Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Damianox w 24 Sie 2012, 20:36

Mnie ostatnio głowa pęka od wahań pogodowych... Oszaleć, można migreny co drugi dzień, ani wstać ani siąść ani się wysrać bo banie rozsadza.
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Reklamy Google

Postprzez vandr w 24 Sie 2012, 20:52

Damianox napisał(a):migreny co drugi dzień

Idź do apteki i poproś o krople Dihydroergotaminum Methanosulfonicum. Rozpuść sobie 15 kropel w kielonku i łykaj codziennie do wyczerpania buteleczki. Łykałem to gówno od gimnazjum do 2-giej technikum i częstotliwość migren z 9/10 spadła do 0.00001/10. Obecnie nie zażywam, chyba wyrosłem. A jeśli nie masz okazji doczołgać się do apteki- cóż...silne przeciwbólowe, ciemny pokój, żadnego hałasu i spać, spać, spać...ja każdy atak przesypiałem. Polecam.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Damianox w 24 Sie 2012, 21:02

Vandr, bylem z tym u lekarza. Powiedział, że to na tle pogodowych przez wahania ciśnienia czy coś w ten deseń. Przepisał mi lek, nie wiem co to dokładnie jest bo aktualnie go nie mam :D ale to miało chyba ogromną dawkę witaminy B6 i B12 ból głowy nie wiem jaki by był przechodził po 15 minutach. Nie wiem czy to prawda oczywiście z tymi witaminami.
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez Generał Golonka w 25 Sie 2012, 11:14

To ja mam tak samo jak Damianox, a mam tylko 13 lat. Ale ja miałem w dzieciństwie wypadek na deskorolce i rozciąłem sobie porządnie głowę. Może to od tego?
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Postprzez vandr w 25 Sie 2012, 13:33

Prawdę powiedziawszy, nie wiadomo skąd się bierze migrena. Ja również miałem kilka wypadków w dzieciństwie w których ucierpiała mi kopuła, lecz zestaw badań(rezonans itp) nie wykazał żadnych zmian. Cóż, trzeba z tym żyć i tyle oraz maksymalnie łagodzić ból...
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Canthir w 25 Sie 2012, 13:51

No ja migreny też miewam, ale szczęśliwie dość rzadko, kiedyś wypadało raz na miesiąc, teraz teraz na trzy. Na aspirynę uczulony jestem więc albo paracetamol albo spać... Ostatnio jak mnie dorwało to dzień praktyk mi wypadł, co mnie cholernie wpieniło, bo praktyki fajne, było co robić a ja nie mogłem nawet oczu otworzyć na zegarek spojrzeć... :facepalm:

Właśnie, praktyki się skończyły, pomysłów na przyszłość zawodową sobie narobiłem tyle, że łeb pęka. Czas pokaże na czym się skończy. Zasadniczo problemem jest to, że celuję w branżę, której w Polsce praktycznie nie ma, a która pojawi się w parę lat po moim wyjściu na rynek pracy i przez ten czas trzeba się gdzieś dobrze zainstalować, a kroki ku temu trzeba zacząć przedsiębrać już teraz.

A zasadniczo od jakiegoś czasu bez przerwy i nieustannie wpienia mnie, że trep jeden z drugim Żarnowca zatrzymali i teraz jesteśmy nawet za Murzynami :/
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Postprzez Generał Golonka w 25 Sie 2012, 13:55

Ja tam biorę na migrenę i ból głowy APAP. Zdarza mi się czasem, że głowa mi pęka przez cały dzień i nie mogę nawet wstać z łóżka i iść do kibla! Masakra. A propos: głowa mnie boli średnio co tydzień, dwa. :facepalm: Rezonansu nie miałem. Jedynie miałem zszywaną ranę i teraz mam sporą bliznę.
Generał Golonka
Tropiciel

Postprzez vandr w 25 Sie 2012, 14:16

Dobrze by było jakbyś machnął sobie tomografię/rezonans. W dodatku dostałbyś takie leki, dzięki którym naprawdę miałbyś spokój. A wiek tutaj nie ma znaczenia- ja również od 13 roku życia mam regularne bóle głowy, ale to chyba głównie na tle nerwowym.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez djcycu w 25 Sie 2012, 14:52

APAP'em to można się tylko struć :P Mi nic lepiej nie pomaga jak tabletka Ibupromu a jak już zacznie napieprzać to przynajmniej dwie. Tak samo jak Vandr nie wykryli u mnie nic złośliwego w kopule a jednak lubi boleć jak się pogoda zmienia. Na szczęście temu można zaradzić łykając tabletki. Tym co stronią od leków przeciwbólowych w takim wypadku mogę tylko pogratulować głupoty... Przecież ten ból jest tak ostry że się w głowie od niego zaczyna przewracać. Nie lubię właśnie w takim wypadku tych tekstów że "ja nie biorę leków i nie będę bo wątroba bo to i tamto". A potem mi taki pie*doli w robocie czy gdzie że go łeb boli i za to taki nieznośny i złośliwy jak pies...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez Generał Golonka w 25 Sie 2012, 15:38

vandr napisał(a):Dobrze by było jakbyś machnął sobie tomografię/rezonans.

Pomyślę nad tym całym rezonansem. Ale to później, bo w mieście nie mamy raczej takiego czegoś. Trzeba by było jechać do Słupska specjalnie.

vandr napisał(a):W dodatku dostałbyś takie leki, dzięki którym naprawdę miałbyś spokój

A skąd ta pewność?

vandr napisał(a):ja również od 13 roku życia mam regularne bóle głowy

Ja akurat mam nieregularne i głowa mnie bolała jak miałem 8-9 lat. -.-
Generał Golonka
Tropiciel

Postprzez Provski w 03 Wrz 2012, 22:51

Denerwuje mnie to że jak wkładam do mikrofalówki jakieś jedzenie z zamrażalnika (np. kawałek pizzy), nastawiam na ok. dwie minuty (tak pisze na opakowaniu) i po tych dwóch minutach środek pizzy jest zamarznięty a brzegi się dosłownie gotują...
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.

Za ten post Provski otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70, Afrose.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez Wheeljack w 04 Wrz 2012, 21:34

A ja się dziś wkurzyłem, bo pier*olnąłem kolanem o róg nieotynkowanej ściany tak, że kawałek betonu odleciało. Obdarcie obdarciem, ale rzepka boli i muszę chodzić na wyprostowanej nodze.
:facepalm: :facepalm: :facepalm:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: Wczoraj, 14:48
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości