przez Glaeken w 28 Mar 2013, 11:56
Wracając do mojego pytania w innym wątku odnośnie potencjalnych propozycji dotyczących forum... delikatnie mówiąc nie takich odpowiedzi się spodziewałem dlatego postanowiłem nieco ograniczyć pole wyboru a nakierować Was na to co o co mi chodziło.
Powyżej macie ankietę z wyborem potencjalnych serii artykułów, które mogłyby być publikowane na stronie. Są to luźne pomysły wynikające z zainteresowań różnych grup użytkowników z forum. Chce poznać ile osób potencjalnie byłaby zainteresowana czytaniem takich artykułów. Poniżej dokładniejszy opis tego o czym by były:
Made in USSR - ciekawostki, propagandowe plakaty, artykuły, filmiki, felietony etc. wszystko to co jest związane z szeroko rozumiana kulturą ZSRR.
Pod ostrzałem - airsoft jako dyscyplina w klimatach stalkera, co to jest, z czym to się je, jak w to się gra, gdzie się kupuje sprzęt, recenzje sprzętu, imprezy airsoftowe etc. etc. ... potrzebna jest do tego osoba która w tym temacie siedzi dość głęboko i zapozna nas z tym "sportem" - z czym to się je. Dla mnie osobiście jest to terra incognita...
Zona na papierze - książki serii literackiej S.T.A.L.K.E.R., ciekawostki o tym w jaki sposób autorzy poszerzyli, zmienili, opisali Zonę, co dodali etc. etc. porównanie uniwersum ze świata gry z uniwersum poszczególnych książek. Nie tyle recenzja każdej z nich ile pewne ciekawostki związane z ich zawartością wraz z fragmentami.
Strefa mroku - ciekawostki o strefie czarnobylskiej, Prypeci i okolicach, reaktorze, promieniowaniu, artykuły, felietony, filmiki, te nowe i te historyczne etc.
Wschodnie projekty - w zasadzie to już jest z tym, że gry takie jak Russia.2028, Nuclear Union, Metro Last Light, Zone-17 etc. objęte będą jedną serią i tagiem, a kolejne podobne projekty będą do niej dołączane. Wywiady, ciekawostki, rysunki, concept-arty, etc. etc. Pod warunkiem, że spełniają podstawowy warunek: są tworzone na wschodzie, kilmat post-apo - post-sowiecki i mają coś wspólnego ze stalkerem... po prostu pod jakimś względem bardzo podobne.
Warsztaty modderskie - odcinkowe filmiki instruktażowe bądź opisy tego jak się modduje, co do tego jest potrzebne, jaki soft jest przydatny, narzędzia etc. etc. krok po kroku, etapowo, każda część opisująca pewien element modowania. Oczywiście fajnie by było gdyby w to się zaangażowali na się forumowi modderzy.
Nazwy serii są na razie robocze. Oczywiście sam wszystkiego nie pociągnę bo na pewnych w/w rzeczach po prostu się nie znam i/lub nie mam na to czasu. Wobec tego potrzebna jest pomoc, zaangażowanie osób które znają się w w/w tematyce i są chętne do współpracy, pisania etc. Zgłoszenia, pomysły, konstruktywna krytyka i Wasze komentarze oraz propozycje mile widziane.
Nie traktujcie tego jak obietnicę i pewność że takie artykuły wogóle powstaną a jedynie jako wybadanie preferencji użytkowników forum. Ilość głosów będzie służyć jedynie dowiedzeniu się ile osób daną tematyką jest zainteresowana i który temat jest dla nich najciekawszy. Oczywiście Wasze propozycje o niewymienionych seriach artykułów również są mile widziane.
-
Za ten post Glaeken otrzymał następujące punkty reputacji:
- Canthir, Ric.