[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez SkullDagger w 14 Sie 2012, 13:45

Od dzisiaj inaczej PACZE na koty.

6 powinnościowców w bazie zginęło przez 5 kotów:)

Miałem też bug ze najemnik stał za drzwiami a kilku powinnościowców stało przed nimi tak ze go widzieli ale zaden z nich nie strzelał, tak samo ten najemnik, celował w ściane.

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... clear sky\gamedata\scripts\tfwweapon_manager.script:577: C stack overflow

Dwa razy mnie wywaluło.
Dzieje się to przy instytucie badawczym Agroprom, na tych bagnach, wziłęm misje zeby wykurzyć z tamtąd najmników, dochodzi do walki z inną grupą ktora tam jest i wywala błąd.

EDIT
Trzeci taki wypad, teraz juz w samym agropromie, coś czuje że cos zle zrobiłem;/
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 14 Sie 2012, 14:10

@ Salciarz - Wyślij mi save gdzie pojawia się ten błąd. Jest to bardzo ważne gdyż prawdopodobnie udało Ci się jakoś złapać go w powtarzalnym scenariuszu, a błąd ten jest wyjątkowo ciężki bo jak dotąd uznawałem, że pojawia się losowo.

@ Rumcajs93 - No niestety, dodatkowych oddziałów ani punktów obronnych nie będzie. Zwłaszcza jeżeli przeniesiemy bazę Oporu.
Myślę nad przeniesieniem tej bazy, ponieważ jest ona za blisko przejść do innych map, stąd Opór ma o wiele łatwiej przy przejmowaniu Bagien. Podobnie jest z Najemnikami i Powinnością. Rzadko kiedy Powinności udaje się przejąć Jantar. (Pamiętajmy, że ww. scenariusze dzieją się tylko gdy gracz jest Samotnikiem, bo gdy jest we frakcji, to też inne frakcje zachowują się inaczej.)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Gandzia w 14 Sie 2012, 14:12

Rumcajs, smoqu napisał, że już żadnych nowych broni nie doda.

Centrum pojazdów jest też nieźle przystosowane, ba! Nawet lepiej, fakt faktem nie ma tam zbyt wiele pozycji dla snajperów, może 1-2 i nie tak wysunięte jak w starym gospodarstwie dzięki czemu jedynym skutkiem będzie większy problem z przejęciem bazy. Snajperzy na odsłoniętym dachu to nie zagrożenie, tak jak to jest w starym gospodarstwie.
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez smoq2 w 14 Sie 2012, 14:19

Centrum pojazdów jest też nieźle przystosowane, ba! Nawet lepiej, fakt faktem nie ma tam zbyt wiele pozycji dla snajperów, może 1-2 i nie tak wysunięte jak w starym gospodarstwie dzięki czemu jedynym skutkiem będzie większy problem z przejęciem bazy. Snajperzy na odsłoniętym dachu to nie zagrożenie, tak jak to jest w starym gospodarstwie.

No właśnie myślę podobnie w tej sprawie. Jedyne co mi przeszkadza, to że Stare Gospodarstwo będzie wyglądać na trochę zbyt "zamieszkane". Trzeba przynajmniej wywalić tego pieczonego dzika, bo drzwi do budynków to się spokojnie zamknie skryptem i otworzy jak ktoś przejmie punkt, bo jeżeli doszłoby do przeniesienia, to Stare Gospodarstwo stałoby się punktem zasobów.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Rumcajs93 w 14 Sie 2012, 14:34

No to jeszcze inaczej. Można na każdej mapie edytować punkty kluczowe tak by na każdej lookacji były:
- jedna baza
- jeden punkt zasobów
- jeden punkt Baza|Zasoby
Na każdej mapie tylko jedna baza miałaby mechanika i handlarza (ta już istniejąca)

BAGNA: Osada Rybacka pozostaje punktem bazy frakcji, a stacja pomp zostaje punktem zasobów. Zmienić można znaczenie Placu maszynowego - mógłby być on punktem zasobów i baza frakcji jednocześnie (przez co CN miało by punkt wypadowy na Kordon).
KORDON: Stare gospodarstwo pozostaje punktem bazy frakcji, a centrum wioski punktem zasobów. Zmienić można tak jak mówicie znaczenie Stacji pojazdów na punkt zasobów połączony z bazą frakcji.
AGROPROM: pozostawiał bym bez zmian
JANTAR: Bez zmian znaczenia aktualnych punktów, tylko dodać można jeszcze punkt bazy frakcji w fabryce np.: w punkcie hangar (w końcu Szrama z ekipą naprawili układ chłodzenia x16, przez co emisje psi ustały)
DOLINA MROKU: Bez większych zmian. Punkt zasobów ze stacji paliw przenieść do centralnej fabryki i połączyć to z punktem bazy.
MAGAZYNY WOJSKOWE: Bez dużych zmian. Gospodarstwo na północy będące aktualnie punktem zasobów zostało by połączone z punktem bazy.

Dzięki temu po przejęciu jednej z baz frakcja która ją utraciła mogła by szybko wysłać kontratak (powiedzmy 2 4-osobowe oddziały) w celu odbicia bazy.

______
EDIT:
A na Stacji pojazdów na kordonie, placu maszynowym na bagnach, w fabryce na jantarze, centralnej hali w dolinie mroku, bazie wojskowej na magazynach jest sporo miejsca na ziemi przez co można stawiać stacjonarne pkm bez konieczności edycji map (tak chyba można, gdzie smoqu to pisał).
Ostatnio edytowany przez Rumcajs93, 14 Sie 2012, 15:52, edytowano w sumie 1 raz
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez smoq2 w 14 Sie 2012, 15:47

@ Rumcajs - Ale to nie ma znaczenia czy punkt jest zapisana jako "baza", "zasoby" czy "zwykły". Frakcja traktuje go tak samo. Tylko po przejęciu efekty są inne. Jakieś łączenie punktu zasobów z bazą nie ma zbytnio celu. Poza tym trzeba by od nowa napisać system, a to jeszcze trudniejsze niż zamknąć jedno przejście i przenieść bazę Oporu. Tak na marginesie, ja nie przenoszę bazy Oporu bo jej aktualna pozycja utrudnia życie Czystemu Niebu, tylko dlatego, że jest ogólnie za blisko środka mapy, i każdy oddział przechodzący przez Kordon musi na nią trafić. Chcę ją dać trochę na ubocze.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Moje przykładowe miejsca dla strzelców w nowej bazie Oporu:

Image Image Image Image Image Image Image Image

Chciałem dać jeszcze tam strzelców na pięterko, ale okazało się, że tylko gracz może tam wejść:

Image

Miejsce na Handlarza:

Image

Miejsce na Lidera:

Image

Miejsce na Technika:

Image

Trzeba im tylko jeszcze jakieś lampy tam dorobić, bo ciemno jak dupie mają.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez zip94 w 14 Sie 2012, 17:21

Problem podczas szukania artefaktów na Wysypisku, Cmentarz pojazdów.

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ... clear sky\gamedata\scripts\tfwweapon_manager.script:577: C stack overflow
zip94
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2012, 14:22
Ostatnio był: 04 Sie 2013, 23:22
Miejscowość: Kielce
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez foltrest w 14 Sie 2012, 17:36

Jeżeli by przenieść bazę oporu do stacji pojazdów, to w budynkach w starym gospodarstwie można by dodać parę anomalii. Powód- opór nie zostawił by ot tak sobie umocnionej pozycji, a skoro w budynkach są anomalie, to nie można by było tam siedzieć spokojnie. A skoro z anomalii może się stworzyć artefakt, to było by wtedy tam świetne miejsce z zasobami :E
Awatar użytkownika
foltrest
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2012, 17:23
Ostatnio był: 15 Sty 2024, 01:28
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 7

Postprzez Gandzia w 14 Sie 2012, 20:52

foltrest - Kto by chciał być w obozie, w którym są anomalie? Żeby w nocy przy sikaniu ci męstwo wir wciągnął? :D
W starym gospodarstwie są anomalie kawałek dalej.

A propo skoro stworzyłeś animacje dla samotników wyłapujących artefakty, to może i dać tą możliwość dla frakcyjnych stalkerów żeby obchodzili anomalie w premieniu np.50m, oczywiście w punkcie zasobów.
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez smoq2 w 14 Sie 2012, 21:19

@ Gandzia - Frakcyjni raczej nie wpadają w anomalie.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez StalkerPMC w 14 Sie 2012, 21:46

Witam. Przepraszam że spamuję, ale szukałem tej opcji, przeczytałem poradnik i nie mogę tego zrobić.

Nie potrafię dodać perka do postaci. Mam już coś koło 5k expa, i nie wiem jak dodać perka, i gdzie jest opcja żeby je uruchomić.

A drugi problem to taki, że przyłączyłem się do najemników. Generalnie zrobiliśmy wielki rozpieprz, powinność roznieśliśmy w pył, pijemy wódkę w ich bazie, ale mój ból jest taki, że nie mam żadnych kompanów. Miałem jednego, którego zwerbowałem jeszcze w Jantarze, ale idiota wlazł w combo anomalia/radioaktywność, i umarł. Niech gnije. Ale nie mogę zwerbować nikogo innego! Próbowałem już chyba u każdego, nidyrydy, nikt nie chce ze mną łazić, i co chwila muszę wzywać przez radio pomoc. Oczywiście korzystam z najnowszej wersji TFW.
StalkerPMC
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2012, 21:40
Ostatnio był: 20 Sie 2012, 12:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 0

Postprzez Rumcajs93 w 14 Sie 2012, 22:05

No o swoją ekipę to jednak trzeba dbać :)
Jedno w końcu ma życie i się nie odrodzi jak wyjątkowi NPC.
Drugiego kompana znajdziesz w północno-wschodniej części składu - jest oznaczony jako ważna postać i zwie się Mrówka. Jeszcze jednego kompana uzyskasz po przekroczeniu 9.000 EXPa i wybraniu perku dowódca - wten czas idziesz do barmana w składzie i zagadujesz o kolejnego petenta
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości