[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Idek w 15 Sty 2013, 20:02

Źle to robisz ... jeżeli zaczniesz strzelać do jakiegoś stalkera który nie jest w walce z tobą(zaatakujesz go na oczach innych) to inni stalkerzy otworzą do ciebie ogień ... Jeżeli natomiast to on zacznie do ciebie strzelać to nie odpowiedzą agresją w twoim kierunku ale wręcz raz zdarzyło mi się tak że postronni otworzyli ogień do mojego celu (inni stalkerzy po prostu nie lubią jak ktoś zaczyna strzelaniny ale to nie zawsze się działo...)

Za ten post Idek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kolokolo98, kamiloxed.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez kamiloxed w 15 Sty 2013, 22:02

Wielkie dzięki :D
Więc wystarczy że nie zaatakuję celu a po prostu do niego podejdę i dopiero jak on mnie zaatakuje to ja go mogę zastrzelić bez konsekwencji (jeśli źle zrozumiałem to poprawicie heheh).
kamiloxed
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 01:10
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 18:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez Idek w 16 Sty 2013, 00:33

Albo po prostu kropnij go jak będzie sam ;p Wtedy nikt nie zareaguje bo nikogo nie będzie w pobliżu.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez smoq2 w 16 Sty 2013, 13:08

Hmm, wczoraj sobie nakładałem te punkty AI w Magazynach Wojskowych przy północnym przejściu do Czerwonego lasu, i nagle podszedł do mnie koleś z Wolności. Wszystko byłoby fajnie, tylko że ja jeszcze nie rozmawiałem z Łopatą, i nikt z Wolności nie powinien opuszczać bazy. Problem polega na tym, że NPC z sekcją "walker", czyli ci, co się szwendają po bazach odgrywając jakieś animacje, np. patrzą przez lornetkę, stoją przy pieczonym dziku, itp. potrafią sobie nagle pójść w świat. Postaram się to jakoś ogarnąć, bo może to powodować problemy jeżeli jakiś NPC, którego system ma zarejestrowanego jako stacjonującego w bazie, nagle znajduje się na drugim końcu mapy.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Pawlowicz w 17 Sty 2013, 10:22

smoq2 napisał(a):Postaram się to jakoś ogarnąć, bo może to powodować problemy jeżeli jakiś NPC, którego system ma zarejestrowanego jako stacjonującego w bazie, nagle znajduje się na drugim końcu mapy.

Ale to doda małego smaczku, gdyby tak czasem technik odwiedził posterunek, lub lider frakcji poszedł zobaczyć jak tam żołnierze trzymają się na posterunkach. Gorzej jest z tym że oni są nieśmiertelni i jak gdyby ktoś/coś ich zaatakowało to by zwycięstwo było oczywiste, a jak 2 takich się spotka (najemnik i powinność w agro) to walka od świtu do nocy.
Image
Falloutowe Wojny Frakcji http://fallout.wojnyfrakcji.org/
Stalkerowe Wojny Frakcji http://www.stalker.wojnyfrakcji.org/
Awatar użytkownika
Pawlowicz
Stalker

Dołączenie: 03 Kwi 2010, 08:13
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 18:24
Miejscowość: Zona
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez smoq2 w 17 Sty 2013, 11:40

Ale to doda małego smaczku, gdyby tak czasem technik odwiedził posterunek, lub lider frakcji poszedł zobaczyć jak tam żołnierze trzymają się na posterunkach. Gorzej jest z tym że oni są nieśmiertelni i jak gdyby ktoś/coś ich zaatakowało to by zwycięstwo było oczywiste, a jak 2 takich się spotka (najemnik i powinność w agro) to walka od świtu do nocy.

Owszem, tylko trzeba mieć nad tym kontrolę. Co innego jak wyśle go w takie miejsca jakiś skrypt, który zarejestruje informacje w systemie, że NPC zmienił punkt kontrolny. Inaczej system klęknie jeśli informacje nie będą zgodne. Np jak ktoś takiego NPC zaatakuje, to w przypadku z powyższego posta system zarejestruje, że atakowany jest punkt na drugim końcu mapy, bo mimo że NPC sobie odszedł, to wciąż jest do niego przypisany.

Ale spoko, ożywimy trochę świat i NPC nie będą już zawsze siedzieć w tych samych miejscach.

Tylko (jak to zawsze) przy robieniu AI wychodzą babole i niedoróbki z poprzednich wersji, czy oryginału. Zmieni się jedną rzecz, i nagle okazuje się, że ma to negatywny wpływ na całą grę.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez szadolowicz w 17 Sty 2013, 17:31

Witam gram w Czyste niebo z modem The Faction War .Dołączyłem do Czystego Nieba i próbuję zniszczyć Opór.W ich bazie nawet gdy zabije już wszystkich po kilku minutach odradza się z 10 chłopa i ciągle strzelanina aż do momentu gdy zabije wszystkich ,a potem znów się odradzają .Jakieś pomysły co zrobić by oddziały się nie odradzały ?Zdobycie bazy mam jako zadanie od czystego nieba.Prosze o pomoc

- - -

Już mi się odblokowało .

Uwagi moderatora:

Jeszcze posty dubluje, warn. - Wheeljack
szadolowicz
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2013, 23:52
Ostatnio był: 24 Lut 2013, 22:01

Postprzez kamiloxed w 17 Sty 2013, 18:38

Po zabiciu wezwij wsprarcie
Bo przejmiesz dopiero wtedy gdy odział z frakcji dojdzie do tego terenu i nie będzie wrogów
Jeśli dobrze pamiętam :D
kamiloxed
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 01:10
Ostatnio był: 11 Mar 2013, 18:11
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Kenzelek w 17 Sty 2013, 19:44

Jak dzieję się coś takiego, to tak jakby baza nie jest w trybie walki. Po prostu wyślij odział który nawiąże walkę albo nie siedź w wieży na 2 końcu mapy z SVD.
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez szadolowicz w 18 Sty 2013, 17:02

Czy w TFW jest jakaś fabuła ? Chodzi mi czy jak zajmiemy całą zonę coś się dzieje i czy jak zostaniemy samotnikiem czy mamy wtedy jakieś zadania ?
szadolowicz
Kot

Dołączenie: 03 Sty 2013, 23:52
Ostatnio był: 24 Lut 2013, 22:01

Postprzez Ranger801 w 18 Sty 2013, 17:24

Gdy zajmiemy całą Zonę to nic się nie stanie, możemy chodzić po Zonie, wykonywać zadania poboczne od handlarzy itp.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez damagecrewtnt w 18 Sty 2013, 19:43

Siema
Mam problem z zadaniami od handlarzy. Jak pytam handlarza czy ma dla mnie robote to pokazują się standardowe 'oczyść obszar, przynieś coś tam' i jak coś wybieram to niby spoko ale jak wychodzę z rozmowy i wchodzę w pda to nie ma tego zadania. Jak wybiore 'zabij stalkera' to po lewej pokazuje się 'nowe zadanie: zabij stalkera' i pod spodem od razu 'zadanie anulowane: zabij stalkera' :/
Awatar użytkownika
damagecrewtnt
Kot

Dołączenie: 20 Lis 2010, 11:17
Ostatnio był: 17 Paź 2014, 15:32
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości