[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Idealny w 28 Kwi 2013, 20:43

Viper U45 kosztuje 3200 rubli, więc nie wiem, dlaczego nie chcą dać mi chociaż 1000 rubli ...
W miarę normalnie jest ze sprzedażą artefaktów, większość handlarzy daję powyżej ceny urzędowej, tylko Sacharow skupuje za prawie całą sumę.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Reklamy Google

Postprzez MrFler w 28 Kwi 2013, 23:38

Ja też miewałem różnie... Czasem okazywało się, że w schowku znalazłem tylko parę flaszek wódki, ale były i schowki typu Egzoszkielet, 2-3 artefakty z najwyższej półki i jakaś broń... Innym razem, po dołączeniu do czystego nieba, po wybiciu oporu miałem info o dwóch schowkach na wysypisku... W jednym był m. in. G36, w drugim Bułat... Jednak nie ważne czy w schowkach, czy u samotnkiów, ale najtrudniej mi trafić Dragunova (żaden handlarz nie chce go sprzedać, choć jeśli dobrze pamiętam, to chyba pojawia się wraz z egzo będąc w wolności, ale mogę się mylić)...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 21

Postprzez DarkAvenger1989 w 29 Kwi 2013, 01:20

W skrytkach losowym mi się zdarzyło trafić na: Exo najemnikow, czystego nieba, g37, thunder, oba dragunov(dluzszy i krotszy nie pamietam nazw), wszystko podczas obecnej rozgrywki, i co najciekawsze 4 pierwsze skrytki to dragunov, g37, thunder i exo najemnikow.

Omnibus napisał(a):Ja zaledwie wczoraj w skrytce w środku kompleksu jantar znalazłem artefakt, CKM, i troche różnych pierdół. Przy okazji jeden z truposzy miał przy sobie info o "sekrecie 1" I powiem szczerze - taki dość wujowy ten sekret- skrytka jak skrytka. Jeszcze jakby tam była jakas unikatowa zbroja, gitara ,jakaś inna unikatowa pierdółka....

Skrytki Sekret bedą podobną wykorzystane do fabuły.

Ja mam jedynie pytanie czy skrytki pozyskane za pomoca hakowania PDA wyróżniają się zawartością?
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez MrFler w 29 Kwi 2013, 01:29

Z tego co wiem, to różnią się tym, że w zależności od ilości dostarczonych PDA będzie to broń, albo pancerz, którym posługuje się frakcja, której PDA były hakowane, jednak typ broni/pancerza ma być losowy, czyli możemy równie dobrze trafić np. na AN94 (w grze Obokan), ale i np. na AKS74U... Podejrzewam więc, że schowki typu: 2x Chleb i 5x Konserwa nie wchodzą w grę :P...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Kozaki: 21

Postprzez igla2008 w 29 Kwi 2013, 09:57

Co do schowków, to wielokrotnie trafiałem na schowki z egzami... I takie pytanie do was? Czy u was też była zależność w czym chodzicie z tym co znaleźliście? Może to przypadek ale ja dwukrotnie znalazłem G 36 mając ze sobą taką broń, tak samo z egzo. Jak zacząłem w nim chodzić od razu znalazłem.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Idealny w 29 Kwi 2013, 12:10

Wygląda więc na to, że nie mam szczęścia do skrytek hehe.

Czy ktoś z Was, miał problem, że nie mógł wziąć zadania oczyszczenia obszaru ? Bo miałem raz takie zadanie, i trafiłem tam na pijawkę, więc wróciłem do Alika i anulowałem misję. Od tamtej pory, gdy chce wziąć od niego lub od innego handlarza te zadanie oczyszczenia miejsca, gra nie dodaje mi celu ... kończę dialog i nic się nie dzieje ... wie ktoś, jak to naprawić ?
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Kozaki: 32

Postprzez mdss w 29 Kwi 2013, 12:22

miałem tak raz z zadaniami o szukanie artefaktów - problem zaczął się od Jantaru, gdzie po wzięciu zlecenia wyskoczył mi bugtrap...
po wczytaniu quicksava wszystko niby działało, ale problem był bo nie mogłem zakończyć questa dla Sacharowa (oddałem arta, ale zadania nie zaliczyło - dalej był na mapie oznaczony). Później po powrocie do Jantaru i oddaniu mu drugiego arta zaliczyło zadanie, ale potem nie mogłem wziąć nowego zlecenia na arty. Opcje dialogowe szły normalnie i wyglądało, że jest wszystko ok, ale zadanie nie pojawiało się na liście i dialog można było bez skutku powtarzać w nieskończoność...

Nie pamiętam dokładnie co robiłem, ale problem sam się rozwiązał, bo ileśtam później udało mi się tego questa wziąć...

Jakiś bug w skryptach musiał być...
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez Pangia w 29 Kwi 2013, 16:10

DarkAvenger1989 napisał(a):Ja mam jedynie pytanie czy skrytki pozyskane za pomoca hakowania PDA wyróżniają się zawartością?

Za 10 PDA jest broń używana przez frakcję, za 20 kombinezon. Tyle pamiętam.
Raz udało mi się uciułać 10 PDA najemników i wypadł mi schowek w Jantarze. Znalazłem tam karabin SIG-550 (zwykły), Browninga, troszkę amunicji, bandaże i parę flaszek wódki. I chyba jeszcze ze 2 apteczki.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Omnibus w 29 Kwi 2013, 22:13

Lista rzeczy które nie działaja gdy gram w TFW:
-zadania zlecane przez handlarzy, nie normalnych członków frakcji. Kiedy się zapytamy o robotę to wywala mnie do pulpitu z błędem silnika gry,
-Tajemne ścieżki- kupiłem pendrive z droga agroprom-bagna. Używam. Ide do wejścia w agro i nie moge przejść przez płot- niewidzialna sciana . zmarnowane 10 000 RU.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Salciarz w 29 Kwi 2013, 22:16

1. Kłania się pierwsza strona i fiks.
2. Trzeba znaleźć dziurę w płocie. Jest tylko jedna.

Tak na marginesie, kiedy update? Szczerze mówiąc chciałbym już pograć :E
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

Postprzez mdss w 29 Kwi 2013, 22:45

zajrzyj łaskawie na poprzednią stronę do wpisu Smoq-a...

i dajcie już może sobie na wstrzymanie z kolejnymi pytaniami typu "kiedy nowa/następna/finalna wersja?"
I'm just stalking...
Awatar użytkownika
mdss
Stalker

Dołączenie: 06 Wrz 2012, 11:13
Ostatnio był: 09 Paź 2015, 22:21
Miejscowość: Cmentarzysko Maszyn
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 31

Postprzez Omnibus w 30 Kwi 2013, 11:56

Okej , po prostu ominąłem ten fragment na 1 stronie, dzięki wielkie.
Ale problem z przejściem się nie rozwiązał (Znajdź dziure w płocie... geniusz :) ) Mam dziurę w płocie ale nie da sie przez nią przejść. Aktywowałem pendrive z info o ścieżce , a przez ta dziurę przejśc się nie da. Ani kucając, ani wbiegając na sprincie...
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości