[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez jalkavaki w 04 Sty 2013, 21:28

Mod do łatwych nie należy. Trudny też nie jest. Mnie akurat pewne aspekty, które Tobie nie przypadły do gustu bardzo odpowiadają. Inne nie. Czegoś mi brakuje a coś bym usunął. Jeśli na ten przykład nie podobaja się ceny u handlarzy czy dostępność asortymentu to pogrzeb w plikach (kwestia kilkunastu minut) i chulaj dusza.
TFW dąży do pewnego trzymania się realizmu i zdrowego rozsądku zachowująć jednocześnie klimat. Osobiście lubię w grach jan największy realizm i wyzwania. Dlatego pozmieniałem ceny przedmiotów, przedmioty u handlarzy i parę innych pierdółek. Dodatkowo gram bez save i jak Durad zginie to "sorry Winnetou", startujemy od początku. I taka gra daje mi satysfakcję jako postać samotnika w Zonie. Ty chcesz inaczej grać? To pogrzeb trochę w plikach, pozmieniaj tu i ówdzie i ciesz się rozgrywką.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 04 Sty 2013, 21:54

Tak też chyba zrobię - przy okazji pogrzebię w plikach językowych, bo jak na polskiego moda to jest... no jest w ch♥j błędów po prostu i tyle :P Tak też się zastanawiałem, czy nie opłacałoby się zrobić moda po angielsku - a co, niech "zachodnie imperialistyczne świnie" też mają uciechę.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez kamiloxed w 04 Sty 2013, 22:27

Nie wiem czy to u ciebie jest czy u mnie problem ale ja mam zawsze nadmiar bandaży i apteczek wszelakiej maści
Ale kupiłem sobie jakiś pancerz taki nie za drogi ok 9k i ulepszyłem go sobie tak że napromieniowanie nic mi nie robi
jak krwawię to 2 artefakty zmniejszają krwawienie o ok 266% a pancerz regeneruje dodatkowo hp
nic więcej na ten moment nie potrzebuje :P potem na jakąś egzę się jedynie przerzucę jeśli będzie dużo lepsza :D
kamiloxed
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 01:10
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 18:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 04 Sty 2013, 22:30

To ja wiem, że siła tkwi w artefaktach. Ale do artefaktów potrzebny jest detektor, a do detektora pieniądze :/
I tu pytanie: jak położyć łapki na Welesie?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Prif w 04 Sty 2013, 22:37

Mówiłem już jak dostać Wellesa: im lepsza reputacja tym lepszy sprzęt, także wykrywacze artefaktów. Inaczej trochę jest u handlarzy frakcyjnych- u nich jakość sprzętu wystawionego na sprzedaż zależy od tego ile frakcja ma punktów zasobów pod kontrolą. A co do bandaży i medykamentów w TFW to podobnie jak Kamiloxed mam ich zwykle nadmiar. Wystarczy pancerz z ~25-30 ochroną przed kulami i już dużo mniej potrzebujesz medykamentów przez co nagle zbiera się ich stosik i często muszę po 20 apteczek w schowki pakować.

Prif
Wygnany z Zony

Dołączenie: 07 Lut 2011, 20:48
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 15:09
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 11

Postprzez smichal74 w 05 Sty 2013, 00:21

Żeby mieć welesa to tak jak kolega wyżej napisał że im lepsza reputacja tym lepszy sprzęt ale też samotnicy mówią przez radio że np.chcą coś sprzedać i podają swoją pozycję.Ja raz szukałem welesa patrze a tu jakiś kolo ma welesa na sprzedaż to do niego dymałem i sprzedał mi za 500 rubli a tak to u handlarzy jest po 1500 rubli
więc jakaś różnica jest.
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez Pangia w 05 Sty 2013, 00:25

OK. Znaczy się muszę dociułać jakoś do lepszego kombinezonu.
A jeszcze jedno. Jak dostać się do Oporu? To tak jak z samotnikami tzn. muszę sobie uzyskać jakiś określony poziom reputacji?
Kurde, przydałby się do tego jakiś poradnik :)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez smichal74 w 05 Sty 2013, 00:29

Żeby dostać sie do oporu to musisz zyskać ich zaufanie czyli podchodz do kolesi z oporu kliknij ,,w czym mogę pomóc" i jak będzie zadanie to pomóż w ich bazie jest handlarz co daje zadanie trzeba je robić aż będą zielone kropki oporu i wtedy idziesz do kolesia że chcesz sie do nich przyłączyć i już.Tak samo z innymi frakcjami.
A co do lepszych kombinezonów to spróbuj zamówić u Najebnika na początku dajesz mała sumke czekasz i przy odbiorze płacisz.A jak nie to trzeba troche nazbierać kasy i kupić u handlarzy.
Ostatnio edytowany przez smichal74, 05 Sty 2013, 00:31, edytowano w sumie 1 raz
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Postprzez Pangia w 05 Sty 2013, 00:31

A do Najemników to od strzału mnie wzięli. No, ale to pewnie dlatego, że na starcie jesteśmy najemnikiem.
Dzięki za odpowiedzi, jutro postaram się zastosować do porad i spróbuję jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez igla2008 w 05 Sty 2013, 00:38

Najemnicy to jedyna frakcja do której możesz dołączyć na początku ale coś za coś nie mają oni bazy.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smichal74 w 05 Sty 2013, 10:46

No jak nie mają jak mają najemnicy mają baze w Jantarze a jak sie do nich dołączy to sie podbija potem całą zone.

ImageImage

Za ten post smichal74 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative igla2008.
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Postprzez igla2008 w 05 Sty 2013, 11:04

Nie nie mają, posłuchaj co mówi Sacharow oni chronią bunkier, wykonują zadanie bazę dostają dopiero wtedy jak zdobędą Agro. Wcześniej nawet handlarza nie mają.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive duty.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości