Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez vandr w 09 Paź 2012, 19:46

Nigdy nie obżerajcie się przed snem. ku*wa, takiej nocy jak ostatnia nie życzę nikomu. Wczoraj pofolgowałem i dostałem "nagrodę" w postaci koszmarów czarniejszych od śmierci. Po przebudzeniu zimne poty, drgawki itp.

Czasami wpienia mnie u siebie brak samozaparcia i zdrowego rozsądku(jak w powyższych przypadkach).
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:07
Kozaki: 1749

Reklamy Google

Postprzez paintball_0 w 09 Paź 2012, 19:56

vandr napisał(a):Nigdy nie obżerajcie się przed snem. ku*wa, takiej nocy jak ostatnia nie życzę nikomu. Wczoraj pofolgowałem i dostałem "nagrodę" w postaci koszmarów czarniejszych od śmierci. Po przebudzeniu zimne poty, drgawki itp.

Ciekawe, zawsze myślałem, że od takiego wieczornego przejadania po prostu boli brzuch...
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez vandr w 09 Paź 2012, 19:59

Nie do końca- w wielu przypadkach nadmierne przejadanie się przed snem powoduje o wiele bardziej wzmożoną pracę mózgu spowodowaną z kolei poprzez wzmożone(oczywiście spowolnione) trawienie, co prowadzi właśnie do takich ekscesów podczas snu.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: Dzisiaj, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Wunsz w 09 Paź 2012, 20:12

Mnie wnerwia poziom nauczania w dzisiejszych czasach. Chodzę do gimnazjum już rok i ledwo co wytrzymuje psychicznie, bo moi pseudo-koledzy mają gdzieś szacunek do innych a tym bardziej do nauczyciela. Dziś człowieka rozsądnego, który daje innym w swoim otoczeniu żyć w spokoju to ze świeczką szukać, i chodzi mi jedynie o to ,by się SKUPIĆ na lekcji a nie słuchać tekstów o temacie popularno-uczniowskich. To też wina nauczycieli, którzy zamiast czynić, straszą punktami, no ale tak, dotkniesz ucznia i już znęcanie się nad dzieckiem fizycznie, a już znęcać się na nauczycielu to wolno. Ogółem program szkół jest beznadziejny i zapewne będzie się jeszcze pogarszał :( .

Za ten post Wunsz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI, Realkriss.
Awatar użytkownika
Wunsz
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2012, 14:58
Ostatnio był: 17 Lut 2015, 15:49
Miejscowość: Sochaczew
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Tajemniczy w 09 Paź 2012, 21:07

@up
Też tak miałem na początku jednak później przestałem na to zwracać uwagę. Po prostu jak niektórzy są pier***ci i nie umieją się zachować to takimi pozostaną. Tylko żeby się potem nie dziwili że będą pilnować łopat na budowie albo cegieł bo ledwo zawodówkę ukończyli, o maturze albo zawodzie nie mówiąc :caleb:. To ich życie nie musisz się o nich martwić. Sam staraj się ułożyć swoje życie tak aby potem nie skończyć jak oni.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez margarita w 09 Paź 2012, 21:17

:arrowu: Ot, efekty bezstresowego wychowania i tyle... A co do programu szkół (i coby pozostać w temacie) - mnie wpienia to nowe rozwiązanie z serii "mniej historii w historii", tj. nowa podstawa programowa dla szkół ponadgimnazjalnych, czy jak to tam się ładnie i oficjalnie nazywa.
Choć bliżej mi do "ścisłowca" i uczenie się historii ani mnie mocno nie kręci, ani tym bardziej nie jest moim hobby, to jednak uważam, że każdy powinien ją mieć - a nie jakieś badziewia w stylu "Kobieta na przestrzeni wieków", czy jak to tam szło.
Veto (i kij, że liberum veto zostało zniesione dwieście lat temu z hakiem ;)).
– Tato, dlaczego nie możemy jechać z tobą?
– (do siebie) Bo jesteś mortalem, synku, a ja nie lubię paradoksu.
Awatar użytkownika
margarita
Stalker

Dołączenie: 14 Gru 2011, 19:17
Ostatnio była: 21 Lis 2015, 21:28
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 129

Postprzez jalkavaki w 09 Paź 2012, 21:46

Tylko żeby się potem nie dziwili że będą pilnować łopat na budowie albo cegieł bo ledwo zawodówkę ukończyli, o maturze albo zawodzie nie mówiąc

Aham. A po 5 latach na budowie będą zarabiać 2-3k na rękę i zawsze będą mieli robotę, a maturę czy magistra to sobie co najwyżej można w swojej szafce w szatni w supermarkecie powiesić na pocieszenie.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.

Za ten post jalkavaki otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Realkriss w 10 Paź 2012, 08:29

Zgadza się.
Ja na przykład po skończeniu dwóch kierunków studiów pracuję "przy biurku" i niedawno dowiedziałam się, że KIEROWCA w mojej firmie zarabia więcej ode mnie.
Bardzo lubię naszego kierowcę, facet fajny i dobry kolega, więc personalnie nic do niego nie mam, ale do nędzy - co to jest się pytam?

Co do szkół, wyobrażacie sobie taką sytuację, że dziecko mi w zeszłym roku (3 klasa podstawówki) przynosi test z polskiego z gramatyki do podpisania, a tam ma obniżoną ocenę za złe podzielenie na sylaby wyrazu wakacje.
Dziecko podzieliło wa-kac-je, pani poprawiła na wa-ka-cje i obniżyła jej ocenę.
I się nacięła, bo jestem polonistką i wiem, że obie formy są poprawne.
Poszłam na dzień otwarty i po wielkim fochu i konsultacji z polonistką w szkole, pani podniosła dziecku ocenę.

A co z dziećmi, których rodzice nie mając wykształcenia kierunkowego nie są w stanie sprawdzić w tak drobnym niuansie, czy dziecko jest dobrze oceniane? Wtedy nauczyciel robi co mu się podoba.
Co się stało ze szkołą, nie wiem, ale jestem przerażona.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Gro3a w 10 Paź 2012, 10:59

Teraz w szkole nie nauczysz się praktycznie niczego potrzebnego. Nasze ministerstwo oświaty chce z nas zrobić niedouczonych prostaków, by nami łatwiej manipulować. Tak jak mówi Realkriss, ludzie z większym wykształceniem (i niekiedy na wyższym stanowisku) zarabiają mniej niż przeciętny "robol". To jest trochę chore, nawet jeśli ma mniejszą (lub większą) odpowiedzialność, to i tak dostanie taki sam opie****ol od szefa, a jednak pomyłka w "papierach" może wynieść większe konsekwencje, niż np. stłuczka służbowym samochodem.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Stalker Rambo w 10 Paź 2012, 14:52

Gdyby nie taki robol, to byś nie miał w czym chodzić i w czym mieszkać. Sam pochodzę z rodziny robotniczej. Rodzice zapie*dalali za grosze ciesząc się, że mają pracę.

Ale nie o to mi chodzi. Co to jest właściwie matura? Do czego to służy? Albo studia o jakichś dziwnych kierunkach? Nie jeden "robol" jest bystrzejszy i zaradniejszy od takiego studenciaka, pomimo braku matury. Ale nie może zajmować wysokiego stanowiska, bo nie ma kwitka. To jest absurd.

Za ten post Stalker Rambo otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK, Alchemik.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez Realkriss w 10 Paź 2012, 15:21

Rambo, myślę, że Grozie nie chodziło o to, żeby komukolwiek uchybiać, tylko użył niefortunnego słowa.
Każda praca jest ważna i potrzebna, nie ma się co licytować.
Natomiast masz rację, co do reszty, studia nie są żadnym wyznacznikiem zaradności, bystrości i ogólnie pojętej inteligencji. Wszystko przez to, że dziś egzaminy na studia są kpiną i studiować może każdy.
A najwięcej szkody robią płatne prywatne uczelnie, gdzie studiować może każdy, kto ma kasę i które wyrzygują z siebie potoki ludzi wykształconych ponad własną inteligencję.

A potem ci ludzie zostają naszymi zwierzchnikami, bo się najlepiej pchają do koryta. O, jak to mnie wpienia.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez Stalker Rambo w 10 Paź 2012, 16:30

Nie chodziło mi aby dopiec Grozie, choć nie ukrywam, że słowo "robol" może być obraźliwe.

Ja twierdzę, że nie ma pracy ciężkiej i lekkiej. Trochę pracowałem fizycznie, trochę siedziałem za biurkiem. Jedna praca była ciężka fizycznie, a po drugiej siadała mi psycha. Ważne jest, aby robić to co się lubi, bo w przeciwnym wypadku praca zawsze będzie "ciężka" i za mało będziemy zarabiać (no bo praca jest za ciężka, za taką kasę). A jeśli komuś praca nie odpowiada, niech się zwolni i znajdzie inną.

Mój znajomy wkurza mnie pod tym względem. Ciągle łazi i gada "Je*ać MON!". A jak się go pytam czemu nie pójdzie do cywila skoro mu nie odpowiada praca w MON-ie, to robi karpia i nie wie co powiedzieć.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości