Chyba nie pytałem, a chciałem to zrobić.
Co ustala procent spawnu PDA przy zwłokach NPC? Pamiętam, że rzekomo jest to 10%, jednak przy masowej eksterminacji stalkerów danej frakcji osiągnięcie pułapu 10 PDA to mrzonka (chyba, że będziemy się bawić w rozwalanie bazy i wychodzenie z niej, żeby się frakcja mogła odrodzić). Dlatego chciałbym sobie to zmienić na własny użytek (bo pewnie jest to w jakimś pliku konfiguracyjnym - chyba, że jest to jakiś skrypt, to wtedy raczej nic mi z tego nie wyjdzie).
I pytanie: czy wam też tak rozwala strukturę plików jak u mnie? Bo po instalacji TFW i pierwszym uruchomieniu mam takie coś na dysku:
Najpierw myślałem, że to dlatego, że grę miałem zainstalowaną w folderze "S.T.A.L.K.E.R. Czyste Niebo", nie "S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky", ale to jednak nie to. Najpewniej rozwala to pliczek
s.t.a.l.k.e.r.ltx, ale nie wiem, czy da się sprawić, aby gra szukała go gdzie indziej (bo przeniesienie go pewnie skończy się crashem - zresztą po mojej próbie wywalenia AtmosFear z moda, który uparcie się instalował nawet przy wybraniu opcji Lite i tak muszę trzeci raz pobierać TFW, bo przy przeskoku czasu gra wywala się na skryptach pogodowych - a w sumie dam wam loga, może oszczędzicie mi zachodu z pobieraniem TFW

).
I jeszcze dwie sprawy:
1. Da się jakoś sprawić, żeby gra nie odkrywała schowków w Limańsku i w podziemiach Agropromu? Mam nadzieję, że nie muszę wyjaśniać, dlaczego.
2. Po co samotnicy łażą do Doliny Mroku? Żeby dać się okraść bandytom? A jeśli oni mogą tam chodzić, to czemu przewodnik już nie chce nas tam zaprowadzić?
PS. Tak myślałem...
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!