przez Woland w 19 Wrz 2012, 22:53
A ile ma na sumieniu twoje chrześcijaństwo Terminusie? A zapomniałem. Zapomniałem, wybacz! Konkwistadorzy wbrew żydowskim oszczercom przybywali tam chronić zagrożone wyginięciem rzadkie gatunki zwierząt. W trakcie prac nad tym zaprzyjaźnili się z Indianami tworząc zalążki ruchu hippisowskiego i to oni uknuli hasło "Peace and love".
Inkwizycja natomiast wbrew temu co bredzą jacyś tam lewacy była organizacją zajmującą się propagowaniem wolności myśli i tolerancji religijnej.
A nasi zachodni sąsiedzi z "Gott mit uns" na klamrach pasków byli tacy mili że Polakom, Rosjanom, komunistą liberałom socjalistom itp., Żydom, jehowym, Romom i Sinti, lesbijkom i gejom organizowali darmowe wyjazdy wakacyjne na OBÓZ
Ustasze byli niezwykle pokojowymi ludźmi co oburzało niemieckich żołnierzy a czasem nawet i SS.
Tiso ofiara czerwonych prześladowań, och biedactwo, ale on źle nie chciał przecież...
Skandale pedofilskie m.in w Irlandii
---
Ograniczanie postępu naukowego. Eksterminacja rdzennej ludności Ameryki. Eksterminacja wszystkich niepasujących Kościołowi ludzi w Europie przez wiele stuleci. Zniszczenie kultury europejskiej poprzez wyniszczenie kultury pogańskiej (wraz z wieloma wyznawcami tejże wiary rzecz oczywista). Okropieństwa II wojny będące za aprobatą Kościoła czynione w imię boże (patrz Main Kampf czy przemowa Hitlera w Monachium w latach dwudziestych). Pedofilia i torturowanie ludzi oraz czerpanie z tego korzyści majątkowych w czasach współczesnych. To wszystko chrześcijaństwo. Ale nie. Oczywiście wszyscy jesteśmy nieoświeceni i głupi i nierozumiemy jak to było naprawdę. Ktoś jednak coś źle naprawdę zrobił? Bo nie zrozumiał co miał zrobić, rzecz oczywista! Biblia nawołuje do czegoś złego? Rzecz oczywista iż w hasłach wzywających do mordowania/nienawiści nie dostrzegamy piękna i wzywania do miłości bośmy nieoświeceni!
(trochę chaotycznie bo wszystkie lata zbrodni trochę trudno w krótki i zwięzły sposób napisać)
A ile na sumieniu kapitalizm- czy to ofiar śmiertelnych, czy to zwykłych szarych ludzi żyjących w gnoju i nędzy?
A, zapomniałem, wszystkie błędy kapitalizmu to oczywiście wina socjalistów i komunistów!
---
Terminus, porozdzielaj może komunizm od komunizmu. Stalinizm od leninizmu a oba od marksizmu a to wszystko od luksemburgizmu a to wszystko od trockizmu, osobno także traktować trzeba maoizm czy narodowy bolszewizm.
Terminus, poproszę w takim razie tabelkę z dokładnym podziałem ile ofiar ma konkretnie każda odmiana komunizmu. Każda! Czekam i pewnie nie doczekam...
Terminus, nie czepiałbym bym się ciebie gdybyś był uczciwy w tym co twierdzisz. Ale skoro jedną stronę na siłę oczerniasz, drugą wybielasz nie mam wyboru.
Ostatnio edytowany przez
Woland, 19 Wrz 2012, 22:56, edytowano w sumie 1 raz