Co jeżeli gracz będzie oddawał zawsze po 2-3 pda ? Na początku wiadomo same pistolety itd ale w końcu się skończą bronie i dostanie coś lepszego .... i w ten sposób dając 40 pda mamy wszystko a jak normalnie damy 40 można mieć sam pistolet ...
Uwaga poprzednika oczywiście słuszna, tak samo smoqa z quicksave/loadem... jest jednak jeszcze coś... nie wiem jak innym, jednak mnie udało się zebrać max. 16 PDA frakcji, zanim padła pod naporem innej, więc prawdopodobieństwo byłoby raczej małe na uzyskanie 40 PDA (no chyba, że akurat miałem pecha)...
Inna rzecz... miałem niedawno taki problem... Grałem samotnikiem, żeby się nieco dorobić, po czym postanowiłem dołączyć do najemników... jak się okazało zajęli oni w tym czasie Budynek B Instytutu Agroprom... Gdy podszedłem do dowódcy, nie miałem opcji dołączenia do frakcji... W jantarze wszystko zawsze było ok...
Smoq, mam pewien koncept odnośnie klas stalkerów, jednak nie wiem czy wykonalny... prosiłbym o opinię...
Czy dałoby radę zrobić takie coś, żeby nasi przyszli podkomendni (Mrówka etc) mieli konkretne klasy i odpowiadające im parametry? (nie licząc medyka, bo to by za bardzo ułatwiało grę)... Możnaby też dodać np. 3 innych stalkerów, z określonymi klasami, których mogłoby się dołączyć do zespołu (oczywiście nie przekraczając limitu, jeśli team byłby pełny, opcja byłaby wyłączona) po wykonaniu dla nich jakiegoś zadania (zabicie stalkera, który kiedyś zdradził pana X, czy wybicie oddziału, który zwabił w pułapkę i zabił kompanów pana X itp)... Dałoby to nieco zmysłu taktycznego, bo gracz mógłby sam skonfigurować swój mały oddział, ograniczając się nie tylko do doboru broni czy pancerza...
Co do PDA to można by było zrobić coś na styl że po pokonaniu całej frakcji ma ona % na odrodzenie się
Zawsze takie coś by trochę wydłużyło grę ale np jak nie ma 1 fracji to szanse są małe ale jak już wszystkie to są już większe by nie było tak że przejęcie wszystkich jest niemożliwe

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości