[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez mdss w 28 Lis 2012, 14:09

to znaczy co - że niepotrzebnie to zrobiłem?...
poza tym wg mnie wcale jakoś wolno nie było... xP

a dużo podobnych stringów masz jeszcze do przygotowania?
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 28 Lis 2012, 17:45

Nie nie nie :D

Jak najbardziej było to potrzebne :D Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. :)

W tej chwili mamy same nazwy, ale nie są one przypisane do żadnych przedmiotów. Przedmioty są opisane w plikach *.ltx i taki plik z samymi modułami do Karabinów Szturmowych masz tutaj: http://pastebin.com/PdUsKdHG

Chodzi mi o to, że teraz do każdej sekcji (sekcja jest to wszystko co jest pod nazwą w [ ] aż do następnej nazwy w [ ]) trzeba dodać:

inv_name = st_module_*_slot_*_type_*_lv_*

Czyli np:

[module_ar_slot_5_type_2_lv_1]:module_ar_lvl_1
mag_u = -6
misfire_u = +15
inv_name = st_module_ar_slot_5_type_2_lv_1

I tak do każdej sekcji.

Napisanie skryptu, który sam pododaje do plików te wartości zajmie mi tyle samo czasu (a może i mniej) jak wklepywanie wszystkiego ręcznie, ale przede wszystkim zminimalizuje do zera możliwość literówek, bo przecież mi się zawsze może machnąć i skopiuje jedna literkę mniej z nazwy sekcji do ID stringu, i już nazwa nie będzie się wyświetlać poprawnie, a przy tej ilości modułów, zanim ktoś to wyłapie to minie trochę czasu.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez ElBanana w 30 Lis 2012, 16:48

Kilka screenów z błędami w pisowni:
Image "nie dalekood"
Image "odemnie"
Image Kropka po wykrzykniku, lol.
Image "myślałe,ś"
Na dokładkę odpoczywający Kontroler :)
Image

Przy okazji mała idea: może by dodać questy zależnie od obranej frakcji? Np.:
-> Wolność: Dotrzyj do dilera, przechwyć ładunek i dostarcz towar (przy czym istnieje szansa, że jest martwy lub nie chce współpracować)
-> Powinność: Zniszcz duże skupisko mutantów / Przeszukaj teren w poszukiwaniu artefaktu i przetransportuj go do bazy
-> Czyste Niebo: Dokonaj pomiarów wskazanego terenu (wystarczyłoby stanąć we właściwym miejscu)
-> Opór: Zniszcz oddział i dostarcz do bazy jego uzbrojenie (byłoby takie coś wykonalne?) / Przeszukaj teren w poszukiwaniu skrzynki z narzędziami i dostarcz ją do handlarza frakcyjnego
-> Najemnicy: Wyeliminuj szpiega wśród frakcji "Najemnicy", odnajdź jego schowek i przetransportuj PDA do bazy (to by się nadawało zresztą do wszystkich frakcji :))
-> Bandyci: Okradnij Samotnika ze specjalnych kosztowności (np. diamenty).

ElBanana
Wygnany z Zony

Dołączenie: 26 Paź 2012, 17:31
Ostatnio był: 29 Mar 2013, 20:23
Frakcja: Powinność
Kozaki: 15

Postprzez Idealny w 30 Lis 2012, 22:29

Witam.
Jest jakiś sposób aby szybko wbić te 9000 xp (minął miesiąc w grze, a ja wbiłem ledwo 5500 xp), żebym mógł dowodzić frakcją, bo teraz to jakaś masakra jest.
Baza nie chce wysyłać mi posiłków, oddziały pobliskie które wezwę, nie docierają do mojej pozycji.
Krótko mówiąc, utknąłem bo ja + dwóch moich kompanów raczej zony nie podbijemy ... tym bardziej, że Mrówka i Geist mają problem trafić do przeciwnika oddalonego o 2 metry ... :facepalm:
Jeszcze jedna rzecz. Można coś zrobić z agresywnością frakcji ? Bo podczas mojej przygody z TFW, jeden raz, powtórzę to jeden raz, moja baza została zaatakowana przez Najemników, gdy odbiłem bazę, oni wycofali się i już ani razu nie zaatakowali. To samo tyczy się innych frakcji. Gra wygląda tak, że zajmuję kolejne punkty, a potem atakuje bazę, przeciwnicy nawet nie starają się odbić jakiegoś punktu. Gra przez to stała się nużąca :( .
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Idek w 01 Gru 2012, 01:17

Zwiększ spawn oddziałów frakcji to będą coś atakować. Standardowo jest on dość duży aby uniknąć przeludnienia jednak powoduje to pewną ospałość frakcji. Ustawienia masz po naciśnięciu esc lub f1 (jakoś tak dawno nie grałem tylko temat śledzę)

Za ten post Idek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Idealny.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Kozaki: 20

Postprzez igla2008 w 01 Gru 2012, 15:35

ElBanana pomysł na zadania do frakcji bardzo fajny :) Ja dodałbym jeszcze eskortę oddziałów ale wiem ze to chyba pojawi się w następnym patchu..
@Idealny wystarczy że zaczniesz robisz misje dla samotników ja wbiłem 9000XP w tydzień gry :) Wystarczy że na dwóch trzech mapach robisz dla handlarzy misję :) Wpada dużo XP.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez ElBanana w 02 Gru 2012, 00:18

@Idealny

U mnie jest z kolei na odwrót. Próbuję wyprzeć Oporem Czyste Niebo z bagien, ale napierają na mnie wprost falami. Ledwo co udało mi się obronić Plac Maszynowy, a i to tylko dzięki pomocy nadchodzącej emisji. Poza tym frakcje są dobrze wyważone. Czynnikiem destabilizującym jesteś ty. Niemożliwym jest nadanie odpowiedniego balansu, gdzie czynny udział bierze gracz, bo ten zawsze wszystko psuje. ;)

ElBanana
Wygnany z Zony

Postprzez Idealny w 02 Gru 2012, 00:43

Wiadomo, że nigdy nie będzie równo, ale bez przesady.
Od dłuższego czasu, zerkam na siłę frakcji, i tylko u mnie ten poziom się zmienia. Pozostałe frakcję jakby po prostu nie walczyły ze sobą. Jutro sprawdzę to co napisał Idek, mam nadzieje że pomoże :)
Aha, i jeszcze jedno.
Jest jakiś sposób, aby można było od razu dołączyć do frakcji, a nie tak jak teraz, czyli zdobywać zaufanie ? Bo to trochę trwa, a zadań jest trochę za mało i mnie nuży taka gra.
Fajna by była opcja, aby po wybraniu poziomu trudności, pojawiło się nowe menu, z ekranem wyboru frakcji, i można by było dołączyć od razu do frakcji, bez zbędnego biegania po zonie, i dostarczania pda, przynoszeniu części ciała mutantów itd.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez ElBanana w 02 Gru 2012, 14:12

Dołączyć do frakcji "Najemnicy" można od razu.

Jestem zbulwersowany i zniesmaczony, że taki fajny i klimatyczny pomysł został odrzucony :caleb:
viewtopic.php?f=48&t=9412&start=1056#p155162
Żeby wszystko było klimatycznie i realne, po wyborze 1 za jakiś czas powinien iść komunikat przez radio typu "Ten Vidic to porządny gość, oddaje co nie jego" i jakaś odpowiedź od losowego samotnika "Dzięki za informację. Teraz pełno tu gnojków i dobrze wiedzieć, komu ufać". Przy wyborze 3 i odpędzeniu samotnika mogło by być coś w stylu "Właśnie Vidic zakosił mi sprzęt spod nóg. Uważajcie na palanta" i odpowiedź "Wszyscy najemnicy to szuje. Czego się spodziewałeś.". Można by kilka takich losowych tekstów wstawić, co by fajnie wyglądało i nie powtarzało się za często.

I następne: viewtopic.php?f=48&t=9412&start=1428#p165468

Ani razu nie otrzymałem takiego komunikatu. To błąd, pech, czy zwyczajnie nie zostało to wprowadzone?
viewtopic.php?f=48&t=9412&start=1620#p169823

ElBanana
Wygnany z Zony

Postprzez igla2008 w 03 Gru 2012, 08:54

ElBanana napisał(a):
I następne: viewtopic.php?f=48&t=9412&start=1428#p165468

Pomysł do Bani.. no sorry ale zaraz ktoś by wymyślił że może Smoq mógłby napisać skrypt że na sam widok naszego bohatera przeciwnik pada.. apteczki musisz użyć sam .. przy okazji na klawiaturze jest skrót umożliwiający natychmiastowe użycie apteczki.

ElBanana napisał(a):Ani razu nie otrzymałem takiego komunikatu. To błąd, pech, czy zwyczajnie nie zostało to wprowadzone?
viewtopic.php?f=48&t=9412&start=1620#p169823

Raczej nie zostało wprowadzane no chyba że kupiłeś od wojskowych ten sprzęt dzięki któremu śmigłowiec Cię nie widzi...
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Aracz w 03 Gru 2012, 10:09

Bardzo dobry mod. A ja jeszczę pogratuluję broni i pancerzy. Jeszcze pojawianie się mutantów i po tem komunikatów o nich. Możliwość dołączenia do CS to coś na co czekałem w Stalkerze.
Image

Uchu, jak się patrzę na to co kiedyś pisałem to widzę że dzieciuch byłem :D
Awatar użytkownika
Aracz
Stalker

Dołączenie: 24 Cze 2012, 17:10
Ostatnio był: 11 Lis 2016, 14:56
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 16

Postprzez mdss w 04 Gru 2012, 15:39

Smoq - ja miałbym do ciebie 2 prośby/propozycje do wprowadzenia, bo są to rzeczy dość uciążliwe...

1. Temat poruszany parokrotnie w tym wątku - jakieś oznaczenie w PDA zdobytych/kontrolowanych punktów. Kiedyś była na forum rozmowa o tym i był pomysł wprowadzenia zielonych obwódek punktom kontrolowanym przez własną frakcję - czemu tego nie ma? Czy może działa inny mechanizm, że punkt nieobsadzony przez swoich = punkt niezdobyty? Jeśli tak, to sprawy nie ma... (wciąż jestem dość nowy w realiach TFW)

2. Zmniejszenie (odrobinę!) collisionbox-ów postaci (NPC-ów)... To strasznie irytuje jak się wlezie pomiędzy grupę stalkerów - co się w bazach często zdarza! - i nie da się za cholerę wydostać z zaklętego kręgu... :/ Ewentualnie dodać innym NPC-om (spoza drużyny) ścieżkę dialogową zachęcającą ich do ruszenia d*pska o trzy kroki w bok (za wyjątkiem postaci specjalnych).

Znalazłem gdzieś coś przypadkiem na temat redukowania collision box-ów -> http://stalker.filefront.com/file/Modded_Sky;94270
Może byłoby przydatne ;)
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości