[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Śledzik w 11 Sty 2013, 22:15

smichal z tego co wiem to musisz zdobyć jedną bazę wtedy bedziesz mógł go ze sobą zabrać. A z tego co pamietam to bandyci nie są wrogo nastawieni do samotników, skoro będąc bandytą można okradać samotników, poprostu bandyci mają zakaz wstępu do składu tak już jest.
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez smichal74 w 11 Sty 2013, 23:03

Aha ok dziękuje będe wiedział na przyszłość jak bede chciał być bandytami.
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez SkullDagger w 11 Sty 2013, 23:32

Pangia, moze masz ustawiony dźwięk np. 5.1 a posiadasz dwa głośniki.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez jalkavaki w 11 Sty 2013, 23:56

Specjalnie włączyłem TFW aby sprawdzić te helikoptery i u mnie z daleka słychać, że nadlatują. Tak więć Pangia u Ciebie jest coś nie tak.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez igla2008 w 12 Sty 2013, 14:39

Ale panowie od paru dni jedynym tematem tutaj jest czy słychać helikopter czy nie? Słychać, to już ustaliliśmy i żadne opcje typy wyłącz patrole nie mają sensu. Zaraz ktoś wymyśli że przecież mutanty też można wyłączyć.. potem jeszcze anomalie i będzie się super grało..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive foltrest.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Pangia w 12 Sty 2013, 15:43

Dobra, ch♥* z helikopterami. Najwyżej kiedyś tam wezmę PKM po poległym Powinnościowcu i będę je zestrzeliwał (bo nie wiem, jak zdobyć RPG).
Kolejny bug: Zwagincew bardzo często nie oddaje broni po powrocie ze strzelnicy (swoją drogą to dziwne, że w ogóle działa, bo po 30 minutach można uzbierać forsy na Wschód Słońca, Mosina z lunetą i amunicją)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Juraszka w 12 Sty 2013, 15:51

ten temat był wiele razy poruszany, już dawno temu, ostatnio nie śledzę tematu i to na prawdę od bardzo dawna, ale z tego co pamiętam Smoq chciał już dawno zamknąć strzelnicę - po prostu jest ona przystosowana do vanilli, i jak przyjdziesz z przedmiotami z TFW to skrypt odpowiadający za oddanie itemów nie widzi tych, dodanych w TFW.
Rozwiązanie - nie korzystać z strzelnicy bo jest pozostałością z podstawki.

a tak ogólnie, to witam wszystkich - ale ja tak tylko przelotem, zobaczyć jak się tam wszystko trzyma tutaj :E

A do helikopterów... u mnie działają prawidłowo na 3 zestawach komputerowych - każdy inny.
Komuś się chyba w du*ie poprzewracało... Smoq ma i tak dużo roboty, a ktoś ma czelność żądać opcji wyłączenia helikopterów? To nie jest tylko przycisk który sprawi że znikną na kilka stron kodu który sprawi że nie będą się pojawiać modele, nie będzie mechaniki lotu, nie będą się ukrywać jednostki przed śmigłowcem.
Nie wiem co było mówione, bo na bieżąco byłem około 350 strony, teraz nie mam kiedy tego nawet nadrobić, ale weźcie się ludzie ogarnijcie... A brak nowych wersji, jest skutkiem wymyślania coraz to nowych udziwnień - jeśli się nie mylę to Smoq tworzy system ulepszeń podobny do tego co zaproponowałem (schematycznie) a reszta osób z forum go ulepszyła. Ja myślałem, że to jest niewykonywalne bo moja znajomość c++ jest za mała by to ogarnąć, a Smoq to robi...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Pangia w 12 Sty 2013, 16:22

Juraszka napisał(a):po prostu jest ona przystosowana do vanilli, i jak przyjdziesz z przedmiotami z TFW to skrypt odpowiadający za oddanie itemów nie widzi tych, dodanych w TFW.
Rozwiązanie - nie korzystać z strzelnicy bo jest pozostałością z podstawki.

