[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez gosciu121 w 02 Mar 2013, 19:39

Temat często poruszany, na CS by nie działało, gdyż tutaj mamy oddziały (pojedynczy stalker jest "oddziałem jednoosobowym"), w ShoC każdy stalker był pojedynczym obiektem.
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez DarthAvalon w 05 Mar 2013, 18:39

Z racji, że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich.
Popieram pomysł Tajemniczego dotyczący recyklingu łusek i chciałbym zaproponować opcję modyfikacji amunicji, na przykład idziemy do technika, dajemy kasę i paczkę amunicji, a on nam ją "modyfikuje", tzn. daje inny rodzaj zdefiniowany w weapons.ltx.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
DarthAvalon
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2013, 22:56
Ostatnio był: 03 Gru 2024, 01:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 36

Postprzez Wojorowskipl w 05 Mar 2013, 19:13

Co do recyklingu łusek, uważam, że jest to bez sensu.
1) Te łuski wydaje mi się, że wysypywały by się na ziemię, więc ciężko byłoby komputerom to udźwignąć (wykup od handlarza całą amunicje i rozstaw w linii prostej, a następnie przejdź przez nią. Lagi gratis)
2) W zonie amunicji jest od cholery. Miałoby to jakiś sens, gdyby nagle zmniejszyć ilość amunicji, ale wtedy częściej spotykalibyśmy Stalkerów zapierdaczających z nożykami przeciwko bandzie pijawek :/
A co do ulepszania amunicji, to co takiego można? Wydaje mi się, że tylko zaostrzyć koniec (obrażenia + 10, czy coś takiego) i ewentualnie (chociaż nie jestem pewny, czy się da) zmienić spłonkę, ale gdyby patrzeć realnie, musiałoby to być cholernie drogie (30 naboi 9mm x 18mm wyciągać wykałaczką spłonki, i np. dosypać więcej prochu, czy czegoś takiego, żeby była większa prędkość wylotowa)
Wojorowskipl
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2013, 17:29
Ostatnio był: 27 Mar 2015, 22:29
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez gosciu121 w 05 Mar 2013, 19:22

Zmiana spłonki by nic nie dała, gdyż spłonka nie odpowiada za wystrzelenie pocisku z łuski, robi to proch wewnątrz niej, spłonka go tylko odpala. Po co ulepszona amunicja? zawsze można kupić "czarną" albo zmienić/ulepszyć broń. Czy nie idziemy w absurdy? Słyszał ktoś, żeby człowiek szedł do rusznikarza dla modyfikacji amunicji? ;x
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez DarthAvalon w 05 Mar 2013, 19:23

Możliwości jest wiele.Elaboracja pocisków, przerobienie na dum-dum... A łuski zamiast na ziemi mogłyby być w ekwipunku.
Awatar użytkownika
DarthAvalon
Stalker

Dołączenie: 09 Lut 2013, 22:56
Ostatnio był: 03 Gru 2024, 01:38
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 36

Postprzez DJ[Zone] w 05 Mar 2013, 20:44

Dajcie spokój z tymi łuskami.. Po co to komu? A co do tego aby zużyte trafialy do ekwipunku to tak srednio bo nie sadze żeby ktoś łapał łuski i wsadzał do kieszeni..
Narazie zostawmy tak jak jest i tak już nowa wersja się opóźnia przez nadmiar pomysłów :P
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez schadow w 05 Mar 2013, 22:36

Będzie działał na 1.5.10 ?
schadow
Kot

Dołączenie: 01 Kwi 2012, 08:31
Ostatnio był: 06 Lut 2015, 02:16
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez Wojorowskipl w 05 Mar 2013, 23:06

W opisie jest, że jest przystosowany właśnie do tej wersji (zakładając, że nie mam ani sklerozy, ani nie zaczynam udawać Zombie).
Wojorowskipl
Kot

Postprzez Rozdupnik w 05 Mar 2013, 23:31

Może jeszcze technik te łuski miał by nam polerować w5 albo innym np ciff i wtedy się łuski nam będa błyszczeć jak psu jajca i ktoś kto będzie przechodził obok zabitego sobie pomyśli "wpadł na bogatego".

Przecież wszyscy chcemy realizmu ale takie pomysły to do bani. Bardziej już bym się spodziewał urozmaicenia amunicji, ale w taki sposób że jeśli mamy 2-3 paczki amunicji to nie będziemy mogli jej używać, jeśli nie nabijemy jej do magazynków, i wtedy u handlarza musimy nakupować ich około 10 albo i więcej żeby nam wystarczyło na strzelanine. Jeśli nam się te magazynki nabite skończą to ponownie będzie możliwość nabicia tam amunicji.
Ale to już takie urozmaicenie które dodało by realizmu ale konieczne nie jest. Aż tak nie kuje w oczy jeśli mamy samą paczkę ammo, a on ładuje pełny magazynek do broni w 2 sekundy.
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47

Postprzez Wojorowskipl w 05 Mar 2013, 23:49

:arrowu: Fakt, ale naboje do magazynków można samemu nabić, większy sens, jakby te magazynki trzeba by uprzednio kupować, ale, no sorry, wiem, że idziemy w realizm, ale trzeba jakoś nadawać dynamiki, co to byłaby za gra, gdybyśmy np. w środku walki z nibyolbrzymem ocknęli się z szokiem, bo "O dupa! Nie mam magazynków nabitych D:" itp.
Rozumiem potrzebę realizmu, ale ma być gra przyjemnością nie frustracją (chyba, że np. lubicie widząc rannego Stalkera określać jego przypadłość, a następnie modląc się o cud wybierać z apteczki odpowiednie medykamenty (aż mi się przypomina wściekłość z IFAKiem w AA3 :/ ))
Wojorowskipl
Kot

Postprzez jalkavaki w 06 Mar 2013, 00:38

Wojorowskipl napisał(a):no sorry, wiem, że idziemy w realizm, ale trzeba jakoś nadawać dynamiki, co to byłaby za gra, gdybyśmy np. w środku walki z nibyolbrzymem ocknęli się z szokiem, bo "O dupa! Nie mam magazynków nabitych D:" itp.

Jest jeden mod do SoC, gdzie wprowadzono uzupełnianie magazynków. Wybierało się rodzaj amunicji i wciskało pojedyńczo naboje. Zajmowało to krótszą lub dłuższą chwilę (zależy jak duży magazynek). Utrudnieniem była ograniczona liczba tychze magazynków, którą można było wziąć.
Frajda nieziemska z gry w tego moda. Bo teraz trzeba było robić to czego zawsze brakowało mi w STALKERZE, planować w bezpiecznym miejscu wypad w głąb Zony. A nie: wpadł do Wioski Kotów -> Sidorowicz, opchnął złom i artefakty, wziął kasę za zadania, dostał nowe zlecenia i heja! byle do przodu. :facepalm:
A jak zabrakło podczas walki załadowanych magazynków to zostawała ucieczka w bezpieczne miejsce (pośród niewidzialnych anomalii) szybki załadunek i powrót do walki.
Myślę, że rozwiązanie ładowania magazynków niezmiernie urozmaici klimat TFW. W SoC było możliwe do zrobienia. Czy w CS też się da? nie wiem. Czy smoqu byłby skłonny wprowadzić to do swojego moda? Chciałbym :)
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez foltrest w 06 Mar 2013, 11:12

Jedna rzecz z wcześniejszych postów mi się spodobała. Gdyby np. u bandytów można było kupić kule dum-dum? model by się nie różnił od zwykłych, a zadawały by większe obrażenia. Pociski są zakazane przez konwencję haską. Bandyci nie mieli by skrupułów z niej korzystać. Wtedy bandyci nie musieli by chodzić w egzoszkielecie żeby sprostać innym frakcjom, co zresztą za bardzo nie pasuje do nich.
Awatar użytkownika
foltrest
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2012, 17:23
Ostatnio był: 15 Sty 2024, 01:28
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości