[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Aracz w 27 Kwi 2013, 13:14

Ja mam sposób na śpiwór. Śpię przy ogniskach, buga żadnego nie spotkałem. Najlepiej w bazach i przy stalkerach.
Image

Uchu, jak się patrzę na to co kiedyś pisałem to widzę że dzieciuch byłem :D
Awatar użytkownika
Aracz
Stalker

Dołączenie: 24 Cze 2012, 17:10
Ostatnio był: 11 Lis 2016, 14:56
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 16

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2013, 14:53

DarkAvenger1989 napisał(a):irytuje tez uszkadzanie sie kombinezonu oraz tracenie amunicji przy przechodzeniu miedzy mapami.

To z amunicją nie działa - komunikat jest, ale ammo nie ubywa. Najlepiej to widać, jak masz mało jakiejś nieużywanej amunicji, bo ją podniosłeś z zabitego NPC - pisze Ci np. "Straciłeś 9 sztuk amunicji 9x19 mm FMJ", a jak spojrzysz w ekwipunek, to nic Ci się nie zmienia.
Aracz napisał(a):Ja mam sposób na śpiwór. Śpię przy ogniskach, buga żadnego nie spotkałem. Najlepiej w bazach i przy stalkerach.

Znajdź ognisko w Czerwonym Lesie :caleb:
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Vorox w 27 Kwi 2013, 15:40

@Pangia
Jak mi niewiele brakowało do egzoszkieletu to po prostu wypełniałem wszystkie misje w lokacji, szedłem spać a następnego dnia to samo i tak w kółko. Po 4 dniach już mnie było stać.
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2013, 19:07

To było tylko żartobliwie powiedziane - po prostu jakoś nie mogłem przekroczyć magicznej bariery 50000 RU, ale doszedłem już do prawie 70000. W ogóle miałem kupę szczęścia przy tym zapisie - miałem zadanie zabicia stalkera, który akurat był w stacji pojazdów w Kordonie. Zaatakowałem go (miałem obrzyna) z w miarę bezpiecznej odległości. Trochę go zraniłem, ale wtedy obudziło się A-Life, które postanowiło, że ten właśnie stalker ma pójść na Wysypisko. Wpakował się prosto w dwie pijawki na wzgórzu, które bez większego problemu go uśmierciły - zadanie zaliczone. Poszedłem zebrać amunicję 5.45x39 i spojrzałem na PDA. Ze zdumieniem stwierdziłem, że pijawki mnie zauważyły i pobiegły za mną. Wyszedłem po drabinie na poddasze i stamtąd zeskoczyłem na daszek i na dach tego garażu. Zobaczyłem, że jeszcze coś idzie i to była chimera :E Z góry zdjąłem obie pijawki, chimerę i poszedłem do Sida po odbiór nagrody. W pracach miał przyniesienie właśnie mózgów chimery, więc szczęścia miałem co niemiara. Niestety, górę wzięła zasada, że po śmierci usuwam zapis gry, a co się stało możecie se przeczytać na poprzedniej stronie.
A tak swoją drogą, to pierwsze 3 razy, gdy było coś na sprzedaż od randomowego NPC, to był to trzykrotnie artefakt Kompas :D
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Vorox w 27 Kwi 2013, 19:28

Wie ktoś jak obniżyć krwawienie nie wyłączając go?
@Pangia Fajny sposób z tym usuwaniem, też tak spróbuję.
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Postprzez SkullDagger w 27 Kwi 2013, 19:44

Bandażem?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Vorox w 27 Kwi 2013, 19:48

SkullDagger napisał(a):Bandażem?

No akurat po postrzeleniu to CZTEREMA
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2013, 20:00

Po oberwaniu Nagantem tak jest i nawet w ulepszonym egzoszkielecie tak krwawisz - różnica tylko taka, że będziesz mógł przeżyć nie 1, ale przynajmniej 2, a może nawet 3 trafienia. Jedyna rada to nie zadzierać z takimi dopóki nie dochrapiesz się do dobrego kombinezonu/dobrej broni.

Pytanie ode mnie: ktoś mówił wcześniej, że gdzieś w bazie Wolności w Magazynach Wojskowych leży AKS-74. Jeśli to prawda, to gdzie on jest?
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez MrFler w 27 Kwi 2013, 21:21

Pangia napisał(a):Znajdź ognisko w Czerwonym Lesie :caleb:

Niedaleko leśnika, nieco na południe na przeciwległym krańcu tego placu, przy którym stoi jego wieża jest wagonik i ognisko przy nim jak mnie pamięć nie myli...
A darmowy AK jest napewno w stacji pojazdów w Kordonie (od północnej strony - zachodni budynek na piętrze, leży sobie AKS74U)...
A co do uszkodzeń pancerza/śmierci przy przechodzeniu przez lokację to jest sposób, by temu zaradzić...
Wystarczy przed przejściem zrobić sobie save... Jeżeli po przejściu coś nam się przytrafiło, wczytujemy save i przechodzimy ponownie (mnie max przy 3-ciej próbie udawało się wyjść bez szwanku, nawet z kompletnie zniszczonym pancerzem)...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Vorox w 27 Kwi 2013, 21:47

MrFler napisał(a):A co do uszkodzeń pancerza/śmierci przy przechodzeniu przez lokację to jest sposób, by temu zaradzić...
Wystarczy przed przejściem zrobić sobie save... Jeżeli po przejściu coś nam się przytrafiło, wczytujemy save i przechodzimy ponownie (mnie max przy 3-ciej próbie udawało się wyjść bez szwanku, nawet z kompletnie zniszczonym pancerzem)...

Wystarczy wczytywać autosave który gra robi przy każdym przejściu lokacji gdy już jesteśmy po drugiej stronie, u mnie działa.
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Postprzez MrFler w 27 Kwi 2013, 21:52

Vorox napisał(a):Wystarczy wczytywać autosave który gra robi przy każdym przejściu lokacji gdy już jesteśmy po drugiej stronie, u mnie działa.

U mnie nie działało to Twoim sposobem, dlatego przedstawiłem swój... Ale każde info jest ważne ;)...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Pangia w 27 Kwi 2013, 22:44

MrFler napisał(a):Niedaleko leśnika, nieco na południe na przeciwległym krańcu tego placu, przy którym stoi jego wieża jest wagonik i ognisko przy nim jak mnie pamięć nie myli...

Cóż... Ameryki nie odkryłeś :) Chodziło mi o miejsce w głębi lasu, nie pod nosem Leśnika - nawet jeśli, to mógłbym sobie pójść na szczyt wieży i co najwyżej emisja by mnie tam dosięgła. Przy wiedźmim kręgu jest jedno, ale pałętały się tam mutanty, więc tam nie szedłem. Przy przejściu na Wysypisko też jest, ale cóż... nie umiałem tam trafić :( A tak to jajo.
A darmowy AK jest napewno w stacji pojazdów w Kordonie (od północnej strony - zachodni budynek na piętrze, leży sobie AKS74U)...

To chyba już wszyscy wiedzą, ale ktoś wcześniej napomknął coś o bazie Wolności i "długim" AKS-74, tylko teraz nie mogę tego znaleźć.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości