[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Cromm Cruac w 29 Paź 2012, 16:02

Owszem, ty możesz ale NPCe już nie bo na obszarze pomiędzy bazą a bagnami nie ma siatki AI.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:26
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Reklamy Google

Postprzez Junx w 29 Paź 2012, 16:20

Wiem o tym ;)

Smoq chciał otworzyć Bazę CN, ale jakoś coś wydłuża się to, więc pomyślałem, że może to mu się przyda i w ten sposób przyspieszy jakoś prace nad tym otwarciem bazy.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 22 Kwi 2026, 20:23
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez ElBanana w 29 Paź 2012, 17:56

Podróż z przewodnikiem od Wysypiska do Magazynów Wojskowych:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : out_of_memory_handler
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line          : 323
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Out of memory. Memory request: 58496 K

Wiem, że chodzi o pamięć, ale jaką? RAM? Tej mam chyba dość (2 GB).

ElBanana
Wygnany z Zony

Dołączenie: 26 Paź 2012, 17:31
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 20:23
Frakcja: Powinność
Kozaki: 15

Postprzez DJ[Zone] w 29 Paź 2012, 18:51

przeczysc sobie troche dysk albo skasuj kilka save'ow powinno pomoc przynajmniej mi pomoglo.
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez smoq2 w 30 Paź 2012, 12:07

[qutoe]Taki pomysł mi wpadł do głowy:
-Na każdej lokacji jest Łowca[na zasadzie samotnika występującego w TFW]
-Łowca rekrutuje samotników[2-3] do swojego squadu
-Łowca w red lesie jest nieśmiertelny[dałbym mu Traper lub inne imię łowcy z Cop],jego kumple nie
-Gdy zginie łowca w innej lokacji jest o tym wiadomość w radiu i wtedy pojawia się jego następca
-Łowca ma broń na bazie shootguna i ma 2-3x razy więcej życia
-Hunter w red lesie ....może dać mu jakoś unikatową broń?
-A może jak ma być w prowadzone nowe alife to może niech sprzedaję cześci mutantów :kotek:
Smoq2 MÓGŁBYŚ DODAĆ NOWE ZOMBI!!![/quote]

Na chwilę obecną mam dosyć modyfikowania alife. Staram się dodać nowe "ficzery" do samej mechaniki.

@ Smoq: Czy udało Wam się otworzyć bazę CN? Bo ja znalazłem coś takiego , sprawdziłem i o dziwo działa, można wejść do Bazy od prawej strony bez problemu.

Niestety jeszcze nie. Modeling muszę zlecać "podwykonawcom", a im to zajmuje lata. Samemu nie jestem w stanie tego ogarnąć.
Niestety płotów nie mogę po prostu wywalić, bo gracze będą schodzić z mapy. Jakiś ogranicznik musi być.

Owszem, ty możesz ale NPCe już nie bo na obszarze pomiędzy bazą a bagnami nie ma siatki AI.

Jest jedna wąska nitka.
Co nasuwa myśl, czy w ogóle trzeba tą bazę otwierać, skoro atak oddziału będzie wyglądał fatalnie - wszyscy ustawią się w kolejce do odstrzału.
Niech samotnicy sobie do tej bazy wchodzą (bo muszą mieć dostęp do handlarza), a gracz będzie używał przewodnika.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Tak samo jak z edycją modelu płota w bazie CN, rozwiązanie problemu z importem animek do modeli w CN zajmuje tym, których o to poprosiłem kupę czasu. Nie wiem czy nie oleje już tych zmian z AI walki, i nie wrócę do robienia modułów do broni.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez ElBanana w 30 Paź 2012, 21:13

Pozwoliłem sobie na czterogodzinny maraton grania. Od beznadziejnego nikogo stałem się świeżo upieczonym Powinnościowcem z jak na mój gust bardzo dobrym sprzętem. Okupiłem to jednak mordęgą w pierwszych fazach gry. Przyznam się szczerze - mimo dużych emocji trochę się nudziłem. Jedyne zadania od handlarzy, jakie byłem w stanie wykonać, to "Oczyść teren" "Przynieś PDA", "Zanieś i przynieś teczkę" oraz w połowie "Przynieś ciało zwierzaka". W połowie, gdyż ogonek psa i kotka czy stopę snorka mogę przynieść, ale gdzie mi do kontrolera? :E Z marną dubeltówką? Tak samo "Wyeliminuj wrogi oddział", który w moim przypadku był ulokowany tuż obok bazy Bandytów. "Wyeliminuj Stalkera" nawet nie tykałem. Ok, zabiję go, i co dalej? Reputacja spada, handlarze mają mnie gdzieś, nie mówiąc już o Samotnikach. Druga sprawa to zdobywanie respektu dla upragnionej frakcji. Zadania od dowódców pojawiały się zbyt rzadko, a te od handlarzy opisałem nieco wyżej. To wszystko niezbyt znaczące wady, ale przy okazji wpadłem na pewien pomysł, który wydaje mi się łatwy do zrealizowania.
Otóż: w każdej bazie obecny jest jeden dowódca poszukujący członków oddziału. Zgłaszamy się do niego i zostajemy przyjęci (oczywiście na raz możemy być tylko w jednym oddziale). Gdy chcemy nieco zarobić lub zdobyć doświadczenie, zgłaszamy się do niego i wybieramy odpowiednią opcję dialogową. Wybieramy odpowiadającą nam misję i wyruszamy razem z nim i 1/2 żółtodziobami. Za wykonanie zadania otrzymujemy ofc. znacznie mniej kasy. Dobre jest to, że tak samo działają niektóre zadania w waniliowym CS i w obecnej wersji TFW, tzn. "Co mogę dla ciebie zrobić?" -> np. "Zdobądź teren: Kamienny Krąg", po czym razem z nimi idziemy w tamtą stronę. Wynika więc z tego, że nie powinno być dużo roboty z wcieleniem tego w życie. ;)

Pozdrawiam

ElBanana
Wygnany z Zony

Postprzez Idek w 30 Paź 2012, 21:40

Wyeliminuj stalkera nie obniża reputacji chyba że zabijesz też wszystko dookoła...
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez igla2008 w 30 Paź 2012, 22:55

Kod: Zaznacz wszystko

FATAL ERROR

[error]Expression    : assertion failed
[error]Function      : HUD_SOUND_COLLECTION::LoadSound
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrGame\HudSound.cpp
[error]Line          : 184
[error]Description   : NULL==FindSoundItem(alias, false)

a miał być tak pięknie ... wyskakuje na wysypisku obojętnie co robię :) Tak przy okazji zgadzam się kolegą ElBanana przeszedłem TFW każdą frakcją ... i już mi się nudzi.. zamiast otwierania bazy CN (zupełna nie potrzebna rzecz) można by było pomyśleć na urozmaiceniem rozgrywki dla każdej frakcji.. ja widział bym to tak że każda frakcja miała by swoją osobną historię...
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Kieł w 31 Paź 2012, 16:23

Myśląc nad pomysłem ElBanana stwierdziłem że można by stworzyć kogoś jak ,,Rekrutant,,miałby 2-3 funkcje:
1. Daje nam quest ,którym można by udowodnić przed frakcją jacy to my jesteśmy.Dostawalibyśmy od niego 2tys. RU
i podstawowy pancerz.
2.Organizował by odziały frakcji tzn.:
Podchodzimy go i taki dialog:
-Chce zorganizować grupę szturmową do zdobycia budynku B instytutu Agroprom
-Z ilu ma się składać odziałów?[3tys. za odział]
3. Questy...[tu jeśli chce do dokończy smoq2]
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez ElBanana w 31 Paź 2012, 16:28

ja widział bym to tak że każda frakcja miała by swoją osobną historię...

Będzie miała, smoq nieraz mówił, że zamierzają wprowadzić oddzielną fabułę dla każdej frakcji, która potem łączy się w punkcie kulminacyjnym.

Znalazłem coś dziwnego w Agropromie. Jest to skrytka ulokowana na południe od Budynku A. Nazywa się "Sekret 6", a jej opis to "Opis sekretu 6". Na dodatek chyba nie da się do niej dojść, bo drogę blokuje ogrodzenia. Jak będzie trzeba, mogę zarzucić skrinem. ;)

Poprawka: udało się ją znaleźć.
Ostatnio edytowany przez ElBanana, 01 Lis 2012, 13:01, edytowano w sumie 1 raz

ElBanana
Wygnany z Zony

Postprzez igla2008 w 31 Paź 2012, 19:19

Ja znalazłem sekret 1 :) najprawdopodobniej Smoq zaczął powoli wprowadzać fabułę do gry :) Choć równie dobrze może być to tylko jego żart ;)
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Kieł w 01 Lis 2012, 12:49

Wiem ,że pewniesz nie odpowiesz ale dasz jakieś podpowiedzi co do jego znalezienia ?
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości