Ehh, siła procka nie ma tu nic do rzeczy, bo "odświeżanie" (czyli cykl) skryptów nie jest równy cyklowi procesora. Jak już pisałem wcześniej, skrypty odświeżają się co 0.02-0.1 sekundy. Jest to raczej znacznie rzadziej niż 1GHz

.
Jakby miały się odświeżać z każdym cyklem procka... Ło Matko Polko!!
Ale wracając do tematu... W poprzedniej wiadomości napisałem skąd opóźnienie, więc nie wiem czemu wciągnęliście w to procesor. Jak pisałem, winni to:
- Rzadkie odświeżanie skryptów (proszę nie wciągnąć w to ponownie procka)
- RPM, czyli szybkostrzelność broni (kula nie zawsze wylatuje z lufy w momencie odświeżenia, co dodaje kolejny ułamek sekundy)
- Czas dotarcia kuli do celu
To teraz tak...
Częstotliwości odświeżania skryptów nie zmienimy, więc tu nie da się nic zrobić.
Na RPM też nic raczej pomóc nie możemy...
Ale na czas dotarcia kuli do celu już możemy. Mamy przecież prędkość początkową wystrzału, a że w grze powietrza nie ma, to jedynie trzeba uwzględnić grawitację (a może nawet tego nie trzeba, bo w TFW zwiększyliśmy prędkości początkowe do rzeczywistych wartości, i opadu kuli w zasadzie nie widać na tych odległościach).
Mamy też prędkość poruszania się celu, i kierunek poruszania się celu.
Można by zrobić to tak, aby stalker, mówiąc wprost, brał poprawkę tylko na dolot kuli, i kierunek poruszania się celu. To powinno wystarczyć. Tylko teraz jaki na to wzór jest?

[EDIT]
Wszystko opisałem na obrazku:

Do "danych" można dorzucić jeszcze prędkość kuli z zielonego tekstu.