W końcu jest pożądany efekt! Stalkerzy walczą tak jak powinni, z małym minusem. Odświeżanie punktu w który stalker celuje dzieje się ciut za wolno względem poruszającego się celu, w związku z czym, często jest tak, że jak cel przemieszcza się w np. w lewo, to kule lecą trochę na prawo od celu. Celowanie nie nadąża za celem o dosłownie ułamek sekundy, ale jednak jest to za wolno. Strzelec wygląda wtedy, jakby miał anemię.
No to teraz potrzebna mi pomoc z fizyki. Mianowicie, jestem w stanie wyciągnąć 2 punkty. Punkt w który stalker celuje, i punkt w który stalker celował w poprzednim cyklu.
Teraz tak... Jak zmienić współrzędne punktu w który stalker celuje, mając punkt z poprzedniego cyklu?
Mając
czas pomiędzy poprzednim a aktualnym cyklem, oraz odległość między poprzednim punktem, a punktem celowania, możemy określić z jaką prędkością cel się porusza.
Teraz mając te wszystkie dane, można by określić jaka poprawka powinna być naniesiona. Tylko na fizyce w liceum nie uważałem, i ze wzorami u mnie kiepsko.

Z przełożeniem na wektory powinienem już sobie poradzić, ważne tylko jaka odległość powinna być dodana w linii prostej.