Bronie z wanilii też mi zabierało. Co prawda zwykłego PB 6P9, ale jednak.

Komuś się chyba w du*ie poprzewracało... Smoq ma i tak dużo roboty, a ktoś ma czelność żądać opcji wyłączenia helikopterów? To nie jest tylko przycisk który sprawi że znikną na kilka stron kodu który sprawi że nie będą się pojawiać modele, nie będzie mechaniki lotu, nie będą się ukrywać jednostki przed śmigłowcem.

Widać, że nie jesteś na bieżąco - jakbyś przeczytał ostatnie 3 strony, to byś widział, że Smoq sam zaproponował to rozwiązanie. Ja tylko nakreśliłem problem. Inni mówią, że go nie mają - OK, no trudno, jakoś sobie poradzę. Ale opcja wyłączenia helikopterów byłaby ciekawa (a przynajmniej jakieś zmniejszenie ich celności, bo właściwie hity wpadają od pierwszego pocisku - ale nie wiem, może za dużo filmów się naoglądałem i dlatego uważam karabiny montowane na helikopterach za niegrzeszące celnością :P)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Pilot w 12 Sty 2013, 16:51

:facepalm:

Oczywiście wojskowi mają zeza i nowoczesnym systemem namierzania nie mogą trafić stalkera na otwartej przestrzeni...
Strzelnica działa bo działa, bo smoq nie ma czasu naprawiać błąd który można zwyczajnie ominąć i nie używać strzelnicy bądź jeżeli bardzo się chce zarobić na niej to zrobić sobie niedaleko schowek i wszystko tam schować i dopiero iść na strzelnice.

Pod głoś wszystkie dźwięki w stalkerze poza muzyką i głośnik na fula, wtedy wsłuchuj się i wypatruj helikopter.

RPG u najebnika którego współrzędne będą dawać ci neutralni handlarze jeżeli będziesz miał dobre stosunki z nimi.

Po co wyłączać helikoptery? Transponder i co dwie doby tysiak czy dwa. Weź sobie kompana i jak się będzie kucał bez broni to zrób to samo w podobnym miejscu.

Smoq'u zaproponował opcje wyłączenie helikopterów gdyby to miało poprawić rozgrywkę a że jedna osoba ma coś z głośnikami, kartą dźwiękowa czy z opcjami audio nie musi marnować czasu tylko na przykład dokończyć to co zaczął.

Za ten post Pilot otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger, Śledzik.
Awatar użytkownika
Pilot
Łowca

Dołączenie: 26 Lip 2010, 14:34
Ostatnio był: 08 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Red Forest
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 43

Postprzez Śledzik w 12 Sty 2013, 18:04

Pangia pozwolę sobie wyprowadzić cię z błędu http://www.youtube.com/watch?v=uvrJzkzaG7E to powinno w zupełności wystarczyć jako przykład celności śmigłowców i na tym proponuje zakończyć temat śmigłowców, które działają dobrze. Nie zawracajmy tym wiecej głowy, Smoq ma sporo innych rzeczy na głowie.
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez kamiloxed w 12 Sty 2013, 19:59

w następnej wersji zostanie coś zmienione z tym wywalaniem do systemy (xray bug czy jakoś tak)?

a i znalazłem błąd bo jak ma się perka na auto celowanie po zabiciu czasami nie odznacza się ;/
trzeba albo odejść albo zmienić broń
kamiloxed
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 01:10
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 18:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Wojak w 12 Sty 2013, 22:16

Z tego co pamiętam, to w następnej wersji ten perk ma zostać usunięty, bo smoq2 zawiódł się na jego bezużyteczności. Przynajmniej kiedyś tak twierdził.
Ostatnio edytowany przez Wojak, 29 Lip 2013, 20:32, edytowano w sumie 1 raz
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość