[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez gosciu121 w 10 Sie 2012, 14:13

Zakładam że będą miały bardzo wysoki parametr obsługi, przez co świetne skupienie
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 10 Sie 2012, 14:17

Snajperki będą królować pod względem przybliżenia celowników optycznych. To jest ich główny atut. Oprócz tego większe podstawowe obrażenia, plus możliwość z korzystania z bonusów od najlepszych typów amunicji bez potrzeby instalowania dodatkowych modułów, no i oczywiście Obsługa prawie na maxa, większa prędkość wylotowa pocisku (mniejsze opadanie pocisku).

Z minusów to:

- Bardzo duży odrzut (bez powrotu kamery do poprzedniej pozycji)
- Niska szybkostrzelność
- Strzał w trybie pojedynczym

Parametr celności nie ma tu żadnego znaczenia, gdyż w efekcie, chodziło nam tylko o to, aby pierwsza wystrzelona kula z broni automatycznej leciała tam gdzie gracz celuje, a reszta już podlegała rozrzutowi. Stary parametr celności powodował, że nawet pierwsza wystrzelona kula potrafiła polecieć sobie gdzieś w kosmos.
Jedyny problem jaki ja zauważam, to jest taki, że w większości gier trzęsie tylko modelem rąk a w stalkerze niestety jeszcze dodatkowo całą kamerą.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Salciarz w 10 Sie 2012, 16:32

A co będzie z wintorezem albo tą "autokampą" (nie pamiętam jak się ta snajperka nazywała, grunt, że szybkostrzelna)?
Można by zrobić tak, że po strzale z tych mocnych snajperek wyłącza się celownik optyczny i trzeba go z powrotem włączyć, a z dwóch powyższych nie?
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

Postprzez Gandzia w 10 Sie 2012, 17:10

Chyba jak już to tylko w przypadku mosina, nie wiem jaki by miało to sens w półautomatycznych karabinach.

Co trzeba zedytować aby zmienić reputację u samotników? Chcę odebrać exo najemników, a oni.. mnie nie lubią :(
Co gorsza stoją w składzie gdzie mnie rozwalają na wejściu.
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez smoq2 w 10 Sie 2012, 17:32

@ Salciarz - Nic nie będzie, będą traktowane tak jak inne karabiny snajperskie. Nie da się "wymusić" wyłączenia przybliżenia, więc twój pomysł i tak jest nie do wykonania.

@ Gandzia - Nie za bardzo da się już to zedytować. Zakładam, że chcesz odebrać exo z zamówienia od Najebnika. W tym przypadku poczekaj trochę (jeżeli jest noc to do rana), Najebnik sam wyjdzie.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Zmieniłem też trochę wygląd UI.

Chodzi bowiem o statystyki pancerzy w pojawiającym się opisie danego pancerza po najechaniu na niego myszką. Mianowicie te statystyki źle pokazują dane wartości. Np. Siła uderzenia pokazuje wartość Elektryczności. Można to zauważyć porównując wartości z tymi z dodatkowego okienka w inwentarzu gdzie znajduje się obrazek z ubranym Duradem w dany pancerz.

Chciałem te wartości poprawić, ale okazało się, że najzwyczajniej się nie da, więc je po prostu wywaliłem, żeby nie wprowadzały gracza w błąd. Teraz będzie można sprawdzić statystyki danego pancerza tylko po ubraniu go na siebie, albo w opisie u handlarza. Coś w sumie jak było w SoC.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez 123PACZE w 10 Sie 2012, 18:23

witam. na str. 390 smoq wpadł na pomysł zrobiena rankingu. i teraz mam pytanie czy pomysł był bardziej rozwijany czy autor moda myslał o wprowadzenie go w życie gry :D bądz czy pomysł został zawieszony?

@edit

i jeszcze jedno pytanie:

"Smoq2 napisał:
Oto co jeszcze mamy zrobić przed wypuszczeniem wersji 3.9:

1. Funkcja odpowiedzialna za samą wymianę przedmiotów w nowym interfejsie handlu.
(Interfejs będzie już w całości gotowy)
2. Opracowanie koncepcji modyfikacji modułowo-slotowych do końca.
3. Poprawki do notyfikacji wysyłanych przez handlarzy o zakupieniu nowego sprzętu z poza Zony.
4. Poprawki do notyfikacji wysyłanych przez handlarzy o zakupieniu nowego sprzętu od Samotnika.
5. Poprawki do notyfikacji wysyłanych przez Samotników o znalezieniu nowego sprzętu/artefaktu.
6. Dodanie anomalii do południowej części Doliny Mroku.
7. Dodanie animacji szukania artefaktów dla NPC (naukowcy i samotnicy) przy polach anomalii.
8. Opracowanie interfejsu do instalowania modyfikacji modułowo-slotowych.
9. Implementacja systemu modyfikacji modułowo-slotowych."

"prif napisał:
Z tego co od tego posta pojawiło się na forum to obecnie punkt drugi jest domykany na ostatnie guziki.

i teraz moje pytanie czy kiedy prif napisał ze "obecnie punkt drugi jest domykany na ostatnie guziki" to znaczy ze został jeszcze tylko pt.2 do następnej wersji czy jeszcze inne punkty są do zrobienia.
123PACZE
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2012, 10:37
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 14:03
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 6

Postprzez Gandzia w 10 Sie 2012, 20:53

Tylko że Najebnik również do mnie strzela :/
O ile się nie mylę to on po jakim czasie się rozmyśla, a misje od handlarzy też chyba nie wiele dadzą, zwłaszcza że mogę tylko przynosić artefakty i części mutantów.

Niestety, ale ciężko było odróżnić opór od samotników :P
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez patryk38832 w 11 Sie 2012, 12:30

Na jakiej wersji Czystego Nieba działa ten mod :?:
patryk38832
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2011, 15:29
Ostatnio był: 11 Lis 2025, 20:43
Kozaki: -1

Postprzez 123PACZE w 11 Sie 2012, 12:42

najlepiej na wersji 1.5.10 na innych nie bylo chyba testowane a link do patcha masz na 1 str. kolo downloadu moda
123PACZE
Kot

Dołączenie: 18 Mar 2012, 10:37
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 14:03
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 6

Postprzez smoq2 w 11 Sie 2012, 20:15

@ 123PACZE - Pomysł rankingu jest na półce, ale są duże szanse, że kiedyś go wprowadzę.

Odnośnie "planu" zmian, oznacza to, że jeszcze zostało wszystko poniżej punktu 2. :)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

To jest lista broni które udało mi się dostosować do nowego systemu celowania:

ump45

mp5
HK53a3
L85
LR300
Sig550
FN2000

bizon
ak74u
ak74
abakan

vikhr
groza
val

Czyli cała broń szturmowa (plus mp5 i bizon). Idzie to całkiem szybko, gdyż jest to zazwyczaj kopiuj-wklej i później małe zmiany, aby każda broń się trochę wyróżniała. Dodałem też do listy FN2000, ale będzie dostępna tylko u Najebnika i w schowkach.

Teraz zabieram się za broń snajperską.

Dorzucę też mały "ficzer", który dość łatwo się zaimplementuje - jeżeli gracz będzie biegał z tą bronią wyciągniętą, to będzie mu (nieznacznie) szybciej spadała kondycja.
Wpływ broni na spadek kondycji będzie zależny od samej broni, np. SVU zwiększy spadek o 100%, a taki mp5 tylko o 10%.

Jeżeli ktoś będzie chciał szybko poruszać się podczas walki będzie musiał używać broni lżejszej.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Prif w 11 Sie 2012, 21:10

Nie widzę na tej liście G36. Zostało ukryte pod którymś z kryptonimów których nie rozumiem czy z jakiegoś powodu zostaje zaliczona do snajperek ? Nie wiem co to za broń: bizon i vikhr. To wszystko zdaje się posegregowane na grupy w stylu natowska broń itp. tym bardziej dziwi mnie nieobecność G36 w górnej części listy.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez smoq2 w 11 Sie 2012, 21:13

Nie ma go, bo go przeoczyłem. Właśnie po to wrzuciłem tutaj listę, gdybym o którejś zapomniał. :)

-=-=-=-=-=-=-

Już dopasowałem też G36.

bizon - PP-19 Bizon
vikhr - SR-3 Vikhr
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości