[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 13 Sty 2013, 14:32

Pytanie do moda.
Co posiada ten lepszy noktowizor? Próbowałem wywnioskować z plików gry, co da się ulepszyć pod tym kątem, ale się pogubiłem (jak przy jednym kombinezonie w chyba 4 miejscach była aktywna linijka nightvision_sect) - wiem tylko, że M12 Sfera ma dobrą noktowizję, ale nie wiem, jak długo przyjdzie mi męczyć zadania dla samotników, żeby położyć na nim ręce.
I jeszcze co do Najebnika. On sprzedaje tylko broń i kombinezony czy może też mieć na stanie hełmy i detektory?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez kamiloxed w 13 Sty 2013, 14:42

A co do tych ograniczeń to można by było to zrobić trochę inaczej
jeśli nie jesteś dość doświadczonym stalkerem mechanicy nie naprawią/ulepszą danego przedmiotu bo jesteś niedoświadczonym i cię wyśmieją albo coś w tym stylu :D

smog kiedy wyjdzie nowa wersja TFW ?

:

i mam pytanie może i głupie ale nie wiem
czy TFW dało by radę na zew prypeci przenieść
tam już bardziej zoptymalizowany silnik więc można było by już trochę więcej zrobić

a co do perka to obok tego celowania jaki jest jeszcze razem z nim do wyboru ?
kamiloxed
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 01:10
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 18:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Ranger801 w 13 Sty 2013, 16:01

Bardzo fajny i stabilny mod, szkoda że Czyste Niebo tutaj to ekspedycja krajów zachodnich :(
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez Śledzik w 13 Sty 2013, 16:36

Co do mojego dawnego problemu z Pwlowiczem udało mi sie go rozwiązać, wystarczyło wyłączyć ukrywanie oddziałów na mapie i udało mi się go znaleźć "manualnie" :E . Ale nadal niewiem czemu nie pokazywało mi go na mapie jak Najebnika.
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez smoq2 w 13 Sty 2013, 19:53

No przecież napisałem, że nie będę dodawał żadnych "blokad" na sprzęt. Napisałem, że tylko o tym rozmyślałem.

@ Śledzik - Może być gdzieś jakiś błąd w zapytaniu o Pawlowicza. I on w końcu trafi pod lupę debuggingu.

@ kamiloxed - Nie wiem, nie za prędko, bo jest jeszcze dużo do zrobienia, a ja mam chwilowo bardzo mało czasu.
Co do CoP, to mogę się przyznać, że kiedyś próbowałem, lecz jest to trudniejsze niż myślałem. Niestety jest to dużo dużo dużo więcej pracy niż zwykła podmiana plików. Nie wiem czy jest to warte świeczki, bo zawsze istnieje możliwość, że po prostu przeniesie się całe CS razem z błędami.
Planuje kiedyś spróbować jeszcze raz, zaczynając od odpalenia waniliowego CS pod CoP.
Niestety tutaj nasuwa się też kwestia prawna, bo żeby TFW działało pod CoP, trzeba udostępnić całą zawartość CS (minus silnik), a nie do końca wiem, czy mi wolno coś takiego zrobić. Jeżeli nie, to jak mam to rozwiązać? Kazać użytkownikowi samemu rozpakowywać i kopiować sobie gamedatę? 9/10 użytkowników zrezygnuje z instalacji i moda po przeczytaniu instrukcji instalacji.

Nie do końca rozumiem.

@ Pangia - Noktowizor II generacji posiada tylko hełm Sfera. I tak, masz się pchać przez całą wojnę frakcji, albo 100% reputacji u Samotników aby go zdobyć. To ma być nagroda za trudy.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez SkullDagger w 13 Sty 2013, 19:57

A czemu nie można zmaksować reputacji u samotników aż do pełnego zielonego paska? dochodzi do połowy ale oni na mapie dalej są na pomarańczowo.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Pangia w 13 Sty 2013, 20:16

U mnie byli na zielono. Większość była na żółto, to fakt, ale stopniowo gra zmieniała ich w PDA na zielono. Po wycelowaniu w samotnika także większość była na zielono.
smoq2 napisał(a):

Nie do końca rozumiem.

No bo zawsze jest kilka bonusów do wyboru i w pytaniu chodzi o to, co jeszcze jest do wybrania wraz z tym autocelowaniem.

@ Pangia - Noktowizor II generacji posiada tylko hełm Sfera. I tak, masz się pchać przez całą wojnę frakcji, albo 100% reputacji u Samotników aby go zdobyć. To ma być nagroda za trudy.

Szkoda trochę. No ale to nic - wymaksowanie reputacji u Samotników i tak jest bardzo opłacalne (Bułat, egzoszkielet, AS Wal, LR-300 i masa innych przydatnych rzeczy :P)
O, i za pamięci. AKS-74 chyba ma bug w ulepszeniach - jedno z ulepszeń (+5% celność, -36% szybkostrzelność) chyba powinno być na końcu jednego z drzewek ulepszeń - tymczasem na jego miejscu jest ulepszenie na szynę pod lunetę PSO-1. Wygląda to jak bug, bo raz, że w podstawce (i w ogóle chyba przy innej broni w TFW, zdaje się przy SG-550) ulepszenie na szynę pod lunetę jest osobno, nieprzypisane do żadnego z drzewek, a dwa, że NPC czasami mają AKS-y ulepszone tylko na szynę pod celownik, co fizycznie jest niemożliwe, bo reszta drzewka jest nieulepszona. No, chyba że ma to wymusić na graczu szukanie Abakana.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez kamiloxed w 13 Sty 2013, 22:48

Mam do was pytanie bo chodzę z AK 47/2 (ulepszony na max celność/odrzut) i mam pytanie bo niby fajna broń ale jednaj jest coś nie tak hehe
Jest coś fajnego z automatów/półautomatów do walki co byście polecili ?
Mam w powinnośći rep na max i wszystkie zasoby na mapie a u samotników minimalnie na +
Szukam czegoś co ma duże dmg i średnia szybkość strzelania i żeby amunicja nie była mało dostępna (chyba że da się przerobić na tą co AK/ co mają bronie NATO)
kamiloxed
Kot

Postprzez Śledzik w 13 Sty 2013, 22:56

Polecam karabin AS WAŁ powinien być u powinności, albo G36 do nabyć co jakiś czas u Najebnika(nie pamiętam nazw z gry).
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez Rozdupnik w 13 Sty 2013, 23:49

Niestety tutaj nasuwa się też kwestia prawna, bo żeby TFW działało pod CoP, trzeba udostępnić całą zawartość CS (minus silnik), a nie do końca wiem, czy mi wolno coś takiego zrobić.

Jest taki mod do zewu który nazywa się stalker czarny 3 z tego co pamiętam i po instalacji jest cała gra wrzucona i podobno naklejenie samej gamedaty z tamtego moda do vanilii nie odpali to tak samo mozna by z TFW zrobić.

Co do nowej wersji to możesz zdradzić co zostało ci do zrobienia aby wypuścić nowa wersje?
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Postprzez smoq2 w 14 Sty 2013, 10:12

Hmm, nazwa moda "Stalker czarny 3"... Pachnie ruskiem... A ruskie mają w dupie regulaminy. To że ktoś tak zrobił, nie znaczy, że tak wolno. :)

Ale mam lepszego newsa!

Udało mi się wytworzyć skrypt spawnujący smart_covery razem z odpowiednimi parametrami w trakcie gry. Dla nie wtajemniczonych, smart_covery są to punkty do "chowania się" dla NPC, czyli miejsca gdzie NPC odgrywają animację np. kucania za osłoną. Dla tych co nie zauważyli, przypominam że kiedyś pisałem, iż te punkty to nie jest część generycznej AI, i tak na prawdę jest ich dość mało. Rozproszone są tylko w miejscach, gdzie w waniliowym CS działa się jakaś akcja. Na bocznych dróżkach już NPC tak ładnie się nie zachowują.

Oznacza to, że mogę wrócić do mojego pomysłu ulepszenia AI i dodania tych punktów na całej mapie, do każdej skrzyni/beczki/ściany, tak aby stalkerzy mogli "ładnie" walczyć wszędzie.

Jak dla mnie, jest to przełom. :)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez kamiloxed w 14 Sty 2013, 12:23

To wypuszczaj nową wersje
i zobacz czy przeniesienie moda na nowy silnik da radę (czy to wykonalne)
A co do tego czy każdy by sobie poradził z kopiowaniem plików jeśli regulamin by na to nie pozwalał to się nie martw
Wszyscy którzy grają na modach potrafili by to zrobić bo mało jest modów gotowych gdzie jest instalka i klika się tylko dalej dalej dalej...
kamiloxed
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości