Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Voldi w 16 Kwi 2013, 15:57

vandr napisał(a):
Realkriss napisał(a):Nie dziwię się, ze ten język był tak kultowy w czasach staropolskich, bo jest piękny

A ile to wyrazów dzisiaj i nazw firm zostało zeń zaczerpniętych, ło jezusicku...fajny język. :)

Fajniutki język, nie ma co. Piękny. A co do zarzuconego tekstu do "Otcze nasz" - jak się jest z terenu, gdzie prawosławni to ponad 70% powiatu (samemu katolikiem będąc i mając "współpracownika", księdza z joblem na punkcie SCS i całego kultu prawosławia) to z odczytaniem nie ma problemu ;)

Wpienia mnie myśl, że jadąc na premierę Ołowianego Świtu będę chyba musiał wyruszać o 4.30 rano i dymać przez Siedlce (zamiast o 6.30 i kulturalnie przez Białystok), bo pożyczyłem gościowi stamtąd kasę i teraz nie wiem, kiedy będzie w Hajnówce ;/
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Reklamy Google

Postprzez Wojas21 w 16 Kwi 2013, 19:10

Awatar użytkownika
Wojas21
Tropiciel

Dołączenie: 25 Cze 2010, 22:54
Ostatnio był: 01 Sty 2018, 22:59
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 64

Postprzez Tajemniczy w 16 Kwi 2013, 19:35

:arrowu:
Z tego powodu jestem głównie przeciw legalizacji związków partnerskich- pojawi się właśnie taki "efekt domina"- skoro geje i lesbijki mają swoje prawa, to czemu zoofile czy pedofile nie mogą mieć swoich? Będą znowu dyskusje, znowu będzie walka "homofobów" z "postępowymi", parę gwiazd się ujawni jako zoofile powstanie jakaś partia czy organizacja i mamy już akceptację w części społeczeństwa.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 16 Kwi 2013, 19:50

Mnie to bawi, szczerze mówiąc. Ciekaw jestem, skąd taki zoofil wie, kiedy jego kotek czy piesek jest "chętny", a kiedy nie. A jeśli nie ma chęci, a mimo to się z nim zaspokaja, to co? W imieniu swojego zwierzątka idzie na policję zgłosić gwałt? Przecież to się ściga z urzędu, więc gagatek już by się nie wywinął.
I jeszcze ten tekst "Miliony ludzi w Niemczech stanie się przestępcami"... Że niby aż tylu zboczeńców tam biega? Ja wiem, że Niemki nie są najładniejsze, ale chyba aż takim desperatem nikt nie jest.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, Tajemniczy, Kudkudak.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Tajemniczy w 16 Kwi 2013, 20:49

Zoofilia to dewiacja seksualna więc próby jej legalizacji są dla mnie niesmaczne. To niech zalegalizują nie wiem co na przykład działalność płatnych morderców,dilerów czy sutenerów- każdy musi jakoś zarabiać na życie :facepalm: . Pier****li się tym ludziom w głowach i coraz bardziej w nich mają nasrane :mad:
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez vandr w 16 Kwi 2013, 20:52

Pangia napisał(a):Ciekaw jestem, skąd taki zoofil wie, kiedy jego kotek czy piesek jest "chętny", a kiedy nie.

Zapytaj turbanów, co dymają swoje kozy- napiszą Ci elaboraty na ten temat.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez scigacz1975 w 16 Kwi 2013, 21:05

Czytałem serię Birminghama "Oś czasu" - trylogia traktująca o przeniesionych w czasie do 1942 roku jednostkach wojskowych amerykańskich i ogólnie - demo(nicznych)kratycznych z 2020 roku. Bardzo mi się podobał opis zderzenia kulturowego ludzi z roku 2020 z ludźmi epoki WWII. Właśnie muślimy, homo, wolności, dekadencja, wojny religijne itd. I jak tak poczytałem i popatrzyłem na to co się dzieje dzisiaj na świecie, doszedłem do wniosku że to co gość opisał jest bardzo, ale to bardzo prawdopodobne. Franki już np. nie mają kontroli nad Marsylią. Oby tak dalej. Good Luck :facepalm:
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Wave w 17 Kwi 2013, 16:36

Wracając do tematu szkoły. Robię teraz chemię, nie umiem nic, od czasu do czasu sobie coś w miarę sensownego przypomnę, przyszedł dopiero co tata do pokoju i mówię "Znasz się na chemii"? On na to: "Tomek, ja to miałem 30 lat temu, nic już nie wiem!" No właśnie, po co się uczyć czegoś, co się nie przyda i nie prosperuje w przyszłości? To tylko zapychanie mózgu na durnoty, które można spożytkować na naukę choćby języka.
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Tajemniczy w 17 Kwi 2013, 18:36

Kolejny pomysł z dupy partii pana Palikota :facepalm:
http://deser.pl/deser/1,111857,13754171 ... listy.html

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Gro3a w 17 Kwi 2013, 21:25

Jeśli te powieści są zbyt brutalne to ja nie wiem, czy w ogóle omawiać jakiekolwiek lektury. Młoddzież może brać z nich przykłady i zrobić komuś krzywdę. Jak "krzyżacy są byt "brutalni", to niech sobie pan pseudo poseł obejrzy którąć część Piły (np.4), "Teksańską masakre piłą mechaniczną", czy "Amityville", gdzie krew spływa po ścianach i czściach ciał walających się po całej okolicy. Wychowałem się na grach takich jak "Manhunt", "Postal" czy "Call of duty" (szczególnie 5, gdzie odrywane są członki ciał, po strzale z dużego kalibru lub wybuchu granatu) i jakoś nie wyrósł ze mnie psychopata :facepalm: No ale pan posioł wie o tym lepiej. Co więcej "Krzyżakach" zawarta jest dużo historii, którą też już się tyle nie uczy w szkole, robiąc nam z mózgu wodę. Niedługo nawet nikt nie będzie wiedział kto to jest Ulrich von Jungingen, czy nawet co to jest "Cud nad Wisłą". Jedynym celem Paligłupa jest zrobienie z nas niedouczonych idiotów.... Nawet im od przybytku sięw dupach poprzewracało....
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Gizbarus w 17 Kwi 2013, 21:34

Heh. W takim razie fakt, że przeczytałem Krzyżaków pięć razy, kwalifikuje mnie jako gwarantowanego seryjnego mordercę? Taaaa, kocham takie upraszczanie sprawy... Jak ktoś był źle wychowywany, to i Kubuś Puchatek zryje mu banię. Simple as that.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Pangia w 17 Kwi 2013, 22:29

Gizbarus napisał(a):Jak ktoś był źle wychowywany, to i Kubuś Puchatek zryje mu banię.

W takim wydaniu na pewno:

A co do newsa to nawet nie wiem, jak to skomentować... Patrząc oczami posłów, to aż dziw, że jeszcze w tym kraju żyje prawie 40 mln ludzi, bo normalnie to już z 15 mln powinno leżeć trzy metry pod ziemią (albo i nie)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości