[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Oskar w 25 Gru 2012, 23:40

Poproszę o jakieś porady, jak szybciej zyskać szacunek u samotników, bo idzie to strasznie wolno. Zupełnie wolniej od innych frakcji, no i po jakim czasie zostanę samotnikiem ? Może już było, ale nie będę szukał przez prawie 500 stron. :P Flaszkę postawię za dobre porady. ;)
Image
Awatar użytkownika
Oskar
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 04:39
Ostatnio był: 25 Lis 2024, 16:34
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Threaded SPSA-14
Kozaki: 15

Reklamy Google

Postprzez Dillion0 w 26 Gru 2012, 00:11

sa rozne etapy bycie takim samotnikiem, ja przynajmniej tak to zauwazylem.

przy 2 "kreskach" mozesz zwerbowac samotnika do druzyny
chyba przy 3 barman w bazie samotnikow moze udzielic ci info i innych

itd. lepsze przedmioty mozna kupic ze wzrostem poziomu naszej postaci, po osiagnieciu 2 poziomu pojawil mi sie do kupienia helm ekranizujacy.

wiec wlasciwie reputacja przydaje sie do zdobywania informacji o specjalnym handlarzu, o hakerze, info o frakcjach i pozwlala na kupno transpondera od wojskowych, tyle zauwazylem.

ja osobiscie zdobywalem reputacje u samotnikow na ogonach psow i kotow ;D
najlepiej brac zlecenia od tego w wagonie, w skladzie i od ukrytego handlarza w aprogromie.
mozna dobic tylko do slowa "przyjeciele" dalej sie nie da, wiem probowalem ;<

@smoq2

czy da sie zrobic wiecej "poziomow" postaci ? ^^
Reklam w c#uj ale kasy na większy serwer nie ma, dlatego jest tu tekst, a nie ku%wa piktogram o wysokości 110 pikseli. Polaczki biedaczki.
Dillion0
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2012, 19:46
Ostatnio był: 29 Sty 2014, 18:20
Miejscowość: Beka z tych, którzy maja tutaj nazwy związane tylko z grą.
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -11

Postprzez Oskar w 26 Gru 2012, 00:24

Fajnie, dzisiaj wracam sobie z polowania, do składu, a tam 6 wojskowych w bułatach, praktycznie nieśmiertelni, atakują mnie, a reszta ze składu ich zlewa, nawet strażnicy...
Image
Awatar użytkownika
Oskar
Stalker

Postprzez DJ[Zone] w 26 Gru 2012, 00:25

od tego od kogo bierzesz zlecenia to znaczenia nie ma.. liczy sie jakie zlecenia bierzerz.
najwiecej szacunku sie dostaje za przynoszenie tych skrzynek z bronia..
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez Dillion0 w 26 Gru 2012, 00:42

chodzilo mi o to ze najlepiej latac na trasie sklad-agro ;) i stamtad zadania
Reklam w c#uj ale kasy na większy serwer nie ma, dlatego jest tu tekst, a nie ku%wa piktogram o wysokości 110 pikseli. Polaczki biedaczki.
Dillion0
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2012, 19:46
Ostatnio był: 29 Sty 2014, 18:20
Miejscowość: Beka z tych, którzy maja tutaj nazwy związane tylko z grą.
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -11

Postprzez jalkavaki w 26 Gru 2012, 00:53

Oscar bierz po prostu jak najwięcej zadań od samotników . Najlepiej wszystkie jakie są aktualnie u handlarza (szukanie artefaktów na razie sobie daruj, bez dobrego detektora nie ma sensu). Najlepiej zacząć w Składzie na Wysypisku i udać się na Agroprom. Od tych dwóch handlarzy już cos powinno być łatwego. Kilka zadań zrobisz i już powinno byc łatwiej.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez LordIlidan w 26 Gru 2012, 10:38

Ponieważ wielu graczy nie wie jak sobie poradzić w TFW[np. nasz Oskarek :E ] chciałbym zaproponować ,aby ktoś zrobił poradnik. Sam bym się za to wziął ,ale przez święta nie mam zbyt dużo czasu.
@Smoq2 mam do Cb prośbę: mógłbyś zrobić stopień dla gracza ,który wskazywałby jak jesteśmy traktowani przez samotników. Wykres przedstawiający :
Kod: Zaznacz wszystko
Rangi:
Mistrz
Ekspert
Weteran
Stalker     
kot

Relacje:
Świetny
Dobry
neurtalny
Zły
Okrutny
Mroczny

Przykłady:
Świetny Ekspert
Mroczny Stalker
Zły kot
Nie obrażę się jeśli się trochę pozmieniasz:)
Awatar użytkownika
LordIlidan
Kot

Dołączenie: 08 Lis 2012, 12:29
Ostatnio był: 16 Kwi 2014, 19:11
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez marcel w 26 Gru 2012, 13:05

Świetny Ekspert
Mroczny Stalker
Zły kot

Nie za dużo się w RPGi nagrałeś, synok? Mroczny stalker? Pasuje to Zony jak pięść do oka. Zły kot? Bo co, narobił na dywan zamiast do kuwety? Kiepski pomysł. Poza tym, wydaje mi się, że w jednym z menusów stosunki gracza z frakcjami zostały wystarczająco przejrzyście zaznaczone.
>>> Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! ... Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput. <<< ~ Ernest Scribbler
marcel
Opowiadacz

Dołączenie: 31 Lip 2007, 17:48
Ostatnio był: 29 Paź 2020, 15:47
Kozaki: 193

Postprzez smoq2 w 26 Gru 2012, 14:25

@ Oskar - W którą wersję TFW grasz? W poprzednich Wojskowi, którzy siedzą w Składzie czasem szaleli, i zaczynali atakować innych. W 3.8 nie powinno to się dziać.
Co do szybkości relacji, to szybciej nie będzie, ale zdobycie maxa też Ci wieki nie zajmie. Pamiętaj, że im lepsza relacja z Samotnikami, tym lepszy sprzęt Ci będą oferować. Nie mogę pozwolić na to, aby gracz otrzymał egzoszkielet po wykonaniu 2 zadań i nabiciu maxa reputacji.

Coś widzę, że blokady coś nie zawsze wskakują dla innych NPC w tym Składzie, więc dam tym 2 wojakom status frakcyjny jako "Wojskowy Stalker". Samotnicy są z nimi neutralni, więc powinno być ok. Wywali się wszystkie niepotrzebne blokady i będzie ok.

@ LordIlidan - Wydaje mi się, że paski stanu relacji z poszczególnymi frakcjami dostatecznie dobrze pokazują stosunek jaki dana frakcja ma do gracza.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez SkullDagger w 26 Gru 2012, 16:46

Dillion0 napisał(a):2 kompana mozesz miec gdy zdobedziesz 9000 xp i wybierzesz odpowiednia umiejetnosc uzywajac spiworu.
jak pomoglem gieb :wódka:
edited;x
nowe konto bo do starego zapomnialem hasla i maila mam nadzieje ze to dozwolone ;<

Przejełem grając bandytami bazę wolności i przyszła wiadomość że gosciu chce sie ze mną widzieć, to jest właśnie drugi najemnik. Mam 5tys xp. Zeby mieć trzeciego trzeba pewnie mieć te 9k xp i perkę.

Czyli teraz mam wypić?:)

Aha, a ktos wie gdzie mogę ulepszyć kombinezon SEVA? Gram właśnie bandytami i nie mam niestety wstępu na skład.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Oskar w 26 Gru 2012, 18:51

@smoq2
Najnowsza, prosto z twojego mirrora. ;)
Ja tam mam problem nawet z pieniędzmi, a będąc samotnikiem ciężko bez robienia sobie kłopotów zdobyć wrogie PDA, więc o Pawłowiczu mogę zapomnieć.
Image
Awatar użytkownika
Oskar
Stalker

Postprzez reks w 26 Gru 2012, 19:03

Jak ciężko ja zdobyłem 20 najemników łażąc po Agropromie ze obrzynem i na trupach najemników i powinościowców zebrałem 20 000. Wystarczy cierpliwość.
Awatar użytkownika
reks
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 14:56
Ostatnio był: 17 Mar 2017, 12:04
Miejscowość: Krasnystaw
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość