[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Zew Monolitu Ukryte Ścieżki

Postprzez Qlite w 21 Lut 2013, 23:12

Mam problem z modem opisanym w temacie. Ilekroć próbuje wczytać jakikolwiek save gra wywala mnie do pulpitu :facepalm: obojętnie czy to quicsave czy ręczny zapis jedyne savy jakie mogę wczytać to auto-savy a wczytywanie tylko auto zapisów bardzo utrudnia rozgrywkę czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
Awatar użytkownika
Qlite
Kot

Dołączenie: 03 Wrz 2012, 14:33
Ostatnio był: 23 Lis 2014, 18:54
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Reklamy Google

Re: Zew Monolitu Ukryte Ścieżki

Postprzez Voldi w 21 Lut 2013, 23:13

Pisz w temacie moda. Jest na forum. :mad:

Uwagi moderatora:

I po co ten post? - Soviet
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Re: Zew Monolitu Ukryte Ścieżki

Postprzez vandr w 21 Lut 2013, 23:43

Qlite napisał(a):Mam problem z modem opisanym w temacie. Ilekroć próbuje wczytać jakikolwiek save gra wywala mnie do pulpitu :facepalm: obojętnie czy to quicsave czy ręczny zapis jedyne savy jakie mogę wczytać to auto-savy a wczytywanie tylko auto zapisów bardzo utrudnia rozgrywkę czy zna ktoś rozwiązanie tego problemu?

Przeczytaj post z tejże strony oraz poprzedniej odnośnie zgodności z patchem.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez El Diablo w 27 Lut 2013, 01:42

Sorry, że tak trochę z du**y z tym pytaniem, ale miał ktoś taki problem? Jestem krótko po dostarczeniu walizek do Salomona i śmigam dalej, oczyszczam Prypeć z najemników, tylko taki mały problem się pojawił :/ Bohater wyspany, najedzony, nie krwawi, zażył laki antypromienne, plecak 43/90, dodatkowo 2x dusza + kotlet przy pasie a... pasek zdrowia topnieje tak sobie w oczach, nic nie robię, stoję, a pasek dołuje i po chwili trup... :mad: Nawet posunąłem się do użycia "god mode", ale to samo, anomalie, kule, granaty mnie nie ruszają, ale pasek i tak topnieje i koniec :/
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Re: Odp: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez jalkavaki w 28 Lut 2013, 00:02

W tym modzie promieniowanie schodzi baaaardzo powoli. Sprawdź TABem ile dostałeś promieniowania. Leki pomagają w bardzo małym stopniu, podobnie jak artefakty.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez vandr w 28 Lut 2013, 00:05

Wątpię, żeby to był problem radiacji. Mi również przydarzyła się podobna sytuacja i zostałem zmuszony do wczytania save'a z poprzedniej lokacji. Dopiero to(chyba) rozwiązało problem.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez El Diablo w 28 Lut 2013, 16:56

Fakt, to chyba jednak napromieniowanie, bo save'y nic nie zmieniły :/ Tylko czy to ma coś wspólnego z taką akcją, że śmigam po ostatni manuskrypt od Merlina, biorę go i teleportuje mnie wprost pod lufy 4 gości w exo, zeskakuje niżej i chowam się między pojazdami i drzewami prowadząc ostrzał, niby nic takiego, spacerek od drzewka do drzewka, a bohater po małej chwili zadyszki dostaje i pojawia się komunikat, że "jestem zbyt wyczerpany żeby iść" :!: :facepalm: WHY? Plecak nawet nie w połowie pełny, sprintem też nie biegałem, no nie kumam tego :|
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Postprzez KSU w 01 Mar 2013, 14:12

To jest efekt podobny do blood screen przy trafieniu. Postać po postrzale traci staminę można powiedzieć że go zatyka tak jakby.
Siczka na prezydenta!!!!

Sprzedam pancernik Bismarck z kolekcji Hachette do złożenia numery 1-140.
Awatar użytkownika
KSU
Tropiciel

Dołączenie: 16 Cze 2012, 19:02
Ostatnio był: 14 Mar 2026, 09:01
Miejscowość: Fajniejsza niż Sovieta
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 25

Postprzez vandr w 01 Mar 2013, 18:28

Wątpię, aby to co napisałeś miało jakikolwiek wpływ na to. ;) W Ukrytych Ścieżkach nie ma efektu krwawego ekranu.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Kudkudak w 01 Mar 2013, 18:42

Jemu chodziło o porównanie, wczytaj się. Może to być prawda, bo kiedy przebiegałem obok najemników i zaczęli do mnie pruć z karabinów moja postać zaczęła sobie iść jak po pachnącej łące zamiast uciekać przed wyjątkowo morderczymi pociskami.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez vandr w 02 Mar 2013, 08:10

Hmm..dałbym sobie głowę uciąć, że ktoś(albo nawet ktosie) już miał/mieli identyczny problem w tym temacie i znalazło się remedium na to.

Chociażby tu:

viewtopic.php?f=49&t=10599&hilit=antyrady&start=2040#p168725
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Kudkudak w 02 Mar 2013, 14:00

Hej! Mam dwa pytania:

Chodzi mi głównie o nazwę sekcji w pliku outfits.ltx(jeśli to w tym) odpowiadającą za kombinezon militarnego żołnierza. Screena niestety teraz nie zrobię, bo nie mam dostępu do komputera, ale dla ułatwienia dodam że zmierzając do Prypeci po lekarstwa porozmawiałem sobie z Diakiem i zrobiłem tą misje z rozwaleniem komanda wojskowych w tych pancerzach(uzbrojenie AS "Wał"). Po wykonaniu tej misji otrzymuje się karabin Bizon. Potrzebne mi to, bo z jednego z trepów udało mi się zdjąć ten pancerz i spodobał mi się jego noktowizor, ale jest w postradanym stanie. Naprawa kosztuje, więc chciałem sobie zmienić jego koszt.

Po drugie wiecie gdzie i w jakiej sekcji można znaleźć opis plecaka, sprzedawanego jako schowek? Mam kilka fajnych fantów i chcę się zabezpieczyć przed Salomonem.

Dzięki za pomoc!
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości