfikacji wysyłanych przez Samotników o znalezieniu nowego sprzętu/artefaktu.
6. Dodanie anomalii do południowej części Doliny Mroku.
7. Dodanie animacji szukania artefaktów dla NPC (naukowcy i samotnicy) przy polach anomalii.
8. Opracowanie interfejsu do instalowania modyfikacji modułowo-slotowych.
9. Implementacja systemu modyfikacji modułowo-slotowych.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Kieł w 31 Lip 2012, 09:40

Smoq2 mógłbyś wstawić wersje 3.8 na 1 stronę ?Gdybym nie miał pach-a na 3.8 to grałbym w 3.7 uważając że to najnowsza wersja.
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2012, 16:00

Postaram się jak będę miał czas.

Zaktualizowana koncepcja systemu modułowo-slotowego: LINK

W zakładkach na dole strony są poszczególne typy przedmiotów.
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Groszek.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Groszek w 31 Lip 2012, 16:05

Prosze o pomoc! kiedy pytam handlarza(byle jakiego)o prace gra scina sie wyłącza i wyskakuje x ray engine bug. Musze wiedzieć jak to naprawić bo nie chce mi sie nosić amo i apteczek dla reputacji.
Groszek
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2012, 15:37
Ostatnio był: 06 Sie 2012, 13:20
Frakcja: Monolit
Kozaki: 0

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2012, 16:10

@ Groszek - Link do fixa
Ostatnio edytowany przez smoq2 31 Lip 2012, 17:32, edytowano w sumie 2 razy
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Xen w 31 Lip 2012, 17:12

Ty ku*wa TFW z MYSTERY odpalił, przetestuje i zobaczymy czy nie będzie wywalać ;)

MYSTERY > TFW 3.8
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2012, 17:32

Jest mały problem z Wytrzymałością pancerza... Mianowicie chodzi o odpowiednie dobranie wartości. Może podam na przykładzie... Każdy pancerz ma 100 punktów kondycji. Teraz wartości dla takiej kurtki przedstawiają się następująco:

Kod: Zaznacz wszystko
burn_immunity            = 0.05 <-5% otrzymanych obrażeń od ognia jest odejmowane od punktów kondcyji pancerza
strike_immunity         = 0.0 <-0% od uderzenia
shock_immunity            = 0.0 <-0% od porażenia prądem
wound_immunity         = 0.05 <-5% od zadrapania
radiation_immunity         = 0.0 <-0% od promieniowania
telepatic_immunity         = 0.0 <-0% od ataków psionicznych
chemical_burn_immunity      = 0.05 <-5% od poparzenia chemicznego
explosion_immunity         = 0.05 <-5% od eksplozji
fire_wound_immunity         = 0.02 <-2% od oberwania kulą

Dla porównania Egzoszkielet:

burn_immunity            = 0.01
strike_immunity         = 0.01
shock_immunity            = 0.01
wound_immunity         = 0.01
radiation_immunity         = 0.0
telepatic_immunity         = 0.0
chemical_burn_immunity      = 0.01
explosion_immunity         = 0.01
fire_wound_immunity         = 0.01

Teraz myk polega na tym, że moduł musi zmniejszać te wartości o stałą liczbę, taką samą dla każdego pancerza. Musi być to taka liczba, która przy maksymalnej liczbie zainstalowanych modułów zwiększających wytrzymałość nie zmniejszy jej do 0, a nie daj Boże, poniżej 0 powodując samoistne naprawianie się pancerza. Myślałem żeby ta liczba to było 0.0005, ale wtedy przy zainstalowanych 4 modułach wartości kurtki zejdą do 0.048 (efekt prawie niezauważalny), a dla egzoszkieletu przy 11 modułach do 0.0045 (więcej niż 50%). Nie za bardzo wiem czy da się to rozwiązać...
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Junx w 31 Lip 2012, 18:07

A jeżeli dać 0.0048, czly jeszcze jedno zero, lecz tylko dla tych "lepszych" pancerzy a dać 0.048 dla tych "słabszych"? Podam przykład:

Seva: 0.0048
Kurta 0.048

Tylko czy nie wyjdzie tam, że kurka nie będzie lepsza od Sevy...
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: Wczoraj, 20:23
Miejscowość: Na co Ci to :)
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez duty w 31 Lip 2012, 18:34

Teraz pancerze i problem :(
Egzo:
burn_immunity            = 0.015
strike_immunity         = 0.015
shock_immunity            = 0.015
wound_immunity         = 0.015
radiation_immunity         = 0.005
telepatic_immunity         = 0.005
chemical_burn_immunity      = 0.015
explosion_immunity         = 0.015
fire_wound_immunity         = 0.015

Nie wiem, czy to coś zmieni...

smoq2 napisał(a):
Brakuje FN 2000

Nie brakuje, bo w TFW go nigdy nie było.

Zastanawiam się dla czego nie ma w TFW FN-2000, jest możliwość jej dodania i ja z niej korzystam zmieniając dostępność broni w sklepie do tego stopnia, że zapominam o jej braku w oficjalnym TFW. Sprawdziłem nawet czy jej używanie powoduje bugi, ale wszystko jest w porządku.
ImageImage
Jedyne czego brakuje to możliwość modyfikacji, fajnie się z niej strzela i może powinna byc dodana na ostatnim poziomie u handlarzy frakcyjnych.
smoq2 napisał(a):
No nie wiem, czy nie zamienić L85 z AK74 miejscami, albo zmniejszyć poziom modyfikacji AK do 1, bo to żadne cudo nie jest w porównaniu do L85 a ma ten sam poziom co Abakan.

Ok, może tak być.

smoq2 nie widzę żebyś to zmienił :(

smoq2 napisał(a):
Po tych zmianach będzie realnie bo zostaną zmodyfikowane prawdziwe elementy odpowiadające za dane parametry.

Kiedy ja nie chce żeby było "realnie". Jak widziałeś, oryginalna koncepcja w ogóle wywalała realizm do śmietnika. System w tej chwili wygląda jak wygląda, dlatego że Wilk Fenris przekonał mnie, że trochę przegiąłem pałę. Dlatego postanowiłem to jakoś pogodzić. Poza tym, budowa broni jest cholernie skomplikowana, i nie chcę mi się dodawać sobie roboty poprzez odwzorowywanie całej koncepcji budowy automatycznej broni palnej.

Tak najlepiej zostańmy w fazie komiksów, lufa i wylot, brawo ,nie lepiej nazwać to modyfikacją "łoża" do którego można doczepi granatnik , modyfikacja zmniejszająca wagę i poprawiająca celność?

smoq2 napisał(a):
Nie lepiej zamiast "wylotu" dać mechanizm "powrotno-zwrotny" (urządzenie powrotne) odpowiadający głównie za szybkostrzelność a zmniejszający celność i wytrzymałość ?

Mogę dodać go jako kolejny slot, ale obawiam się, że idąc tym torem to zaraz każda broń będzie miała po 20 slotów i czas ładowania save'a wydłuży się do 15 min.

Jakie 20 miałem na myśli 6 podstawowych ( suwadło, lufa,kolba,magazynek,zamek i urządzenie powrotne, ale to ostatnie można sobie odpuścić) z tego nie wszystkie sloty powinny wstępować w wszystkich broniach tylko im wyższy poziom broni, tym więcej modułów.

smoq2 napisał(a):
-modyfikacja dodająca tłumik powinna zmniejszyć celność a nie obrażenia i być jako typ 5 pod lufą.

We większości gier zwiększa ona obrażenia, więc przy tym pozostaniemy. Nie będzie pod lufą, bo po to chcę mieć element "wylotu" jako osobny.

Myślałem, że TFW ma własne standardy i nie trzymamy się oryginału tylko robimy coś lepszego.

Nigdy nie dostałem odpowiedzi na ten post:
:

duty napisał(a):Nie, niema takiego zadania, jest to całkiem nowa fabuła a innych odmian AK jak Trophy Akm 47/2, AKMS 7.62, czy "specjalnie" zmodernizowanych broni nie ma.
smoq2 napisał(a):...
Nie za bardzo rozumiem. W tej chwili grupowane przedmioty to tylko takie, które nie mają zmiennych parametrów. Wszystkie bronie i pancerze występują zawsze osobno. Chcesz żeby były grupowane? Wtedy nie będziesz miał wyboru który AK sprzedajesz jeśli masz ich więcej niż 1 w inwentarzu. Skrypt weźmie pierwszy z brzegu.
...

Przyznaje namieszałem w odpowiedzi na post Wojaka chciałem napisać, że obecne rozwiązanie jest dobre i nie potrzebna jest wspólna zmiana oglądanych przedmiotów, jak ja w to wmieszałem grupowanie sam nie wiem.
smoq2 napisał(a):...
To akuratnie nie był mój najlepszy pomysł. Zawsze wnerwiało mnie, że po to aby sprawdzić cenę danego przedmiotu, którą oferuje handlarz, muszę ten przedmiot wrzucić do okna przedmiotów na sprzedaż/kupno. ...

No, ale chyba nie zrobisz tak, że w plecaku będziemy mieli od razu cenę przy przedmiocie po rozpoczęciu handlu? Brak jej daje złudzenie targowania się, ja pokazuje przedmiot (wrzucam do okna przedmiotów na sprzedaż/kupno) a handlarz mówi ile za niego da i tak powinno chyba zostać.

Co do "obrazka" to uważam że nazwa broni i procent jej zużycia powinien być na tej samej wysokości , poprawi to przejrzystość :
ImageImage
Po poprawkach
Image
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości