Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Tajemniczy w 15 Wrz 2012, 17:17

xionc napisał(a):Co mnie smuci bardzo to rasiści, tacy dwaj nade mną

To nie jest rasizm tylko niestety naga prawda o tych ludziach :!: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez kapucha w 15 Wrz 2012, 21:28

xionc napisał(a):Co mnie smuci bardzo to rasiści, tacy dwaj nade mną

Jeśli taki z Ciebie piewca tolerancji, to toleruj moją nietolerancję.

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive M3Fis70.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez xionc w 15 Wrz 2012, 21:54

Tolerancja nie wyklucza krytyki. Na zachodzie mówią o nas to samo co tu o cyganach: biją, piją, kradną i wyłudzają zasiłki.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez scigacz1975 w 15 Wrz 2012, 21:57

Nom - ale oprócz tego chwalą (choć nie zawsze) jacy Polacy zdolni, pracowici czy pomysłowi. O cyganach to chyba pomysłowość w opier...niu czyjegoś mienia, ale pozostałych nie słyszałem.

Za ten post scigacz1975 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Dżuz w 15 Wrz 2012, 22:02

:arrowu: Smoluchy umieją zrobić zupę na gwoździu. I trochę innego niezłego szamania :caleb: Albo spróbować opchnąć komuś drzwi wejściowe na środku centralnej ulicy miasta :E Sam widziałem. Tak czy siak, i tak mnie wku*wiają.
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:48
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Wunderwaffe w 19 Wrz 2012, 20:31

Wkurzająca jest mania antykomunistyczna. Chodzi mi o coś takiego, że niektóre osoby (nie będę wymieniał z nazwiska ani nicka) ciągle i ciągle podkreślają zbrodnie dokonane przez lewicowe reżimy, gdy tylko ktoś wspomni o komunizmie lub socjalizmie, bardzo chętnie też wspominają zakaz odwoływania się do totalitarnych metod i praktyk działania komunistów.

Sam antykomunizm nie jest zły, każdy niech sobie sam ustala poglądy, ale według takich osób sytuacja w bloku wschodnim polegała tylko na podziale na złą władzę terroryzującą obywateli swoimi służbami i na terroryzowanych obywateli próbujących się przeciwstawić. Nie było sportu, kultury, codziennych radości. O tym nie pamiętają, a nawet jeśli, to i tak okazuje się, iż to było złe.

W skrócie - chodzi mi o antykomunizm w wersji PiS-owskiej i IPN-owskiej.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Kozaki: 187

Postprzez Soviet w 19 Wrz 2012, 20:46

W Korei Północnej też masz sport, kulturę i codzienne radości. Jakoś wątpię czy chciałbyś tam mieszkać.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jalkavaki.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Wunderwaffe w 19 Wrz 2012, 20:52

Przecież nie pisałem nic o tym, że tam było fajnie. Jeszcze mnie Soviet zbanuje za pyskowanie.

Ma Pan rację, Panie Adminie.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Kozaki: 187

Postprzez Terminus w 19 Wrz 2012, 21:37

Wunderwaffe napisał(a):Wkurzająca jest mania antykomunistyczna. Chodzi mi o coś takiego, że niektóre osoby (nie będę wymieniał z nazwiska ani nicka)

Nie mam nic przeciwko wymienieniu mnie z nazwiska albo nicka :E

Sam antykomunizm nie jest zły (...) Nie było sportu, kultury, codziennych radości. O tym nie pamiętają, a nawet jeśli, to i tak okazuje się, iż to było złe.
Wkurza mnie jak niedouczona historii młodzież wychwala komunizm i w jego obronie używa zupełnie infantylnych argumentów.
Przecież sam [anty]faszyzm nie jest zły. W III Rzeszy była kultura, sport i pełno codziennych radości. Tylko, że faszyzm na sumieniu jakieś 33miliony istnień ludzkich a tak kochany przez młodzież komunizm 60-100mln.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Woland w 19 Wrz 2012, 22:53

A ile ma na sumieniu twoje chrześcijaństwo Terminusie? A zapomniałem. Zapomniałem, wybacz! Konkwistadorzy wbrew żydowskim oszczercom przybywali tam chronić zagrożone wyginięciem rzadkie gatunki zwierząt. W trakcie prac nad tym zaprzyjaźnili się z Indianami tworząc zalążki ruchu hippisowskiego i to oni uknuli hasło "Peace and love".
Inkwizycja natomiast wbrew temu co bredzą jacyś tam lewacy była organizacją zajmującą się propagowaniem wolności myśli i tolerancji religijnej.
A nasi zachodni sąsiedzi z "Gott mit uns" na klamrach pasków byli tacy mili że Polakom, Rosjanom, komunistą liberałom socjalistom itp., Żydom, jehowym, Romom i Sinti, lesbijkom i gejom organizowali darmowe wyjazdy wakacyjne na OBÓZ
Ustasze byli niezwykle pokojowymi ludźmi co oburzało niemieckich żołnierzy a czasem nawet i SS.
Tiso ofiara czerwonych prześladowań, och biedactwo, ale on źle nie chciał przecież...
Skandale pedofilskie m.in w Irlandii
---
Ograniczanie postępu naukowego. Eksterminacja rdzennej ludności Ameryki. Eksterminacja wszystkich niepasujących Kościołowi ludzi w Europie przez wiele stuleci. Zniszczenie kultury europejskiej poprzez wyniszczenie kultury pogańskiej (wraz z wieloma wyznawcami tejże wiary rzecz oczywista). Okropieństwa II wojny będące za aprobatą Kościoła czynione w imię boże (patrz Main Kampf czy przemowa Hitlera w Monachium w latach dwudziestych). Pedofilia i torturowanie ludzi oraz czerpanie z tego korzyści majątkowych w czasach współczesnych. To wszystko chrześcijaństwo. Ale nie. Oczywiście wszyscy jesteśmy nieoświeceni i głupi i nierozumiemy jak to było naprawdę. Ktoś jednak coś źle naprawdę zrobił? Bo nie zrozumiał co miał zrobić, rzecz oczywista! Biblia nawołuje do czegoś złego? Rzecz oczywista iż w hasłach wzywających do mordowania/nienawiści nie dostrzegamy piękna i wzywania do miłości bośmy nieoświeceni!
(trochę chaotycznie bo wszystkie lata zbrodni trochę trudno w krótki i zwięzły sposób napisać)

A ile na sumieniu kapitalizm- czy to ofiar śmiertelnych, czy to zwykłych szarych ludzi żyjących w gnoju i nędzy?
A, zapomniałem, wszystkie błędy kapitalizmu to oczywiście wina socjalistów i komunistów!
---
Terminus, porozdzielaj może komunizm od komunizmu. Stalinizm od leninizmu a oba od marksizmu a to wszystko od luksemburgizmu a to wszystko od trockizmu, osobno także traktować trzeba maoizm czy narodowy bolszewizm.
Terminus, poproszę w takim razie tabelkę z dokładnym podziałem ile ofiar ma konkretnie każda odmiana komunizmu. Każda! Czekam i pewnie nie doczekam...

Terminus, nie czepiałbym bym się ciebie gdybyś był uczciwy w tym co twierdzisz. Ale skoro jedną stronę na siłę oczerniasz, drugą wybielasz nie mam wyboru.
Ostatnio edytowany przez Woland, 19 Wrz 2012, 22:56, edytowano w sumie 1 raz
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Soviet w 19 Wrz 2012, 22:55

POMOŻE ktoś czy NIE?
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wheeljack, Method, Terminus,
Negative Woland.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 788

Postprzez Woland w 19 Wrz 2012, 22:58

Aha, Soviet i jego mądrości też mnie wkurzają. Mam go po prostu dosyć. Nie wiem. Może ma jakieś kłopoty życiowe z którymi sobie nie radzi? Może tak rozładowywuje pasmo swych życiowych klęsk, rozczarowań i porażek?

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Soviet, szm,
Negative Alchemik.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości