[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez ZiomB w 10 Lut 2013, 23:16

Mam takie głupie pytanko do tych co raczej przeszli Soljanke.

Wiem, że w tym modzie występuje oryginalna fabuła z Cienia Czarnobyla,
ale jak wygląda przebieg dodatkowej fabuły?
To jest na zasadzie takiej, że po przejściu oryginalnej fabuły do określonego momentu (Sarkofag czy tyły elektrowni, niewiem) to idziemy dodatkową fabułą (Coś na wzór "Zew Monolitu") dalej czy ona jest "wepchnięta" w postaci dodatkowych kwestów u różnych postaci i po dojściu do Elektrowni kończy nam się gra?
Ten mod posiada freeplay?
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Dołączenie: 03 Mar 2010, 21:13
Ostatnio był: 06 Kwi 2019, 00:36
Miejscowość: Crawley
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 65

Reklamy Google

Postprzez sas333 w 10 Lut 2013, 23:27

Mod ma osobne linie qestów ,robisz główne qesty i podejrzewam szybko zakończysz grę ,ale te boczne są osobne od głównego wątku gry.Co do freplay niestety nie doszedłem jeszcze do końca Moda.Czy;li się myliłem ,no to czeka mnie sporo zwiedzania jeszcze.
Ostatnio edytowany przez sas333, 14 Lut 2013, 18:17, edytowano w sumie 1 raz
sas333
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2013, 12:35
Ostatnio był: 05 Maj 2013, 23:14
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: -3

Postprzez coles313 w 12 Lut 2013, 23:17

ZiomB ,tu nie ma ,,oryginalnej fabuły '' , ten mod to kompilacja wszystkich części Stalkera z własną fabułą na dodatek tak powiązaną ze sobą żę zapewniam Cię iż szybko gry nie skończysz . Oczywiście to zależy od czasu jaki poświęcisz grze . Zadania są tak powiązane że trzeba wykonywać wszystkie aby fabuła ruszyła do przodu . No i co najważniejsze i niestety trochę zniechęcające do gry jest to że na dzień dzisiejszy mod nie ma zakończenia (i chyba nigdy nie będzie go miał ) . :D
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez sas333 w 14 Lut 2013, 18:14

Czyli ten Mod jest jeszcze nie skończony ? Hm a ktoś pisał o tym modzie o tzw przerobieniu Moda na Angielski i tam jest podobno masa poprawek i jest to hmmm Wer Stabilna hmm ?? i zakończenie jest zrobione i podobno jak zrobimy Soljankę z DMX po ENG i potem po Polsku z Polskim tłumaczeniem do DMX, to będzie OK.Ale ja szukałem tego moda NS DMX Eng niby jest i nici ,nic nie pisze aby było tak jak opisywano.Czyli ktoś blagę napisał albo ja nie znalazłem tego typu modowania na NS DMX Eng a potem na PL.Ktoś coś o tym wie ? Albo ktoś ma linki do zassania tej NS DMX Eng + PL, plik PL na DMX mam z NS DMX PL ale Torrent nie działa na NS DMX Eng a pliki popodpinane nie są zasysane . Prosił bym o odpowiedz bo np ja bym zaryzykował eksperyment . >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Walczę z NS DMX PL zamieniam pliki i poprawiam byki ,ale nie jestem w tym dobry hmm raczej tzw praca domowa za pomocą młota i kowadła :) Na razie moje Eksperymentowanie zrobiło z Sidorowicza i Barmana Anglików. A reszta sprzedawców mówi łamanym Rus Ang ,jak to odkręcić :) Coś gdzieś namotałem ..hmm tylko gdzie ? Trafi mi przeinstalować NS DMX :)
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Bug z Kontrolerami na bagnie .....Jest jeden problem w NS mam Qesta na bagnie ubić 2 kontrolery,ubiłem,wypatroszyłem ,oddałem Qesta a pisk i wycie kontrolera nie milknie.Przespałem się 8 godzin i nic...pisk i wycie nadal jest.Load game ...pisk jest .....noszzz w te we w te mać.... nerwa dostałem .Ok jest na to siajstwo sposobik,pierwszy przeskoczyć z bagna na kordon oraz wyjść z gry do Windowsa a potem włączyć grę i jest ok,u mnie zadziałało pzdr sas.
sas333
Kot

Postprzez ZiomB w 15 Lut 2013, 00:32

sas333 napisał(a): Bug z Kontrolerami na bagnie .....Jest jeden problem w NS mam Qesta na bagnie ubić 2 kontrolery,ubiłem,wypatroszyłem ,oddałem Qesta a pisk i wycie kontrolera nie milknie.Przespałem się 8 godzin i nic...pisk i wycie nadal jest.Load game ...pisk jest .....noszzz w te we w te mać.... nerwa dostałem .Ok jest na to siajstwo sposobik,pierwszy przeskoczyć z bagna na kordon oraz wyjść z gry do Windowsa a potem włączyć grę i jest ok,u mnie zadziałało pzdr sas.

To nie bug moda a tym bardziej tylko na bagnie tylko prawdopodobnie ogólny błąd silnika (sądzę tak, ponieważ ten bład występuje we wszystkich 3 częściach). Spotykam się tym wkurzającym błędem wiele razy i nawet szukałem jakiegoś patcha w internecie ale jakby nikt nie miał tego błędu. o_O
U mnie zazwyczaj pomaga po prostu wyjście z lokacji.
Więc dołączam również pytanie już nie dotyczące moda ale gry, istnieje jakiś sposób by usunąć tego buga raz na zawsze?
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Postprzez sas333 w 15 Lut 2013, 23:28

Następny błąd ...jak poprawić tego NS DMX aby postać normalnie bez wylotów do Windowsa,przeszła np do Jantara czy bagna.....coraz częściej mam wyloty bez info w logu. Od razu dam info ..... Muj blaszak to > K graf 1 Giga R 6890,Ram 8 Giga ,gra pracuje na 4 Giga Ram,Proc 4 rdzenie .Więc to nie to ....bo mam dosyć mocny PC . Ktoś coś wie na ten temat, jak to poprawić ? Jakiś fix ? . Albo link do stronki o tematyce błędów w NS DMX ? pzdr sas >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Pliki od Tecnobacona się nie zasysają hmmm pliki NS DMX Eng > STALKERSOUP 109920 DB Format, wywala mnie do stronki SKYDRIVE a tam nie ma Downloadu tylko rejestracja. Zassałem z Torrenta NS Eng .Kol Bonlesa wkleił odnośnik od kol Tybet http://forums.steampowered.com/forums/s ... ?t=1824863 tam jest link do Torrenta ,teraz powalczę z tym nowym NS aby to Spolszczyć ze spolszczeniem NS DMX PL.....>>>>>>> Po 2 godzinach i 5 ciu zmianach i poprawkach plików ...KLAPA :( . Niestety tutaj jest potrzebna osoba z większym zasobem wiedzy ,czyli entuzjasta :) programista ,ja jestem tylko entuzjasta.Zostało tylko zawołać ..HEEELP me rodacy
sas333
Kot

Postprzez ZiomB w 17 Lut 2013, 19:22

Natknąłem się na dziwne zjawisko, które raczej jest bugiem.
Grając, nagle postać odmawia mi snu :|
Przy próbie spania pokazuje mi komunikat że Jest strasznie czy coś takiego.
Stało się tak po Horror Time, jednak już dobre 4 godziny czasu gry minęły i moja postać nadal nie chce spać.
Muszę się wyspać, bo ekran mi się rozdwaja i póki co muszę ciągnąć na energetykach.
Spotkał się ktoś z was z takim błędem? :(
Awatar użytkownika
ZiomB
Tropiciel

Postprzez Fifi w 17 Lut 2013, 20:33

Nie, nie, nie...:P Jedynym właściwym połączeniem NS+DMX+Collector jest Stalkersoup. Pobieramy z: http://dl.dropbox.com/u/93497958/STALKE ... pdate.html
Po lewej stronie są linki do downloadu. Sciągamy wszystkie 10 partów, instalujemy, potem to samo z update 109925...i tyle. Gramy. Jak ktoś ma kaprys, to może sobie ściągnąć zaje*iste teksturki, ze strony Cromma:
http://absolute.crommcruac.com/shadow-o ... wnload.php
O przygotowaniu folderu z grą do instalacji i późniejszym dodawaniu modyfikacji, chyba nie muszę wspominać, bo każdy to powinien wiedzieć?
A i można sobie ustawiać różne opcje, jak np. nieśmiertelni questowi NPC, ilosc ammo przy trupach itp.
Wszystko jest w głównym katalogu stalkera po instacji moda, wystarczy poszukać.

W następnym tygodniu wychodzi update, znacznie ulepszający alife. Więc kolejny raz polecam tą wersję, bo jest cały czas rozwijana i mega stabilna.
Awatar użytkownika
Fifi
Kot

Dołączenie: 04 Wrz 2011, 20:46
Ostatnio był: 25 Paź 2017, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 9

Postprzez sas333 w 17 Lut 2013, 22:28

Ziom to nie błąd tylko jesteś przeklęty to tzw Horror godzina na ciebie wpłynęła :) poszukaj w rozwiązaniach problemów ,tam był opis co i jak trzeba zrobić :) tutaj masz fixa nr 5 czerwony :) http://stalkerteam.pl/topic/3017-male-u ... -i-trurl3/

Za ten post sas333 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ZiomB.
sas333
Kot

Postprzez Ranger801 w 18 Lut 2013, 16:55

Czy da się zrobić żebym zawsze mógł znaleść część mutanata przy ich właścicielach np.ogon przy ślepym psie? Człowiek może rozwalić całe stado poszczególnych mutantów i tylko przy dwóch znajdzie trofeum :( . Przez to questy typu "Znajdz 10 rąk zombie dla Akima" robi się bardzo długo.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez sas333 w 18 Lut 2013, 21:24

Wystarczy się przespać np na daszku i Horror godzinka cię dorwie :) a wtedy masz całe stado Zombi :) Co do psów itp musisz zedytować plik danego psa,zombi itp > gamedata\config\creatures jeśli chcesz tam coś zmienić a trofea nie jestem pewien , czasem nie w pliku spawn ? pzdr sas >>>>>>>> Fifi jeśli to zadziała i jeszcze z PL to stawiam kozaka i masz dozgonną wypitkę w Stalkerze jeśli się spotkamy tam online ehhh to by było extra.
sas333
Kot

Postprzez coles313 w 19 Lut 2013, 17:55

Ranger801 ;napisał

Czy da się zrobić żebym zawsze mógł znaleść część mutanata przy ich właścicielach np.ogon przy ślepym psie? Człowiek może rozwalić całe stado poszczególnych mutantów i tylko przy dwóch znajdzie trofeum :( . Przez to questy typu "Znajdz 10 rąk zombie dla Akima" robi się bardzo długo

Na stronie 47 tego forum jest rozwiązanie twojego problemu .

Za ten post coles313 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Ranger801.
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość